Prosinec 21, 200618 r To wassermann: čéče nevím proč ale já si pořád myslel že máš kombajna a přitom v podpisu nic takovýho nemáš bohužel mám jen hatchback, ikdyž kombíčkem bych nepohrdl
Prosinec 21, 200618 r To jsi fakt udelal díru do podlahy? Vyrábí se nějaká náhradní rezerva, která by byla menší a tím zabrala míň místa. Nechce se mi vozit plnohodnotné kolo, protože za deset let jsem měnil rezervu jen jednou. Když jsem pích, tak jsem vždy ještě chvíli jezdil a po několika dnech jsem dojel do servisu na té píchlé. Díru do podlahy? No provrtáváš jen koberec, co je na podlaze a ten papundekl pod ním, nic víc Šroub, který drží rezervu, se zašroubovává do uchycení toroidní nádrže, která je konstrukčně spojená s kastlí napevno, aby jsme si rozuměli... Navíc tu díru jsem si nevrtal sám, udělali to automaticky v lpg servisu při montáži lpg, protože tohle uchycení rezervy, jak jej mám nafoceno, tedy rezerva položená na dně kufru a přišroubovaná jedním šroubem, je standardní a lpg servis to při montáži takhle musí udělat, protože rezerva by správně neměla být jen tak volně položená.... Jestli si ji potom někam předěláš nebo ji dokonce nevozíš, to je tvoje věc BTW: neriskoval bych jezdit bez rezervy. 10let nepíchls a zítra můžeš mít defekt jako prase, ne že bych Ti to přál, a bez rezervy třeba nedojedeš, navíc je to povinná výbava A jestli by bylo akceptovatelné nouzové dojezdové kolo, přestože není pro Fabii schváleno, to tedy netuším...
Prosinec 21, 200618 r Díky za odpovědi i foto. Bez rezervy nebo jiného alternativního zařízení bych nejezdil, ale hledám optimální řešení. V lednu to nechám předělat, pokud nebudu něčím nebo někým přesvědčen o opaku. Ale to nepředpokládám. Trohu mi vadí ty podzemní garáže. Pro mé občasné pražské návštěvy budu muset najít jiné parkování. Klady ale jasně převažují. Tedy jeden a to úspora. Vzhledem k tomu, že najedu skoro 20t ročně je návratnost do dvou let a to je celkem slušný.
Prosinec 21, 200618 r Taky si myslím že topí stejně, ale Felicie topila lepší, asi to bude tím, že mám jenom tři válce, nebo stárnu a potřebuji se více rozehřát. souhlasím s tebou že topila lepši, ale můžu tě uklidnit, stářím to není, leda že bych byl v tvém věku Byl jsem v práci, tak to čtu až teď. K tématu: mám obal na rezervu a tu mám položenou v kufru, jenže sem neumím dát obrázek, tak sorry,..... a už se to povedlo, to čumím Upraveno Prosinec 21, 200618 r od Pavko
Prosinec 22, 200618 r Pavko: pěkný obal, koukám máme asi stejný, jen já jej mám v černém provedení Máš jej z lpg klubu?
Prosinec 23, 200618 r Nemáte někdo LPG od BRC nebo i od jiný firmy a máte ASR? Já mám problém, že se mi ASR vypíná jakmile se mi přepne na plyn. Zkoušel jsem psát různým firmám co montujou LPG, ale všichni kroutí hlavou, že to není možný a nemají zájem to řešit. Jinak vše je perfekt. A praktická zkušenost pro nedůvěřivce co se bojí "bomby" za zadkem, tak moje Favo skončilo ránou na zadek od Scanie s návěsem co jela 80km/h (viz muj malej obrazek) a bombu sem udal za 3000,-.
Prosinec 23, 200618 r Pavko: pěkný obal, koukám máme asi stejný, jen já jej mám v černém provedení Máš jej z lpg klubu? Wassermann: Ano obal je z LPG klubu, taky jsem chtěl černý, ale zrovna nebyl, tak jsem ho vzal. jjveslo: Mám BRC, jenže nemám ASR, takže Ti neporadím, zatím mám najeto 15 000 km bez problémů.
