Srpen 20, 200718 r A teď babo raď..... Tak a po včerejšku mám další nemilou zkušenost a ABS.Po 360km se včera vracím domů,celou cestu vše v pořádku.Potom jsem přijížděl na křižovatku,chci trochu přibrzdit,sešlápnu pedál a ozvalo se škrčení jako bych táhl něco po zemi-snad od předních kol,vibrace jsem cítil i v pedálu.Vypadalo to jako by mi upadlo kolo.Tak brzdu povolím,sešlápnu znova a vůbec mi pedál nešel sešlápnout,jako by mechanická překážka.Naštěstí to bylo při rozjezdu takže jsem nejel moc rychle a zabrzdil jsem ručkou.Potom jsem se normálně rozjížděl ozvalo se opět škrčení,brzda šla už sešlápnout a najednou se rozsvítila kontrolka ABS a škrčení přestalo! Dneska jedu do servisu,uvidím co zjistí,jsem z toho pěkně na nervy- ku...!! Upraveno Srpen 20, 200718 r od hawkehi
Srpen 21, 200718 r A teď babo raď.....Tak a po včerejšku mám další nemilou zkušenost a ABS.Po 360km se včera vracím domů,celou cestu vše v pořádku.Potom jsem přijížděl na křižovatku,chci trochu přibrzdit,sešlápnu pedál a ozvalo se škrčení jako bych táhl něco po zemi-snad od předních kol,vibrace jsem cítil i v pedálu.Vypadalo to jako by mi upadlo kolo.Tak brzdu povolím,sešlápnu znova a vůbec mi pedál nešel sešlápnout,jako by mechanická překážka.Naštěstí to bylo při rozjezdu takže jsem nejel moc rychle a zabrzdil jsem ručkou.Potom jsem se normálně rozjížděl ozvalo se opět škrčení,brzda šla už sešlápnout a najednou se rozsvítila kontrolka ABS a škrčení přestalo! Dneska jedu do servisu,uvidím co zjistí,jsem z toho pěkně na nervy- ku...!! Tak jsem včera byl na diagnostice a hlásí levý přední snímač ABS-tak snad to bude ono.Jdu ho vyměnit !
Srpen 27, 200718 r Tak už mám taky čidlo vyměněno a vypadá to zatím v pohodě,snad nic nezakřiknu.JInak čidlo 480,- to celkem jde,ne?Ve Škodovce mi nabízeli origo za 1800,-
Leden 18, 200817 r zdravím hoši, včera po návštěvě STK v Brně jsem se dopátral po výčtu na VAG, že je zjištěna závada pod číslem 04FC. Dále mi bylo oznámeno,že se jedná snad o závadu na Hydr.čerpadle s následným popisem "Systém nenačetl žádné mezní hodnoty". Proveden výmaz a nastavení do 0 závad. Po zkušební jízdě opět stejný problém, start kontrolky zhasnou, rozjezd ABS se zapne kontrolka. Po dobu jízdy rožnuta.Stále dokola. Doporučení, začít výměnou brzd.kapaliny. Jedná se o vůz Oct. 1.8 - 20V 92kw r.v.1997 Díky za každou informaci. Zdravím z Brna Richard.
Leden 22, 200817 r No, ve VISu jsem to tvoje číslo chyby nenašel... Tak jsem si ho přeložil z hexa, a ejhle - 01276 Taky jsem měl problém s ABS, stejné chování, STEJNÝ kód chyby, a to : 01276 - Hydraulické čerpadlo ABS (V64) 16-10 - signál mimo toleranci - Sporadicky Takže - můžeš mít problém s napájením čerpadla, já po poradě tady na fóru jsem "na tupo" oškrábnul cínovou plochu 30A nožových pojistek v pojistkovém bloku na akumulátoru (nové jsem někam zabordelil ), který jsem navíc vyhodil ven, protože pod jeho plastovým nosníkem jsou 2 šrouby s ukostřeným silovým vedením, které jsem odšrouboval, oškrábnul kabelová očka, prostříkal i s pojistkami něčím jako je Kontaktol, vrazil vše zpátky, VAGem vymazal závady, a ABS běhá jako zamlada . Musím to ještě napsat do svého postu, každý by podle mě měl napsat, jak svůj problém vyřešil, pro poučení druhých.. Snad ti to pomůže, hodně zdaru! Upraveno Leden 22, 200817 r od Viktor X
Leden 22, 200817 r no kamosovi svitila za jizdy kontrolka ABS a byl spatnel brzdovej spinac u pedalu.po vymene vse OK.ale bylo to na IV Golfu TDI-cku
Leden 22, 200817 r Začni pravdu pojistkou ve skříni na akumulátoru. Bývá to častá závada, že je zaoxidovaná
Leden 29, 200817 r Vyvést extra pojistku.... Zdravím všechny, a díky za typy, závada odstraněně uplná blbost, bylo to způsobeno pojistkou nad baterkou.Po vyjmutí a kontrole a vsunutí zpět se již závada neopakuje,ABS plnně funkční,následná kontrola přes Vag u bratránka,proveden výmaz z paměti a doposud bez problému. Tak ještě jednou všem zůčastněným za pomoc či radu. Zdraví Richard Brno
Únor 8, 200817 r Ahoj, mám oktu rok 01 4x4 PD. Dnes jedu a za jízdy se mi rožne kontrolka ABS...tak to chcípnu, nastartuju a zhasne .... celé odpo v pohodě ...večer nastartuju, jedu a svítí pořád !!!! nepomůže ani chcípnutí... na VAGu to nebylo, ale co může být příčinou ???
Únor 8, 200817 r Tipnul bych pojistky na baterce. Vyndat vyčistit, prostříknout a myslím, že to bude fajn.
Únor 9, 200817 r Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ??? Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!! Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ???
Únor 9, 200817 r Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ??? Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!! Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ??? Čidlo mě stálo kolem 600,-kč. Bude asi nejlepší když to necháš projed Vagem aby ses mohl zaměřit na jednu věc.
Únor 9, 200817 r Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ??? Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!! Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ??? Na akumulátoru máš tu černou krabičku, kde jsou připojené kabely a jsou tam také asi tři pojistky. Tak ty pročisti. Bude možná stačit je párkrát vytáhnout a vrátit zpět. Nic tě to stát nebude a myslím, že bude problém tam, u oktávek to často zlobí. Upraveno Únor 9, 200817 r od KaJe
Únor 9, 200817 r Takze jsem mrknul na ty pojistky u baterky, trosku jsem je ocistil a vypada to OKI, od ceho to jsou jeste pojistky, ABS a ty dve ??? Jinak kde jsou umisteny ty cidla ABS u kol ??? a VAG mi pripadne najde konkretni cidlo ??? Snad to ale byly jen kontakty u te baterky, díkec za radu :-)
Únor 10, 200817 r Jinak kde jsou umisteny ty cidla ABS u kol ??? a VAG mi pripadne najde konkretni cidlo ??? Když sundáš kolo, tak tam uvidíš takový dirkovaný talíř, ted nevim jestli před nebo za kotoučem, a přímo na něj kouká čidlo.
Únor 12, 200817 r Takže kontrolka opět poblikuje, když svítí, tak nejede ani ABS,takze na VAG :-( Je to úplně stejný jak jsem to měl já chvíli svítila potom zas ne a nakonec svítila už pořád.Je to čidlo ABS.Zjisti si na Vagu který to je vyměn a bude vše O.K.
Únor 18, 200817 r taky me sviti kontrolka, ale ECP a porucha motoru, pomuze taky vycisteni pojistky? lebo je zakopany pes nekde jinde?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.