Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

já bych řekl, že asi žádný.

BTW. Napiš Colinsovi zprávu co máš za motor systém... ať tě může hodit do seznamu uživatelů v "Intro"

rád som Colinsa zastúpil :D :D lol

já bych řekl, že asi žádný.

BTW. Napiš Colinsovi zprávu co máš za motor systém... ať tě může hodit do seznamu uživatelů v "Intro"

čo, je chorý? lol

aaa už viem...

je v depresii z toho merania zrýchlenia na stretávce v TT čo? lol sorry Colins ty vieš že to tak zle nemyslím -_-

Upraveno od Malta

V intru už jsem. ;) Je poznatelný rozdíl spotřeby na zimní a letní lpg?

Upraveno od ruger

V intru už jsem. ;) Je poznatelný rozdíl spotřeby na zimní a letní lpg?

tak to je dobře :) . Já rozdíl mám. V zimě mám nižší spotřebu LPG než v létě. Ne nespletl jsem se (pro ty co budou reagovat že to není logické) ale vysvětlím. V zimě mám tak o půl litru menší spotřebu a je to ze dvou důvodů.

Za prvé: když jedu do nebo z práce v zimě, absolvuji úsek s největší spotřebou při studeném motoru na benzín (při velkých mrazech to je i 5 km jízdy)

Za druhé: jezdím pomaleji

takže bych neviděl rozdíl v druhu LPG (tedy různým poměrům Propanu a Butanu)

Upraveno od Malta

čo, je chorý? lol

niekto musi aj na poradach vysedavat,

kto bude ten kapitalizmus budovat, haa ?

:t

niekto musi aj na poradach vysedavat,

kto bude ten kapitalizmus budovat, haa ?

:t

aj vela ukolov si dostal, ci len prerozdelujes :p ?

Teď jsem jel po dálnici z Brna do Prostějova a palubák ukázal 5,4l/100km. Ted zálezí jak se to bude lišit od skutečnosti.Na benzín palubák ukazoval přesně. O kolik se vám liší skutečná hodnota od palubáku? Jaký máte svíčky?

Teď jsem jel po dálnici z Brna do Prostějova a palubák ukázal 5,4l/100km. Ted zálezí jak se to bude lišit od skutečnosti.Na benzín palubák ukazoval přesně. O kolik se vám liší skutečná hodnota od palubáku? Jaký máte svíčky?

na palubák ti fundovaně odpoví Wassermann (ikdyž možná to tu je i v tomto threadu, ale nejsem si jist). Ale už tu to jednou na přetřes přišlo a samotného mě to zajímalo, ikdyž sám palubák nemám.

Jinak svíce mi v 60t km dávali v servisu Boschky, ale už nevím označení. Teď jsem si dával sám NGK (typ dle DP pro 1,2/47kW). čili nedávám žádné spešl pro LPG ale co doporučuje Škoda.

Ahooj všichni -_-

Přesně tak, jak píše Malta - svíčky dávám také origo ze škodovky, žádné jiné spešl lpg nejsou u sekvenčního vstřikování potřeba :)

2 ruger: A pokud jde o PP, tak s přesnými údaji se při ježdění na lpg rozluč, bohužel ;) Někdo říká, že PP stále ukazuje spotřebu, jaká by byla při ježdění na benzín, ale já tvrdím, že je to blbost. Vypočítaná hodnota spotřeby se mi oproti údajům PP liší o 0,5 - 1,5 litru, samozřejmě směrem nahoru :( Plus navíc je ještě nutno započítat tu "trochu" benzínu, co člověk projede ;) Je to tedy trošku velký rozptyl na nějaké přesné údaje ;) Navíc jsem vypozoroval, že hodně záleží na seřízení lpg. Když mi to servisák nějak blbě přiškrtil a auto přestalo být zdravě živé, tak PP ukazoval úplné bludy typu prům.spotřeba 4,2l apod.(čehož bych na benzín nikdy nedosáhl), ale vypočítaná realita byla někde úplně jinde, tedy přesně řečeno hooodně nahoře a rozdíl mezi údaji PP a skutečností se tak podstatně zvětšil :huh:

