Srpen 29, 200817 r Do OII sa zmestí myslím aj 60 litrový toroid, len GOLF V má len dojzdovku, tak tam tá nádrž bude asi menšia. Škoda toho výmenného intervalu 15000 km, to budem meniť olej kaźdé 3 mesiace So sytemóm AG Autogas nemáte nkto skúsenosť?
Srpen 29, 200817 r Ďakujem za odpovede, somm rád, že mi odpovedáte, ikeď nemám Škodovku. my sa tu nedelime na skodovkarov a ne-skodovkarov. ale na tych co maju usmev na perach aj pri plateni na cerpacej stanici !! lol lol
Srpen 29, 200817 r Osadil jsem toroid 70 litrů, je mírně nad podlahu, normálně to žádným způsobem nenarušuje prostor v kufru. Pokuď se přidá dvojitá podlaha, pak ideál
Září 1, 200817 r To: MaltaZákon EHK R115 platí od začiatku tohto roku a umožňuje bez zdĺhavého schvaľovania prestavovať na LPG aj automobily, ktoré neboli hromadne schválené. Niečo v takom duchu, ak automobil kdekoľvek v EU je legálne schválený na prestavbu LPG, tak na základe tohto zákona je možné vykonať prestavbu podobným spôsobom ako pri hromadne schválených vozidlách. Ale toto je skôr otázka pre Slovákov. To: Mikoho Máš Roomstra 1,2 51 kW HTP prestavaného na LPG. Nenašiel som tento motor ani v hromadne schválených prestavbách ani v zozname prestavieb podľa EHK R115. Ako si to riešil na obvodnom úrade, resp. na polícii? Ešte k tej nádrži, ak mám napr. toroid s objem 45 litrov, tak sa mi tam tých 45 litrov zmestí? Ak budem tankovať v zime a bude napr. - 15 stupňov, natankujem tam rovnaký objem ako pri + 35 v lete? Pozri si tuto stranku :http://www.agf.sk/ tato firma ma schvalenie na ROOMSTER 1,2 51kW Upraveno Září 1, 200817 r od Mikoho
Září 1, 200817 r Vratil som sa pred hodinou s Chorvatska.Mal som problemy s autom.Tankoval som plyn LPG v Strani na Morave.Nadrz nebola prazdna uplne ale nechcelo sa mi tankovat este v BA chcel som pokracovat do Hr a tam natankovat uz lacnejsi plyn.Problem nastal hned cca 100km za hranacami zacala mi svietit kontorlka vyfukoveho systemu.Skusal som vypinat kluc ist na benzin cca som isiel 20km ale stale nic potom som si vsimol ze mi ubuda rychlo palivo.Pravdepodobne si riadiacia jednotka upravila sytem aby zachranila lambda sondu.Spotreba 12l.No skratak horor.No bol cas tankovat tak som zastavil na pumpe INA a natankoval zas plnu nadrz LPG cca 44 l potom na odpocivadle asi po 50 km som volal som do skodovky kde mi poradia servis najblizsii co bolo RJEKA.Nastartujem auto a kontrolka zhasne.Co som bol samozrejme stastny a viac to uz nespravila .Zrejme na Mrave na tej pumpe predavali zle palivo lebo inak si to neviem vysvetilt.A ak sa zmiesalo tak to prestalo. Upraveno Září 2, 200817 r od Mikoho
Září 1, 200817 r Asi jo, já taky poznám po pár kilometrech(tak po 50 km) co mi dali za sajrajt a už tam netankuju. je to jak u benzínu-raději dám o padesátník víc ale mám kvalitu. Je lepší tankovat u známých pump než někde v poli. Projistotu. Hlavně že se to opravilo samo
Září 2, 200817 r Sajrajt ti dát nemuseli,stačí jestli pumpa vytočí málo litrů ne víc to dělá v případě kdy je na pumpě víc cisteren, prostě se plyn postupně rozdělí/propan od butanu/, jednou jsou zákazníci spokojeni, že auta perfektně startují, ale bohužel jezdí s vyšší spotřebou/propan/, pak zas špatně startují, ale najíždějí hodně km/butan/,ale teď už si nevzpomenu, co se drží dole, jeden plyn je těžší.....,já mám sice jednu cisternu, ale mám udělaný bajpás, takže se dá plyn pěkně promíchat, takže pořád stejná směs... těch 12l může klidně dělat natankovaný propan....