Prosinec 24, 200618 r Nebo nevíte, jak moc zasahuje ASR nebo něco jinýho MSR, EDS, EBV do řízení motoru. Protože nevím co přesně mi rozvěcuje kontrolku. Mám ABS/ASR 5.7 front V00. Systémy okolo brzd s plynem nemůžou mít nic společného, a to mi říkají i v servisech, tak mě napadá, jestli něco jinýho nechce ubírat nebo přidávat množství paliva a to nějak neprojde přes ŘJ LPG. Ve výpisu závad mám: U Elektroniky brzd (03) - 01314, Řídící jednotka motoru, proveďte výpis ŘJ motoru U Elektroniky motoru (01) - 18057 Pohon datové sběrnice Chybí odezva řídící jednotky ABS, sporadická. Jinak bohužel nejsem první majitel, takže nevím, jestli už je ten problém od montaže LPG nebo se to pokazilo časem. I v tom se různí servisáci rozcházejí. Díky za rady ...
Prosinec 25, 200618 r Nebo nevíte, jak moc zasahuje ASR nebo něco jinýho MSR, EDS, EBV do řízení motoru. Protože nevím co přesně mi rozvěcuje kontrolku. Mám ABS/ASR 5.7 front V00. Systémy okolo brzd s plynem nemůžou mít nic společného, a to mi říkají i v servisech, tak mě napadá, jestli něco jinýho nechce ubírat nebo přidávat množství paliva a to nějak neprojde přes ŘJ LPG. Ve výpisu závad mám: U Elektroniky brzd (03) - 01314, Řídící jednotka motoru, proveďte výpis ŘJ motoru U Elektroniky motoru (01) - 18057 Pohon datové sběrnice Chybí odezva řídící jednotky ABS, sporadická. Jinak bohužel nejsem první majitel, takže nevím, jestli už je ten problém od montaže LPG nebo se to pokazilo časem. I v tom se různí servisáci rozcházejí. Díky za rady ... Zkontroloval bych alespoň zapojení přepínače lpg a tlačítka ASR, přece jen je asi máš vedle sebe, tak jen jestli někdo v lpg servisu nějak nechytračil a nenapíchl se ti nějak do ASR Ale to je jediný, co mě napadá, chtělo by to projít zapojení lpg komplet od někoho, kdo tomu rozumí, nejlépe tedy nějakým dobrým lpg servisem, ať zkontrolují, jestli není rana někde v zapojení...
Prosinec 25, 200618 r Pavko: pěkný obal, koukám máme asi stejný, jen já jej mám v černém provedení Máš jej z lpg klubu? Wassermann: Ano obal je z LPG klubu, taky jsem chtěl černý, ale zrovna nebyl, tak jsem ho vzal. Byla mi nějaká povědomá Mám černý, myslel jsem, že je praktičtější, což asi opravdu je, ale ten šedý vypadá taky mooc pěkně, rozhodně pěkněji než na stránkách lpg klubu. Možná, kdybych vybíral dnes, taky bych po něm asi sáhl...
Leden 2, 200718 r Lidi.Mám 1.2 40kw.. s lpg mam naježděno teprv 4 tis.km. Ale chci se zeptat jestli je nutne nechávat dodělat ještě to přimazání tech ventilů.Kdo zvás to má a kdo nemá.Mě to přijde jak vytáhnout z lidi vic penez.Jinak mam to nejnovější lpg
Leden 2, 200718 r Lidi.Mám 1.2 40kw.. s lpg mam naježděno teprv 4 tis.km. Ale chci se zeptat jestli je nutne nechávat dodělat ještě to přimazání tech ventilů.Kdo zvás to má a kdo nemá.Mě to přijde jak vytáhnout z lidi vic penez.Jinak mam to nejnovější lpg Nemám a ani o tom neuvažuji, v žádném autě, které jsem na lpg měl, jsem nic takového neměl a nikdy se nic nestalo a to měly některé motory v minulých autech s lpg hoooodně naježděno Ve firmě, kde mi lpg montovali mě o tom nic neříkali a ani mě do toho netlačili, mohl bych se jich ale zeptat na jejich názor... Nepředpokládám ale, že by to v moderních motorech mělo mít nějaký význam, problémy s ventilovými sedly byly u lpg hodně velké u starých žigulů a škodovek s hlavami, které ještě nebyly z hliníku... Co Ti k tomu řekl servis, který Ti lpg montoval? Ženou Tě do toho?