Při "normálním" dobrém seřízení mám dle PP 5,5 - 6,0l, realita (celoroční průměr) je na 6,6l lpg + 0,5l benzínu. Takže PP při ježdění na lpg opravdu věřit nelze... Při přepnutí na benzín jsou údaje PP samozřejmě zase spolehlivé :)

Upraveno od Wassermann

Po prvním nastavení se mi po 100km rozsvitil check motoru. Chudá směs tak servisman přidal. Se spotřebou uvidíme jak vyjedu nádrž a načepuju zase plnou. Po tom druhém seřizení a výměně svíček podle palubáku jedu o 1l mín než při prvním nastavení. Teď otázka jestli to je svíčkami nebo nastavením. Ukazuje to stejné hodnoty jak kdybych jel benzín. Na benal když jsem jezdíl tak jsem měl celkovej průměr 6,0l, ale v klidu se dalo jet za 5,3l. Jednalo se o 50km trasu. Na krátké bych to do 10km, ale nezvládnul. Dneska ráno bylo -6 a přeplo se mi to tak po 500m. To mě překvapilo, že tak rychle. Teplota je nastavena na 35.

Po prvním nastavení se mi po 100km rozsvitil check motoru. Chudá směs tak servisman přidal. Se spotřebou uvidíme jak vyjedu nádrž a načepuju zase plnou. Po tom druhém seřizení a výměně svíček podle palubáku jedu o 1l mín než při prvním nastavení. Teď otázka jestli to je svíčkami nebo nastavením. Ukazuje to stejné hodnoty jak kdybych jel benzín. Na benal když jsem jezdíl tak jsem měl celkovej průměr 6,0l, ale v klidu se dalo jet za 5,3l. Jednalo se o 50km trasu. Na krátké bych to do 10km, ale nezvládnul. Dneska ráno bylo -6 a přeplo se mi to tak po 500m. To mě překvapilo, že tak rychle. Teplota je nastavena na 35.

to máš vyhřívanou garáž, nebo jsi to nechal klapat čtvrt hoďky před barákem? Já mám sice garáž, ale ne s topením, takže když jsem dnes vyjížděl bylo v ní necelých 5°C. Přepínání mám taktéž na 35°C. U nás bylo ráno -7,5°C, ale přeplo mi to až po 4 km jízdy.

Po prvním nastavení se mi po 100km rozsvitil check motoru. Chudá směs tak servisman přidal. Se spotřebou uvidíme jak vyjedu nádrž a načepuju zase plnou. Po tom druhém seřizení a výměně svíček podle palubáku jedu o 1l mín než při prvním nastavení. Teď otázka jestli to je svíčkami nebo nastavením.

Nastavením... :palec2: Viz. můj předchozí příspěvek o PP. Svíčkami určitě neé.

Ukazuje to stejné hodnoty jak kdybych jel benzín. Na benal když jsem jezdíl tak jsem měl celkovej průměr 6,0l, ale v klidu se dalo jet za 5,3l. Jednalo se o 50km trasu. Na krátké bych to do 10km, ale nezvládnul. Dneska ráno bylo -6 a přeplo se mi to tak po 500m. To mě překvapilo, že tak rychle. Teplota je nastavena na 35.

Tak tak rychlé přepnutí teď v zimě by mě taky překvapilo :) Po 500m se mi to přepíná v létě, při min.teplotách tak 15-20°C ;) Teď v zimě po vyjetí z garáže mi to přepíná tak po 1,5km, ale teplotu přepnutí mám na 50°C. Skoro bych řekl, jestli v tvém případě není ta teplota přepnutí nastavena ještě níže než na těch 35°C nebo jestli opravdu nemáš vyhřívanou garáž, jak píše Malta lol

Auto stojí venku na mrázu. Taky mě to udivuje, že by se to tak rychle zahřálo, ale hlavní je že to v pohodě hned hltá lpg. :D Dnes ráno to taky docela rychle přeplo. Odhaduji tak na 500m. Motor nezahřívám. Nastartuju a hned jedu.

stojím venku, přepnutí zatím (montáž v srpnu) při dnešních teplotách od 1 do 1,5km max,

teplota nastavena na 40°C, takže zatím to docela ujde :scooter:

Auto stojí venku na mrázu. Taky mě to udivuje, že by se to tak rychle zahřálo, ale hlavní je že to v pohodě hned hltá lpg. :D Dnes ráno to taky docela rychle přeplo. Odhaduji tak na 500m. Motor nezahřívám. Nastartuju a hned jedu.

to se mi nějak nezdá, nezměnili ti teplotu přepínání?

