Royce Vloženo 25. Listopad 2009 Vloženo 25. Listopad 2009 při zapnutém zapalování... je jedno jestli áš nebo nemáš nastartované... to nejdříve zkus ne? Citovat
TONY BAX Vloženo 1. Prosinec 2009 Vloženo 1. Prosinec 2009 chalani kde ste kupovali piny na okna?? tie vecsie na plus minus mam ale tie mensie nemozem nikde zohnat..kupovali ste to aj inde ako v skodovke? popripade ako sa oznacuje ten pin aby som to vedel niekde obiednat Citovat
Royce Vloženo 2. Prosinec 2009 Vloženo 2. Prosinec 2009 Ty piny mají kód 000979012 a najdeš je možná na šroťáku... jinak ve škodovce... Nenašel jsem žádnou mototechnu/elektro kde by je měli Citovat
TONY BAX Vloženo 2. Prosinec 2009 Vloženo 2. Prosinec 2009 Ja som ich zhanal vsade mozne ale tiez mi neostalo nic ine ako ich kupit v skodovke i ked ten clovek v skodovke bol tak ochotny ze mi z fleku odpovedal ze sa to neda obiednat tak som ho musel presvecit ze da a sam som ich tam musel u neho v ETKE najst lebo on to akosi nevedel...To je podla mna dost zarazajuce... Royce tebe dakujem aj za pomoc co sme riesili cez SZ Tony Citovat
MIKI_RS Vloženo 24. Srpen 2010 Vloženo 24. Srpen 2010 Ahoj koukal jsem že řešíte spíše přední dveře chtěl bych se poradit jestli se to dá dodělat el stahoavání na zadní chchi všechno origo. mám Fabiaa RS rok výroby 11/2003. pujde to a co kabeláž? je jasný že vymení stahovačku ale jsou ve sloupkách připraveny dráty nebo se musí někam tahat? Citovat
gumitek Vloženo 30. Srpen 2010 Vloženo 30. Srpen 2010 čau, mám na vás dotaz koupil jsem stahování oken na fabii ten fabia kit a dozvěděl jsem se že se daj ty motůrky napojit na org. přepínače od škodovky co jsou v tapecech ale je prej k tomu nějaky silové relé potřeba tak se chci zeptat jestli by jste mi neporadili případně nedoporučili něco na to dík. ;-) Honza Citovat
Milhausek Vloženo 30. Srpen 2010 Vloženo 30. Srpen 2010 Ahoj koukal jsem že řešíte spíše přední dveře chtěl bych se poradit jestli se to dá dodělat el stahoavání na zadní chchi všechno origo. mám Fabiaa RS rok výroby 11/2003. pujde to a co kabeláž? je jasný že vymení stahovačku ale jsou ve sloupkách připraveny dráty nebo se musí někam tahat? dráty se musí natahat a zas takový problém to není.. Citovat
Jiri92 Vloženo 18. Květen 2011 Vloženo 18. Květen 2011 Zdravím všechny,potřeboval bych prosím radu zkušenějších.Půjdou do předfaceliftovej Fabie dát LINové stahovačky když k nim bude komplet elektrika??Co jsem se tady dočetl tak to jde,takže teoreticky když budu mít kabeláž co tam má být(myslím faceliftovou) tak by neměl být problém,že??nebo je to jinak??Děkuji všem za radu či postřech Citovat
pitrys76 Vloženo 19. Květen 2011 Vloženo 19. Květen 2011 Nazdar.Předloni jsem dělal totéž,jen s tím rozdílem,že jsem sehnal jen přední plechy.Kabeláž jsem si dodělával sám a zapojoval podle schémat.Podle mého to není žádný problém.Jen si trochu pohrát. Děláš přední nebo komplet 4 okna? Citovat
Jiri92 Vloženo 19. Květen 2011 Vloženo 19. Květen 2011 Jen přední okna a centrál,mam komplet elektriku dveří,a budu mít i svazky co jsou v A sloupku,takže to by snad neměl být problém,když teda po Linu se to nenapojuje na BSG??? Citovat
Petrkiller Vloženo 23. Květen 2011 Vloženo 23. Květen 2011 Ahoj lidi chci se zeptat .. kdyz je ve fabce comfort r.v. 2001 el.okna i central..Pujde opravit prave okno ktere ma nyni kompletne vyndane stahovani? Pry je jen pretrzene lanko..a zamykaji se ty dvere nebo to na to ma vliv? Diky .. El okna tam jsou z vyroby i central dalkovy .. Citovat
pitrys76 Vloženo 24. Květen 2011 Vloženo 24. Květen 2011 To myslíš komletně jako celý plech s lanovody?Lanovody se dají koupit a vyměnit. Citovat
PAVEL FABIAK Vloženo 21. Červenec 2011 Vloženo 21. Červenec 2011 Mám dotaz...stane swe neco, když koupím motory na el. stahovní, uplně nejjednoduším zpusobem je zapojím, a celé toto přippjím na kontakt kilíčku zapalování-tedy jakoby na spínací skřínku-nebo zkrátka jinak-nekde ve voze si najdu kontak, kde je 12 v po zapnutí kíčku.....??? Citovat
Wittmann Vloženo 21. Červenec 2011 Vloženo 21. Červenec 2011 moc nevím, co myslíš tím "nejjednoduším způsobem", ale pokud je to, že na motor přivedeš + a někam mezi to umístíš tlačítko, tak minimálně nebude fungovat spolupráce ovladače u řidiče se stahovačkou u spolujezdce. Jo a motory mají poměrně dost velký odběr, takže vyžadují "výživnější" větev. Citovat