Leden 2, 200718 r BTW: nedávno jsem v lpg servisu potkal típka, co má firemní 1,2 12V na lpg od fungl novýho auta, najeto měl 180t km, bez jakéhokoliv přimazávání a tvrdil, že vše je OK, jak s motorem jako takovým, tak s lpg. Prostě jen pravidelný servis...
Leden 3, 200718 r Nikdo mě do toho nežene,jen mě vystrašila jedna věc.V autě sem měnil už 2 krat olej a vždy v poho,pak sem nechal dodělat LPG a ted mě čekala další výměna oleje ale ......Chci jet a najednou začne brečet že olej neni.Já vím ,měl by se stav oleje kontrolovat,ale nejak sem na to neřešil,když do ted se nestrácel.Zaráží mě to a bojím se jestli se to tim LPG nejak nepo.Proto se ptám jestli je nutné to domazávání. Mám najeto 40tis a s LPG 4 tis. Jinak sem spokojen
Leden 3, 200718 r Nikdo mě do toho nežene,jen mě vystrašila jedna věc.V autě sem měnil už 2 krat olej a vždy v poho,pak sem nechal dodělat LPG a ted mě čekala další výměna oleje ale ......Chci jet a najednou začne brečet že olej neni.Já vím ,měl by se stav oleje kontrolovat,ale nejak sem na to neřešil,když do ted se nestrácel.Zaráží mě to a bojím se jestli se to tim LPG nejak nepo.Proto se ptám jestli je nutné to domazávání. Mám najeto 40tis a s LPG 4 tis. Jinak sem spokojen čéče to se mi nezdá s tím olejem. Já mám LPG děláno když mělo auti cca 5500 km, nyní mám necelých 73t km a olej takřka nekontroluji, neboť už jsem si navykl že od výměny do výměny beze změny
Leden 3, 200718 r přesně tak...taky sem to nekontroloval..páč nikdy neubejval...ted to budu kontrolovat. Jestli to začlo papkat olej tak si to hodim.
Leden 3, 200718 r Radiik5: ach tak... S tím olejem se mi to tedy ale taky nezdá. LPG mám prakticky od fungl nového auta, nyní najeto 36t km a vše v pohodě, tak jak píše Malta, téměř ho nekontroluji, jezdím od výměny do výměny, olej tam tedy vydrží 15t km bez dolévání. Ty píšeš, že máš na lpg najeto teprve 4t km, to mi připadá hrozně krátká doba na to, aby se ti kvůli lpg něco ku*vilo, ztrácel se olej atp. Nevím, nevím, ale hledal bych, jestli nemůže být problém někde jinde V každém případě být tebou zaměřil bych se na častější kontrolu hladiny oleje a jakmile by jsi si byl jistý, že nějak podezřele mizí, řešil bych to ve Škoda servisu. Že by to mohlo být LPGéčkem se mi vážně nezdá....
Leden 4, 200718 r Taky nemám problém s olejem, vydrží v pohodě do výměny, LPG mám od května a olej kontroluji, spíš to u Radiik5 vypadá, že ho tam bylo málo po výměně.
