Září 17, 200817 r Dnes som objednával montáž LPG zariadenia na Golfa a pýtal som sa na kvalitu LPG paliva. Technik mi odporučil tankovať na TOMEGAS. Kde by som mohol nájsť zoznam LPG čerpacích staníc, ktoré predávajú LPG TOMEGAS? Našiel som len tieto info na stránke autoplyn.sk: "Nemecký plyn Tomegas -------------------------------------------------------------------------------- Nemecký plyn je vyrobený z ľahkej arabskej ropy, kt. sa vyznačuje minimálnym obsahom síry, čo má za následok dlhšiu životnosť kovových, ako aj gumených častí LPG komponentov, s ktorými dochádza priamo do styku. Ďalej sú z nemeckého plynu odseparované neodpariteľné častice, ako sú rôzne ťažké oleje, parafíny a pod., čo má priaznivý vplyv na pravideľný chod vstrekovacích líšt pri najmodernejších zariadeniach tzv. sekvenčného vstrekovania plynu. Väčšina dodávateľov plynu na Slovensku distribuuje plyn vyrobený z ruskej ťažkej ropy, ktorá horeuvedené vlastnosti nemá."
Září 20, 200817 r chlapi, viete mu niekto pomoct ? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=52528
Září 21, 200817 r aha, kolegovia potrebuju vasu radu : http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry876816 Upraveno Září 29, 200817 r od colins
Říjen 29, 200816 r Ako počítate spotrebu na LPG. Stačí klasika, napr. natankujem plnú nádrž LPG, vynulujem denné počítadlo a napr. po 300 km opäť natankujem plnú a to množstvo paliva potom delím počtom najazdených km od predchádzajúceho tankovania. Pýtam sa preto, lebo spotrebu benzínu som počítal takýmto spôsobom, ale tam som sa vždy mohol spoľahnúť nato, že pištoľ sa vypla vždy v rovnakom okamihu, keď bola nádrž plná. Niekde som tu čítal, že závisí od čerpadla plniacej stanice, niekde sa dá natankovať menej, inde viac. Aká je potom presnosť výpočtu spotreby.
Říjen 29, 200816 r tankuj na jednej pumpe ktora ma rovnaky tlak. sprav aspon par tankovani a budes vediet kolko ti zerie. medzi pumpami ale nie su take velke rozdieli aby to robilo velky rozdiel. ale jedno je iste za dva dni presnu spotrebu nezistis. to chce cas aspon mesiac
Říjen 29, 200816 r a měl by si také pro přesnost odpočítat km najeté na beneli než to přepne na LPG, to ti to taky o nějakou desetinu litru zkreslí
Říjen 29, 200816 r No ono záleží i na tom kolik mají plynu na pumpě v tanku podle toho jaky je tlak tak to i tlačí tobě a vypíná se to, ale myslím že systém tankovat vždy do plna a dělit kilometry je plně dostačující. Taky čím víc těch nádrží bude tak ten průměr bude přesnější
Říjen 29, 200816 r Ok, aj so myslel, že to tak bude ako ste písali. Konečne som sa dočkal a zajtra mi namontujú LPG do auto. Tak cez víkend to pôjdem trochu prebehnúť. Len škoda, že budem mať len 42 l nádrž, väčší toroid sa mi tam nezmestí.
Říjen 29, 200816 r 42 l nádrž budeš mít, ale natankuješ tam max. jen 80% objemu a to jen málokde. Většinou to vypne dřív
Říjen 29, 200816 r Tady je celkem dobrej soubor na počítání spotřeby. Já to matlám všechno dohromady - beneli + LPG http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=37094
Říjen 29, 200816 r poradim ti este raz ked mas len 42 litrovu nadrz a chces sa vozit viac tak mozes tankovat aj dvakrat za jeden den, tej nadrzi to je jedno
Říjen 30, 200816 r No to je dobrý plán taky to tak někdy dělám:) vezmu 2x denně 25l a hned mám 50 místo 36 Jen je blbe že mezitím musím ujet těch 350km:(
Říjen 30, 200816 r to su rady do zivota, 42L ti bude stacit, mne to vydrzi asi tyzden, ale zalezi kolko toho nabehas na auti ja ked natankujem do plna (na 80% ) tak spravim na nej takych 400 az 430 Km co mi staci kedze sa teraz ale ochladilo tak to bude vecsia spotreba, hlavne kym sa zahreje kde ti to montuju?
Říjen 30, 200816 r To: robko Montuje mi to firma AUTOEKO, p. Vrbovský. Nie je to nejako málo na Fabiu 400 km pri 42 l nádrži? Ak som to správne počítal tak, tých 400 km by som mal spraviť s 1,6 Golfom (42 l z toho 80 % je 33,6 l, no ak beriem spotrebu 7,4 benzínu tak na plyn je to + 15%, čiže 8,51 a vtedy mi to vychádza 395 km) a pritom na benzín mám celkovú spotrebu 7,2 podľa dotankovaného paliva. No bodla by väčšia nádrž, takto budem musieť 2x denne tankovať nejakých 67 litrov LPG dokopy, ale nevadí, sú to len detaily.
Říjen 30, 200816 r Také nádrže aj vyrábajú? Ale nie myslel som to v tom duchu, že ak by som nemal dojazdovku, tak si mi tam zmestí vyššia nádž, ako napr. v OII.
Říjen 30, 200816 r samozrejme akurat ze nie je ako rezerva toroidna ale vyzera ako valec a ak nepotrebujes kufor kludne ju tam daj
Říjen 31, 200816 r To: robkoMontuje mi to firma AUTOEKO, p. Vrbovský. Nie je to nejako málo na Fabiu 400 km pri 42 l nádrži? Ak som to správne počítal tak, tých 400 km by som mal spraviť s 1,6 Golfom (42 l z toho 80 % je 33,6 l, no ak beriem spotrebu 7,4 benzínu tak na plyn je to + 15%, čiže 8,51 a vtedy mi to vychádza 395 km) a pritom na benzín mám celkovú spotrebu 7,2 podľa dotankovaného paliva. No bodla by väčšia nádrž, takto budem musieť 2x denne tankovať nejakých 67 litrov LPG dokopy, ale nevadí, sú to len detaily. tvé výpočty jsou v pořádku, Robko má podtlak a ty budeš mít sekvenc, takže na podtlak je 8,5l normálka
Říjen 31, 200816 r presne ako pises, na podtlaku je vecsia spotreba, moja sa pohybuje tak okolo 8.2 az 9, tych 9 skor cez zimu, to troska narastie inak mam to namontovane nieco cez jeden rok a uz sa mi investicia vratila
Říjen 31, 200816 r tvé výpočty jsou v pořádku, Robko má podtlak a ty budeš mít sekvenc, takže na podtlak je 8,5l normálka sekvenc ma sice nizsiu spotrebu na plyn, ale nezabudnite mu povedat, ze ma vyssiu spotrebu na benal.
Říjen 31, 200816 r to jo, na kratších trasách jste na tom benzínově lepší, ale zase když už jednou vyrazím na štreku, tak za vašich najetých 300km mám já ještě dalších 100km k dobru
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.