Listopad 11, 200915 r To je čidlo teploty s odbočkou co vede k čidlu tlaku, je to vlepené do té mosazi, ale jak se tak dívám, maš psáno, že máš STAG, co to je za reduktor, fitr taky není od Stagu,navíc mi připadá a nebo na ně není vidět, hadice na LPG musí mít popis, že jsou na LPG a CNG, a musí mít homologační číslo, kdo to montoval???
Listopad 11, 200915 r Co to je za reduktor? To sem ještě neviděl. I když je celkem snad jedno, tento se do sady standartně nedává (nebo je to jiný výrobce - mimo sadu). Jinak zkus dotahnout ty dvě sponky, které stahují ty dvě hadice průměrem 16mm (to sou ty silné) - pozor aby ty sponky nebyli strhnuté....když mírně zabereš tak proskočí. A pak si vyměň sponku té malé hadičky průměrem 10mm. Tama to totiž rádo uniká a ty minisponečky nejsou zrovna pro to dělané. Ale kdekoliv koupíš v mototechně sponku na hadicu "mini-uni 10" a tuto sponku si vyměň (i u čidla do kterého tato hadička vede). Pozn: Ten reduktor mě přijde od oka jak od firmy Stefanelli - snad. Ten se dodává k ESGI, ale pracuje podle mě na stejné bázi. Upraveno Listopad 11, 200915 r od PauLofWoCC
Listopad 11, 200915 r Taky čučím co tam Omegus má. Já mám taky Stag 300 a vypadá to úplně jinak. - http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;#entry1300261 Ale hlavně že se aspoň zjistilo kde to může ucházet.
Listopad 11, 200915 r Autor Hoši, to mě ani neříkejte ze srandy, že tam mám ůplně něco jiného než bych měl mít. To Karel.lpg: to už mě jeden člověk řekl, že tam mám ůplně jiné hadice než by tam měly být, říkal, že by tam měly být hadice na 1/2 atmosféry a já tam mám na hadici napsane max do 0,2 atmosféry tak nevím. Jinač montoval jsem to U Bedřicha Szotka v Horní Suché Eco-gas.cz
Listopad 12, 200915 r KaJe tam má podle fotek STAG, reduktor je Tomaseto, filtr správný, vstřikovače také, takové hliníkové,konusové, na dadici musíš mít napsáno ....RUBBER HOSE AUTOGAS ECE67-L.P.G. CLASS 2 - E13 67R-01 0128/ECE 110- CNG CLASS2- E13 110R-000008-10 mm MADE IN ITALY Parker ITR....to jsou hadice schválené na LPG, ostatní výrobce neznám, ale tyto používáme už 10 let, pokud na nich není Ečko a napsáno LPG nebo CNG tak to nejsou hadice na plyn ale spíš vodní, to víš , konkurence je veliká, proč dávat hadici za 160 Kč/m, když de na dílně válí vodní za 40 Kč, a vo tom to je....
Listopad 12, 200915 r Autor To Karel.lpg: Tak dnes jsem se na to podíval pořádně a hadice podle tvého popisu sedí, jinač přidávám foto filtru a nápisu co je na něm. Jinač díval jsem se na ten reduktor a je to firmy elpigaz a model Vega-i, našel jsem ho i na www.elpigaz.com to PauLofWoCC: díval jsem se na tu malou sponku na té hadici jak si psal, byla ůplně volná, zkoušel jsem jí dotáhnout a jen se přetáčela vůbec nešla, tak jí asi vyměním Upraveno Listopad 12, 200915 r od omegus
Listopad 12, 200915 r Z toho dřívějšího obrázku to nešlo dobře poznat, ale stejně každá hadice je od jiného výrobce, ale jsou obě na LPG, ale jak může dát reduktor od elpigasu ke Stagu to nevím, v příloze jsou vypsány homologace k reduktorům, které jsou pro ten systém schváleny, podívej se na reduktor a do papírů jestli sedí homologační čísla, pototýkám, v příloze se nesmí nic přepisovat, nevím jak u Vás, ale u nás bys přes STK neprošel.....