Leden 5, 200718 r Zdravím všechny. Už asi hodinu pročítám od začátku diskuze na LPG. Mám Fabii 1.2 MPI r.v.2002. Do provozu 2004. V Září 2004 jsem tam vrazil LPG přímý vstřik a nádrž místo rezervy. Mám najeto 105.000Km. Auto jezdí úplně v pohodě a nerozeznávám snížení výkonu. Auto používám jako výcvikové v Autoškole. denně 250Km. Jediná věc, která se mi objevuje, tak se mi rozsvěcuje oranžová kontrolka takového toho motoru, tak že se to asi hází do nouzáku. Nevím, jestli se mi jen neshodují ŘJ, ale když pak chvilku jedu na benzín, tak to zhasne a pak na LPG zas svítí. Neřeším to a jezdím dál. Ale pokud s tím máte někdo zkušenost tak prosím poraďte. Pravidelně kvůli bezpečnosti jezdím každých 20000Km na kontrolu i na počítač a ten neukazuje žádnou závadu. Rezervu nevozím, mám sprej a fakt funguje. Ještě mě nikdo od policie nekontroloval, tak zatím klid. Průser je ale že autorizovaný servis Škoda, který dříve bral vozy s LPG už teď nebere a tak údržbu dělám sám. Měl jsem nabouraný zadek vozu a musel jsem nejdříve nechat odmontovat LPG a pak to vzali. V jiném Škoda servisu přimouřili oko a vzali na jinou opravu i s LPG. A pozor na záruku!! To že namontujete LPG neznamená, že jste ztratili záruku na VŠE!!! Asi půl hodiny jsem domlouval Škoda servisu, že ty STABILIZÁTORY fakt s LPG nemají nic společného, tak to museli vzít na záruku. A LPG se cenově vážně vyplatí.
Leden 5, 200718 r Zdravím všechny. Už asi hodinu pročítám od začátku diskuze na LPG. Mám Fabii 1.2 MPI r.v.2002. Do provozu 2004. V Září 2004 jsem tam vrazil LPG přímý vstřik a nádrž místo rezervy. Mám najeto 105.000Km. Auto jezdí úplně v pohodě a nerozeznávám snížení výkonu. Auto používám jako výcvikové v Autoškole. denně 250Km. Jediná věc, která se mi objevuje, tak se mi rozsvěcuje oranžová kontrolka takového toho motoru, tak že se to asi hází do nouzáku. Nevím, jestli se mi jen neshodují ŘJ, ale když pak chvilku jedu na benzín, tak to zhasne a pak na LPG zas svítí. Neřeším to a jezdím dál. Ale pokud s tím máte někdo zkušenost tak prosím poraďte. Pravidelně kvůli bezpečnosti jezdím každých 20000Km na kontrolu i na počítač a ten neukazuje žádnou závadu. Rezervu nevozím, mám sprej a fakt funguje. Ještě mě nikdo od policie nekontroloval, tak zatím klid. Průser je ale že autorizovaný servis Škoda, který dříve bral vozy s LPG už teď nebere a tak údržbu dělám sám. Měl jsem nabouraný zadek vozu a musel jsem nejdříve nechat odmontovat LPG a pak to vzali. V jiném Škoda servisu přimouřili oko a vzali na jinou opravu i s LPG. A pozor na záruku!! To že namontujete LPG neznamená, že jste ztratili záruku na VŠE!!! Asi půl hodiny jsem domlouval Škoda servisu, že ty STABILIZÁTORY fakt s LPG nemají nic společného, tak to museli vzít na záruku. A LPG se cenově vážně vyplatí. Zdravím kolego Tuším, že obdobný problém s kontrolkou, co popisuješ, měl Malta, určitě se ozve a podělí se o zkušenosti, možná to tu i někde popisoval. Jinak s těmi Škoda servisy a zárukou máš pravdu, některé Škoda servisy mají z LPG oči navrch hlavy a zapomínají logicky uvažovat Nicméně jsem si ještě před koupí auta ověřoval oficiální postoj MB a situace je taková, že montáží lpg v plné, dvouleté záruce ztrácí člověk záruku na všechny části, jichž se montáž lpg přímo dotkla, tedy motoru, ŘJ a chladící soustavy, ničeho jiného... Píšeš, že bezproblémový provoz..... to gratuluji, jen bych se rád zeptal, zda jsi někdy neměl problémy třeba se škubáním motoru v určitém spektru otáček? Já s tím docela bojoval, Malta myslím ještě podstatně víc Má to být proto, že 3-válce se údajně častěji rozlaďují. Co u Tebe, v pohodě? A od jakého výrobce máš lpg, jestli se mohu zeptat?