Září 2, 200817 r To: Mikoho Aha, tak to som si všimol až teraz, že už sú dve firmy na Slovensku, ktoré sa zaoberajú retrofilným systémom. Ak sa smiem spýtať aký máš rozdiel v spotrebe benzín vs. LPG, je možné pri sekvenčnom systéme že spotreba v porovnaní s benzínom nebude vyššia o viac ako 10 %?
Září 2, 200817 r To: MikohoAha, tak to som si všimol až teraz, že už sú dve firmy na Slovensku, ktoré sa zaoberajú retrofilným systémom. Ak sa smiem spýtať aký máš rozdiel v spotrebe benzín vs. LPG, je možné pri sekvenčnom systéme že spotreba v porovnaní s benzínom nebude vyššia o viac ako 10 %? Pri 130-140 km rychlosti v Chorvatsku som mal spotrebu 8,5 l co u benzinu by som mal podobne ta spotreba nie je o moc vacsia zrejme ale este som nerobil to ze som tankoval stale na rovnakej pumpe co sa chystam potom dam vediet Upraveno Září 2, 200817 r od Mikoho
Září 5, 200817 r To: Mikoho Nie je to veľká spotreba 8,5 pri 130 - 140 km/h? Mali sme Fabiu 1,2 HTP 40 kW, ale tá takú spotrebu nemala. A s Golfom 1,6 mám spotrebu okolo 7,5 pri takejto rýchlosti. Ale Roomester je asi ťažší a vyšší ako Fabia. A koľko máš celkovú spotrebu s LPG?
Září 5, 200817 r inskeu, priatelu ! daj si do podpisu, ake mas auto a typ motora. nech sa nebavime ako slepci medzi sebou. pozri sa na Mikoho, aky je vzorny chlapec. vdakaa Upraveno Září 5, 200817 r od colins
Září 5, 200817 r No podla mna je to velmi dobra spotreba ak zoberem fabiu a romstar nie je o com ja som chodil s fabiu aj za 5,5 a po dialnici okolo 7 litrov ale kde sa zas harbe fabia na roomstar je to male auto kufrovo aj priestorovo aj vyskovo mensie preto ta spotreba.Moc mi to vadilo ked som jazdil na benzin bolo to vela pri tych cenach benzinu ale ked mam plyn uz mi to nevadi Upraveno Září 5, 200817 r od Mikoho
Září 5, 200817 r Já mám za poslední rok průměrnou spotřebu 8,4 litru na Fábii( LPG i benzín) a jsem naprosto spokojen. S benzínem jsem řádil kolem 7,2 takže spokojenost
Září 5, 200817 r To: Collins Ok, opravené. Mikoho: Tak ako píšeš s Fabiou HTP som jazdil za 5,5. Montas: Ja s Golfom zatiaľ po prvých 8000 km na benzín 7,1 dúfam, že na plyn to nebude viac ako 8.
Září 5, 200817 r Tak spotřebu pod 8 bych ti přál, ale nevím. To by jsi musel jezdit jako malta. (ten jezdí za 6 LPG )
Září 6, 200817 r jo ale když se mooooc snažím a mooooc ovládám. Jinak je to průměrných 7,2 za "normálních" okolností
Září 6, 200817 r Takže koľko, asi o liter viac ako pri benzíne je vyššia spotreba s LPG ak je sekvenčné vstrekovanie?