Listopad 12, 200915 r no musím říci Karle, že jsem letos byl s oběma auty na STK, ale ani u jednoho je nezajímalo nic co se týká plynu. U Feldy se sice prvně zarazil, že se podívá na nádrž, jestli není 10let, ale pak se mrkl do papírů a že je LPG děláno rok a půl zpět, tak už ho to víc nezajímalo. Za co prudil bylo, že jsem neměl nálepku u víčka. Ale aby kontrolovali čísla komponentů, tak to ani náhodou
Listopad 21, 200915 r Autor Tak pánové, před týdnem jsem vyměnil tu malou sponku na té hadici (jak radil PauLofWoCC) a od té doby je to dobré, plyn cítit zatím nejde tak doufám, že už to tak zůstane. Jinač všem velký dík za rady
Listopad 25, 200915 r Zimu máš za dveřma, měl bys při větrání a ježdění po Ostravě omrzlou hubu Zas na druhou stranu bys mohl dělat děckám doma "ďodu Maroza" tak teď nevím co je lepší varianta...
Listopad 29, 200915 r Autor s tím dědou mrázem si mě dostal :smich: no ještě, že už mám ten problém zasebou, protože s tou omrzlou hubou by to nebyla sranda
Říjen 17, 201014 r Mne sa dnes večer tiež objavil plyn v interiéri,všetci to hneď spozorovali,no našťastie som bol už doma na parkovisku.A tak som začal pátrať odkiaľ uniká.Hneď som zarobil mydlovú vodu do rozprašovača a po odobratí motorového krytu (Fábia 1.2 12V 47Kw HTP/2004,Lovato Easy Fast,118 000/na LPG 40 000km) som začal striekať na komponenty splyňovača v motorovom priestore.Nič som nepozoroval žiadne bublinky no stále bolo cítiť unikajúci plyn.Stále som rozprašoval a popri tom som hýbal čím sa dalo.Zistil som že hadica,ktorá ide od filtra plynnej fázy do vstrekovačov (Lovato)je v podstate iba nastrčená,s eskapáskou ktorá ju mala doťahovať sa dalo pootáčať ako s prsteňom na prste.Keďže vstrekovače počas procesu vybrujú asi sa uvoľnila.Dotiahol som a plyn prestal unikať.No nastal iný problém,po prepnutí na LPG z režimu benzín sa motor neudrží v behu a skape.Udržal sa iba ak som ho pri prepnutí dlhčie podržal v otáčkach.Ak som z voľnobehu iba pridal do cca 2500ot tak skapal.Prepínanie z režimu LPG do Benzínu=bez problémov.Tlak LPG je nasatavený na 1,2 a otáčky prepnutia na 1000 ot/min.Teplota prepnutia je 20C,pretože čidlo teploty ktoré je originál pri hadiciach s H2O odišlo a v servise nemali náhradné a tak mi dali čidlo iné no navrsh reduktora.Vraj to bude ok,lebo teplota pri ústí hadíc je iná ako na vrchole reduktora.Merané dotykovým teplomerom a bolo to tak,no neviem či je to smerodatné.Ale aj tak auto fungovalo ok až do dneška.No hlavné že neuniká plyn z hadice a ostatné vyriešim servisom.Pripájam foto:
Říjen 17, 201014 r Tak důvod proč to auto zdechává by neměl být problém najít...jakože trošičku Lovato Easy Fast mám okouknuté...
Březen 4, 201114 r Mě to dělalo taky a vařešil jsem to tak, že jsem sundal plastový kryt motoru a požil jsem olejové víčko z Felicie a bylo po smradu..
Březen 29, 201114 r Zdravim vespolek. Bohuzel mi taky unika plyn a uz je to v interieru citit vazne slusne, jako bych cuchl ke sporaku. taky na 45l nadrz ujedu kolem 320 km a.jezdim na spotrebu dle pp 6,6 dlouhodoba pres 4tis km. takze uz i z tohoto hlediska spotreby je to pruserovy. mam podtlak Lovato/lovtec. ochcavam to tim, ze na krizovatce dam vnitrni cirkulaci. smrdi to kdyz stojim na miste za.jizdy je to ok. po vcisteni skrtici klapky smrad nabbral na intenzite. pritom jsem vsechny spoje dotahl.. nevite kde je zakopanej pes? zitra to vezu na servis.lpg tak jsem se chtel mrknout jeste sam.
Březen 29, 201114 r a co máš vlastně za auto???? 1.8T ? a v tom máš podtlakové zařízení, jestli jo, tak buď rád že ti nežere víc, to je šílenost....v turbu podtlak.
Březen 29, 201114 r promin, mam tu jeste stary podpis. je to 1,6 akl 74 kW Upraveno Březen 30, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Květen 2, 201114 r Dobrý den, mám na Ford Focus 1.6 (74 kw) r.v.2011 namontovoný systém (montáž při 600 km) STAG 300+, vstřiky Valtek 34, reduktor Tomasetto AT07 BlueStar 75kw. Nyní najeto 1600km. Po cca 3 minutách jízdy ze studeného motoru jde v kabině na cca 30 sekund cítit plyn (při zastavení). Kde může být chyba? Mě napadlo buď špatné dotažení hadičky a nebo reduktor. Ještě k reduktoru: Nebylo by lepší do tohoto vozu použít např. Tomasetto AT09 Alaska 100kw? Díky za info.
