Září 11, 200817 r "Prečo potom všade píšu, že pri prevádzke na LPG sa predĺži výmena oleja, resp. nevytvárajú sa v oleji také nečistoty ako pri benzíne." je povera, ktora sa traduje od cias praveku. ta veta je pravdiva len z polovice. nevytvara sa tolko uhlikatych necistot (karbonu), ale vytvara sa bordel na baze dusika - nitrifikaty. tie sa odstranuju ovela tazsie, ako karbonove usadeniny. preto radsej 15 000 a sup s olejom do kanala ! sorry, do zberu.... olej sice farebne cistejsi, ale oxidacne starne velmi rychlo. ...ako vidim, uz sa radis na oleje.cz ! Upraveno Září 11, 200817 r od colins
Září 11, 200817 r Ja sa dne chystam na prehliadku po 2000km respektive uz mam 2500 ale co narobim skor sa nedalo.Idem do Hlohovca este mi musia nieco prerobit co sa mi nepaci na ulozeni v motorovej casti.Ked startujem tak mi suciastky buchnu o seba vraveli ze tie hadicky su dlhe tak to skratia.
Září 11, 200817 r To: colins Získavam info kde sa len dá, nechcem byť po prestavbe niečim zaskočený. Ak to zhrniem pri prevádzke na LPG je vhodné: - meniť olej po 15000 km - robiť revíziu kaźdých 10.000 km - sviečky meniť po 40.000 km (asi kúpimtaké, kt. vydržia 60.000 km) Keď som na niečo zabudol, tak ma doplnte. Asi o mesiac by som sa chcel pridať do vášho klubu LPG. Zistil som, že pre môj motor je schválené zariadenie AG AUTOGAS Teleflex GFI SGI TYPE III. Tak dúfam, źe je to kvalitné zariadenie a budem spokojný. Ako často pri LPG treba vykonávať STK a EK ak je auto nové?
Září 12, 200817 r inskeu : tu je nejake info o LPG a emisnej kontrole : http://www.seka.sk/sk/postup-pri-ek-plyn tu je info o lehotach emisnych kontrol : http://www.seka.sk/sk/lehoty-ek Upraveno Září 12, 200817 r od colins oprava gramatickych chyb :-))
Září 12, 200817 r No úplně sem se zděsil toho výměny filtru po 10000 a volal sem do servisu kdy mám přijet bo mám už 9000 a tam mi řekli že to je až po 30000:) tak myslím že v čechách je to stejně jak na slovensku.
Září 13, 200817 r To: collins Pozrel som si tie odkazy, ak som to správne pochopil, tak na EK s novým vozidlom idem až po 4 rokoch. Platí to aj pri STK a LPG? Tie sviečky, ktoré sú tam z výroby, koľko asi vydržia na LPG?
Září 14, 200817 r Som po prehliadke ale poviem Vám bieda.Čakal som od prehlaidky viac ale zrejme koli tomu ze bola po 2000km zadarmo tak sa vysrali na vsetko.Akurat skontrolovali tesnost akymsi sprejom a to bolo vsetko.Ja ze to daju na pocitac skontroluju emisie ... nieco ako pri klasicokom servise Upraveno Září 14, 200817 r od Mikoho
Září 14, 200817 r hovorite o fitroch pre plyn, alebo o vzduchovych filtroch motora ? o filtru LPG. Já jezdím taky cca co každých 25 000km. Je tam nastavený čas a po projetí tohoto času (bohužel nepamatuji kolik ale vychází to přibližně na těch 25t km) začne při vypnutí klíčku akusticky hlásit přepínač garanční prohlídku.
Září 14, 200817 r Pánové plynaři, rok sleduji toto forum a nedá mi to abych se nepodělil o získané zkušenosti.Před rokem jsem koupil fabii 1.4 16V 55kw combi r.v.2005 s holandským systémem AG. Auto bylo jak nové a i když nenajedu tolik km,tak jsem neodolal.Nejhorší je ,že tento systém kromě Prahy nechce prakticky nikdo servisovat.Do Prahy to mám trochu z ruky.Od koupi se každou chvíli rozsvěcovala na lpg kontrolka emisí.Nakonec se nade mnou smilovali v servisu lpg v HK kde tento systém kdysi montovali.Vyměnili svíčky ,filtry a doladili řídící jednotku a že už s tím nejde víc udělat.Jenže celou zimu jsem měl problémy.Mizerné studené starty(auto chytlo,ale na volnoběh se třáslo nebo se s tím nedalo rozjet,po opětovném startu už to jelo normálně),o kontrolce každou chvílí svítící radši nepíšu.Nejhorší je, že jak se rozsvítí musí se zhasnout Wagem.Nakonec jsem začal některé věci měnit sám(čidlo tepl. motoru,vyčištění ben. vstřiků laserem ,před měsícem lambd. sondu před katal.).Třesení motoru za studena prakticky ustalo.V zimě jsem byl ve stavu,že jsem přemýšlel jestli z toho plyn nenechat vymontovat nebo auto prodat.Ještě jsem chtěl vyřešit tu kontr. emisí.Před měsícem mi bylo řečeno v HK,že asi odchází katalyzátor(stále stejná chyba 16804 nízká účinnost katalyzátoru).V servisu škoda udělali emise lpg i benz. (emise v pořádku),katalyzátor se prý snad mění od 200000 km výš.Já mam najeto asi100000km( nechali v autě štítek od výměny oleje,auto bylo z leasingu ale bez servisky).V pondělí jsem vyměnil svíčky,plynaři tam dali svíčky Bosch,ale tady jsem zjistil,že je lepší tam dát orig. předepsané.Dal jsem tam NGK ZFR5P-G,ta proměna je naprosto neskutečná.Auto lehce startuje,perfektně drží za studena volnoběh a motor jde lehce do otáček.Kontrolka se zatím ještě nerozsvítila.Ta svíčka Bosch měla o více než 0.5cm kratší závit a ještě byly úplně volné,takže to zapalovalo směs asi někde v závitu.Když to auto bude takto jezdit,budu konečně spokojen.Trochu jsem se rozepsal,ale nedalo mi to abych se nepodělil o zkušenosti.
Září 14, 200817 r inskeu : nabehni si Hledej, daj si "Více možností hledání", daj si tam Flaslube, zaskrtni si Kde hledat - LPG, potom si zaskrtni vpravo dole Ukaž výsledky jako příspěvky. dostanes plnu fujaru informaci, omletych po starocia stale dookola.... sorry.
Září 14, 200817 r vcera som sa zobudil a mal som na hlave blikajucu celenku. asi som ten burciak na jarmoku trocha prepiskol. chlapec mi vypil s kamaratmi vsetku whisky, manchester prehra s liverpoolom, boli ma hlava a doma sa so mnou nerozprava ani klucka na dverach. a mlady si pride a opyta sa : oné, Flaslube ? lol
Září 15, 200817 r malta nerob si starosti ale my slovaci prave naopak celkom striezvi nepodavame maximalne vykony
Září 15, 200817 r colins teraz ked uz si striezvy by si nam mohol povedat co je to Flaslube !!! mrkni na tento prispevok : http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;hl=flashlube
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.