PAVEL FABIAK Vloženo 21. Červenec 2011 Vloženo 21. Červenec 2011 No- na motorech si najdu nejaké vývody.- jako PLUS a MINUS, kdy při jejich změně se bude motor točit obraceně....odsud povedu kabely do spínače, ale dal bych to nekam do středu. myslím jako nekam k ruční brze atd...tudíž by se strana u spolujezdce nedalala duplicitně...no a to celé bych připojil nekam-přes vloženou pojistku na 12V a ohlídal bych jen. aby to bylo "po zaponutí zapalovaní"..nebo bych to rovnou připjil na nejaký proudově silnější spotřebič. na FELIICII jsem to takto mel..tuším že na TOPENI ZADNIHO slkla nebo tak nejak....změřil bych si, kolik to el. stahování má proudový odběer a podle toho bych to nekam zapojil.....zdá se mi to strašně jednoduché..ale když vás tu čtu....co tu všechno řešíte.....tak nevím, ale je mi jasné-že to chcete mít orig. zapojené... Citovat
Wittmann Vloženo 21. Červenec 2011 Vloženo 21. Červenec 2011 (editace) řekl bych, že použít origo řešení je jednodušší, než něco bastlit - třeby ty ovladače na středovém panelu Navíc dráty budeš tahat tak či tak.....Jde také o to, že ten motor má na sobě řídící jednotku (svorkovnice motoru = svorkovnice ŘJ), ta u řidiče kumunikuje s těmi ostatními. A nejsem si jistý jestli do ní stačí pustit proud, aby se motor roztočil. Bude ti chybět připojení na CAN. Mám ale matný pocit, že tu kdysi někdo psal o el. oknech bez použití komfortky, tak zkus pohledat. Oproti Felicii je to diametrálně odlišný elektronický model, tam byly opravdu motory s klasickým +/-, zde to jde přes ŘJ. Pro propojení oken celkého auta je to ale jednodušší. Editováno: 21. Červenec 2011, autor: Wittmann Citovat
PAVEL FABIAK Vloženo 22. Červenec 2011 Vloženo 22. Červenec 2011 Jednodušší???Schánet kabeláž...kontrolovat tu RJ komfort-když to nebude ona-schánet jinou, spínače..motory..ted nevím jestli i plechy.....můžu mít motory použité za 500 Kč / 1 ks...spínače ke středovému panelu koupím do 50 kč... ostatní mám doma...kabelů "kilometry"....a více snad nepotřebuji... Citovat
slant Vloženo 22. Červenec 2011 Vloženo 22. Červenec 2011 na tvojom mieste by som to tiez riesil podobnym sposobom. ked nemas riadiacu jednotku ktoru k tomu treba, nekomplikuj si zbytocne zivot. simply clever ;-) Citovat
PAVEL FABIAK Vloženo 22. Červenec 2011 Vloženo 22. Červenec 2011 ale pravda---že by mi taky žadný z pinu na konektoru mtoru nemusel nikde "pustit" PLUS A MINUS-...ach ...jo.........mám totiž¨FABII R.V 2000 v té nejzákladnejší výbavě-za chvíli tam zn. servis bude pravdepodobně dodelavat dalkové ovládaní centralu...jsem zvedav, jak to dopadne, jestli se tam třeba nevyskytne nejaký neočekávaný problém....zde v servisu říkaly, že to práve jen napoji na tu COMFORTKU---v jiném říkaly, že musí rozdelavat i dveře...a pochopitelně víc prace----více Kč atd... Citovat
Wittmann Vloženo 23. Červenec 2011 Vloženo 23. Červenec 2011 pokud budeš mít jen samotné motory, tak ti budou úplně k prdu - potřebuješ komplet jinou stahovačku, to znamená celý ten plech. Ty se na vrakárně zpravidla prodávají i s kabelovým svazkem - to znamená vyměníš kus za kus a nic víc neřešíš, na dveře dáš spínače a musíš jen do sloupku natahat příslušné dráty a pokud nemáš komfortku, tak ji domontovat. Je to velmi jednoduché, jen k tomu potřebuješ el. schéma. CAN je jakýsi komunikační okruh v autě Citovat
PAVEL FABIAK Vloženo 25. Červenec 2011 Vloženo 25. Červenec 2011 Koukám na uvod tohoto fora a zjisštuje-že mám řídicí jednotku 6Q2937049. musí být i tato bezpodmínečně vymněněna??to tedy musím sehnat dve řídící jednotky- ještě tu komfortku. moc jednoduché mi to teda nepřipadá.. Citovat
zabiak Vloženo 25. Červenec 2011 Vloženo 25. Červenec 2011 (editace) --omyl smažte to-- Editováno: 25. Červenec 2011, autor: zabiak Citovat
PAVEL FABIAK Vloženo 31. Červenec 2011 Vloženo 31. Červenec 2011 Tak by mne jen zajímalo, proč všichni tvrdí, že pro dodatečnou montáž el. stahování musím mít i STAHOVACKY + PLECHY: vzdyt přeci ty sady na dodatečnou montáž-elektromotor-to kolečko-osazení je stejné jako u orig. motoru, proč by tedy orig. motor. stahovaní nešel nasadit do mechanické stahovačky? já už teda mám el. stahocvacky s plechem, ale az to vymněním-zamněním-zjistím, že jsou stejne..... Citovat
PAVEL FABIAK Vloženo 31. Červenec 2011 Vloženo 31. Červenec 2011 A ještě-řešil se tu nekdy problém u jednoduších verzí FABIE-jež mají otvírání 5 dveří jen bowdenem-aby to šlo nejaqk elektricky-spinačem a člověk nemusel kvuli otvírání kufru chodit "k přední sedačce" Ve značkovém servisu jsou z toho bezradní a prý bych se nedoplatil.... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.