Upraveno od Malta

Dnes ráno jsem to měřil. 550m a už se za mnou linula vůně po spáleném lpg. lol Teplota podle mechoše má být 35C. Jak tam pojedu tak se zeptam znovu. Od kolikati otáček máte nastavený přepnutí na benzín nebo máte celej rozsah otáček na plyn? Dnes jsem vyjel první nádrž a spotřeba se jeví něco kolem 7l.

Dnes ráno jsem to měřil. 550m a už se za mnou linula vůně po spáleném lpg. lol Teplota podle mechoše má být 35C. Jak tam pojedu tak se zeptam znovu. Od kolikati otáček máte nastavený přepnutí na benzín nebo máte celej rozsah otáček na plyn? Dnes jsem vyjel první nádrž a spotřeba se jeví něco kolem 7l.

jedná věc je má být a druhá věc kolik je. Možná ti něco přehrával a zapomněl ti to nastavit na těch 35°C. Anebo se ty 4válce tak rychle zahřívají ;) . Co se týká otáček tak jsem dříve míval nastaveno 2500 ot/min při deceleraci. Co mi tam však servisák nahrál nový firmware tak je při akceleraci, s otáčkami si nejsem jistý, ale přibližně taky okolo 2500, a přepínaní probíhá válec po válci. Co se týká spotřeby nevím jak 16V ale já jezdím taky tak ± :palec2:

Upraveno od Malta

zdar majstri mam problem a potreboval by som poradit. mal som problem s baterkou natocil som to cez kable ale teraz nemozem auto prepat na plyn. co mam vo vnutri prepinac svietia obydve svetielka na cerveno a neprepne ho na plyn tak aby sa lave preplo na zeleno co je ukazovatel jazdy na plyn. dalsie svetielka co ukazuju stav nadrze svieti tiez len jedno cervene. nadrz je skoro . je tam jednoduche lovato. neviete niekto kde moze byt chyba. nedokaze prepat na plyn ani ked je teple. moze to byt slabou baterkou alebo sa nieco konkretne odpalilo. dakujem za rady.

zdar majstri mam problem a potreboval by som poradit. mal som problem s baterkou natocil som to cez kable ale teraz nemozem auto prepat na plyn. co mam vo vnutri prepinac svietia obydve svetielka na cerveno a neprepne ho na plyn tak aby sa lave preplo na zeleno co je ukazovatel jazdy na plyn. dalsie svetielka co ukazuju stav nadrze svieti tiez len jedno cervene. nadrz je skoro . je tam jednoduche lovato. neviete niekto kde moze byt chyba. nedokaze prepat na plyn ani ked je teple. moze to byt slabou baterkou alebo sa nieco konkretne odpalilo. dakujem za rady.

ťažko povedať. Zkus nabiť batériu a potom možeš riešiť eventuelně ďalej.

ťažko povedať. Zkus nabiť batériu a potom možeš riešiť eventuelně ďalej.

ještě mě napadlo, Lovato má (u Feldy jsem měl), nějaké pojistky v motorovém prostoru (související s LPG). Tak zkus ještě omrknout ty jestli není něco přepálené a tím třeba nekomunikuje přepínač s jednotkou.

jednu poistku 7,5 som nasien pri baterke ta je v poriadku ked ju vytiahnem a dam naspet tak sa mi na ukazovateli bohatosti zmesi ktory je v motorovej casti rozsvietia 3 kontrolky zlta cervena a zelena potom zostane svietit len cervena ktora po 5 sek zhasne. kedysi ma ucil technik plynu startovat auto hned na plyn tak ze drzim stlacene tlacitko prepinaca a startujem skusil som to aj dnes a asi som to nejak doondial skusal som to znovu a nereaguje.

vyskusaj tu baterku cez noc dobit na nabijacke.

mozno mas nizke napetie a rele nechce prepinat.

alebo tam daj dobru baterku a potom vyskusaj prepinat.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.