Květen 2, 201114 r Reduktor Tomasetto AT07 je pro směšovací zařízení LPG. Ten nemůžete mít v zařízení vstřikovacím!!!??? Reduktor Tomasetto AT09 Alaska je pro vstřikovací zařízení a měl by svými parametry "stačit" do vašeho vozu. K úniku LPG doporučuji navštívit servis, kde vám bylo zařízení montováno. Řekněte, co máte za problém, firma jej musí odstranit. Může se jednat o netěstnosti jak na vysokotlaké části - připojení trubky do reduktoru, tak na nízkotlaké části - rozvod LPG hadicemi. Logicky uznáte a dáte mi za pravdu, že vám nemohu přesně určit místo úniku LPG stylem: "tuto sponku přitahni".
Květen 2, 201114 r Dobrý den, mám na Ford Focus 1.6 (74 kw) r.v.2011 namontovoný systém (montáž při 600 km) STAG 300+, vstřiky Valtek 34, reduktor Tomasetto AT07 BlueStar 75kw. Nyní najeto 1600km. Po cca 3 minutách jízdy ze studeného motoru jde v kabině na cca 30 sekund cítit plyn (při zastavení). Kde může být chyba? Mě napadlo buď špatné dotažení hadičky a nebo reduktor. Ještě k reduktoru: Nebylo by lepší do tohoto vozu použít např. Tomasetto AT09 Alaska 100kw? Díky za info. To ti dělali ve Strakonicích? Koukal jsem, že si psal i na jejich fórum.
Květen 3, 201114 r Právě že jo. O jejich montáži jsem tady již psal. Měli docela dobré recenze a člen Sudetak si je taky chváli, tak jsem to jel namontovat tam, mám to 40 km, ale příště tam už nejedu. Na revize tam jezdím, ale na přestavbu už nikdy. l
Květen 3, 201114 r pro Whiskas...nechápu, proč píšeš sem na forum, měl by jsi zajet k firmě co ti montáž dělala, přece existuje záruka, předpokládám, že jsi za montáž platil( a myslím, že dost) a nebyl to sponzorský dar, přítelkyně mého syna dělá v NAYelektro, a když jsem tam viděl, jak na ní řve zákazník, co si koupil za 110 Kč strojek na vlasy a reklamoval ho, tak pořád nechápu, proč s autama nejedete tam, kde jste si je nechali namontovat, mě taky dojedou zákazníci co jsem montoval, někdy jsou případy, že třeba i 3x,4x, každé auto chce něco jiného, má jiné opotřebení,jiný jízdní režim,tak se musí jinak nastavit- mluvím o Stagu, takže se sbal, ujížděj k té dotyčné firmě ať ti to dají dohromady.....
Květen 3, 201114 r Díky za info. No píšu sem, protože když jedu něco řešit, chci o tom něco vědět. Ono se pak často stává, že když o tom člověk nic neví, tak se nechá snadno smotat na kde co. A nerad bych pendloval neustále do servisu a zpět (mám to totiž 200km) to PauLofWoCC Dík za tip. Je mi jasné, že mi od stolu nemůžete přesně říct, kde to přesně uniká, ale potřeboval jsem vědět, po čem jít to KaJe Ne, Strakonice to nedělaly. Ale napsal jsem tam, protože víc hlav víc ví a jak tady každý říká "co člověk, to názor" Upraveno Květen 3, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Květen 3, 201114 r KaJe - důvod? 40km není daleko....teda taky není blízko, ale ani daleko whiskas - 200km? tak to je trochu z ruky, možná i z nohy....co vás k tomu přimělo? Zařízení může být sebelepší, montážník taky, nikde není zaručeno, že něco prostě nepoleví....a abych jezdil 200km...to bych asi nebyl ochoten podstoupit. Odkud vlajete??? Únik LPG Vám zjistí a opraví i standartní jiná konkurenční firma. Dejte mě informaci, odkud jste, zkusím se podívat jestli v okolí nebude někdo. Samozřejmě zvažte v potaz to, že to budete muset zaplatit. Na druhou stranu informujte se o ceně projétého paliva tam a zpět, přepočtěte to do korun a jste v cenně opravy: Upraveno Květen 3, 201114 r od PauLofWoCC
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.