Září 6, 200817 r no při zachování stejného stylu jízdy to u mě bylo 1 litr. Když jsem jezdil prvních 5000km (zajíždění motoru) na beneli tak jsem jezdil za 5,5l - tzn. žádné velké vytáčení, na 5.rychl.stupeň 90-100km/h pouze krátkodobě a ojediněle 120-130km/h aby motor nezlenivěl. Tímto stylem pak dokáži na LPG zajet ze těch 6,2-6,5. Ale většinou když jedu svižnější jízdu, tzn. více vytáčet někdy i k 6000 ot/min, vícero předjíždění, silnice 1.třídy (kde to jde) tak 100-120 tacho, tak jsem na zmíněných 7,2-7,5
Září 8, 200817 r No já sem jezdil původně za cca 7,5l benzinu a spotřeba mi narostla na cca na 8 moc to nešetřím takže si myslí že pod těch 8 by ses mohl dostat:)
Září 9, 200817 r Tak já to to už psal.Má spotřeba na benzín 6,5-6,8 na LPG spotřeba průmer od nového roku 7.2 LPG + 0.7 benál. (jen trochu lehčí noha).Pokud se rozhoduješ o přestavbě tak ještě musíš připočíst náklady revize--po 10000km nebo 1 roku,+ něco na servis, svíčky,filtry atd. Potom mi to vychází úspora na 1km asi 60-70 haléřů.Je to přibližné ,protože ceny paliv se mění. Pak máš návratnost kolem 44000km,při ceně montáže 30000kč.Jsem spokojen a takto jsem to očekával.Ale nesmíš věřit některým montážním firmám,že budeš jezdit za polovic.Je to jen reklamština:)
Září 9, 200817 r To: jarda217 Čo znamená: "+ něco na servis, svíčky,filtry atd"? Myslel som, že servis sa vykonáva rovnako ako pri benzíne - výmena oleja, filtra atď. Sviečky sa nemenia ako pri benzíne po 60.000 km? Na tú revíziu musíš chodiť každých 10.000 km, alebo stačí po roku ak napr. za rok najazdím 50.000 km?
Září 10, 200817 r Tak něco na servis znamená,že musíš počítat s výměnnou plynových filtrů po cca 15000km,svíčky by se měli měnit častěji,nebo tu jsou názory,že když koupíš lepší tak vydrží stejně jako na benál,ale zase jsou dražší.Olej měním po 13-15tk.Další náklady jsou dražší emise a stk. Jinak já mám seřizování jako takové v době záruky zdarma.Za revizi LPG a výměnu filtru jsem platil tuším něco okolo 550kč.Revizi by jsi měl správně dělat káždých 10000km.Pokud najedeš za rok 50000km tak 5x revize--někde stojí 200kč,někde 500kč.Někdo dělá revizi jednou ročně a najede více kilometrů,ale to by se mohlo vymstít,třeba při dopravní nehodě. Pokud si přečteš témata tak se dozvíš věcí).
Září 10, 200817 r na slovensku je revizia povinna raz za rok bez obmedzenia kilometrov trva to 10 minut a stoji 100-250korun. a olej a sviecky kazdy ako uzna za vhodne ja mam 20tkm olej a 40tkm sviecky a 100tkm filter
Září 10, 200817 r Hmm, ten olej, to mi je záhada. Na benzín normálne mením po 30.000 km. Karel.lpg mi tu radí najlepšie meniť po 15.000 km. Na iných fórach mi pri mojom jazdnom štýle (85% diaľnica 120 - 140 km/h, 10 % mimo mesta a 5 % krátke trasy) zostať pri Longlife a 30.000 km. Ak najazdím 50.000 km ročne zdá sa mi dosť otravné 3 krát meniť olej do roka. Prečo potom všade píšu, že pri prevádzke na LPG sa predĺži výmena oleja, resp. nevytvárajú sa v oleji také nečistoty ako pri benzíne. Takže je možné použiť pri LPG sviečky, ktoré vydržia 60.000 km? Treba použiť nejaké špeciálne irídiové sviečky, ako má napr. Suzuki Swift, ktoré sa menia po 90.000 km?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.