Leden 5, 200718 r Zdravím všechny. Už asi hodinu pročítám od začátku diskuze na LPG. Mám Fabii 1.2 MPI r.v.2002. Do provozu 2004. V Září 2004 jsem tam vrazil LPG přímý vstřik a nádrž místo rezervy. Mám najeto 105.000Km. Auto jezdí úplně v pohodě a nerozeznávám snížení výkonu. Auto používám jako výcvikové v Autoškole. denně 250Km. Jediná věc, která se mi objevuje, tak se mi rozsvěcuje oranžová kontrolka takového toho motoru, tak že se to asi hází do nouzáku. Nevím, jestli se mi jen neshodují ŘJ, ale když pak chvilku jedu na benzín, tak to zhasne a pak na LPG zas svítí. Neřeším to a jezdím dál. Ale pokud s tím máte někdo zkušenost tak prosím poraďte. Pravidelně kvůli bezpečnosti jezdím každých 20000Km na kontrolu i na počítač a ten neukazuje žádnou závadu. Rezervu nevozím, mám sprej a fakt funguje. Ještě mě nikdo od policie nekontroloval, tak zatím klid. Průser je ale že autorizovaný servis Škoda, který dříve bral vozy s LPG už teď nebere a tak údržbu dělám sám. Měl jsem nabouraný zadek vozu a musel jsem nejdříve nechat odmontovat LPG a pak to vzali. V jiném Škoda servisu přimouřili oko a vzali na jinou opravu i s LPG. A pozor na záruku!! To že namontujete LPG neznamená, že jste ztratili záruku na VŠE!!! Asi půl hodiny jsem domlouval Škoda servisu, že ty STABILIZÁTORY fakt s LPG nemají nic společného, tak to museli vzít na záruku. A LPG se cenově vážně vyplatí. check motoru se mi rozsvěcuje z času na čas také (jak už jsem ostatně psal), to že se kontrolka rozsvítí ale neznamená že se háže do nouzového režimu, to by jsi poznal (z auta by jsi nedostal víc jak šedesát, zkrátka je to jen na nouzové dojetí). Zháší mi rovněž po projetí na benzín a asi 3 nastartování. Zrovna dnes ráno cestou do práce se mi rozsvítila, ale také to neřeším. Jediné co mi vadí že to nedělá kolegům co mají model.rok 2005 a víc, ale asi to bude odlišným firmware ŘJ. Jinak samozřejmě se zárukou je to tak jak píšeš, jen na díly související se zásahem LPG.
Leden 5, 200718 r Este ak mozem pridam svoj poznatok ohladom ASR. ASR reguluje otacky motora.To znamena ze ked zacne klzat mozes tlacit na pedal kolko chces viac ako 3000ot neda.Aspon z mojej skusenosti.Akonahle mas prepnute na LPG RJ motora nedokaze ovplyvnit zasahom do elektroniky otacky motora.Takze sa to vypise ako chyba a ASR sa vypina.To iste robi aj na TDI ak mas rozladene cerpadlo.Ak su hodnoty mimo tolerancii vypina ASR.
Leden 5, 200718 r Este ak mozem pridam svoj poznatok ohladom ASR.ASR reguluje otacky motora.To znamena ze ked zacne klzat mozes tlacit na pedal kolko chces viac ako 3000ot neda.Aspon z mojej skusenosti.Akonahle mas prepnute na LPG RJ motora nedokaze ovplyvnit zasahom do elektroniky otacky motora.Takze sa to vypise ako chyba a ASR sa vypina.To iste robi aj na TDI ak mas rozladene cerpadlo.Ak su hodnoty mimo tolerancii vypina ASR. A ty máš LPG?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.