mino22 Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 (editace) Zdravím. Keďže sa mi rozsvietila kontrolka opotrebovania brzd. dostičiek, objednal som komplet nove Ferodo . V predu vymena v poriadku a v zadu problem na obidvoch kolesách. Pritom piestik strmeňa bol zatlačeny pripravkom, kotúče zrovnané, dostičky majú voľný pohyb, vodiace čapy premazané a pohyblivé. Po poskladaní a zabrzdení stále brzdí, lanko ručnej brzdy bolo odpojené. Skúsim ešte rozhýbať piestik lebo išiel dosť ťažko. Editováno: 17. Listopad 2019, autor: mino22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Co znamená, že pístky byly zatlačený přípravkem? Kvůli mechanizmu ruční brzdy se jimi musí při zatlačování otáčet (vpravo). Bylo toto provedeno? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Ano je to pripravok so zavitom , ktorý otáča a zatlačuje piestik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Pokud vše chodí jak má, vč. lan a páček ručky na třmenech, tak zkus trochu pojezdit a pobrzdit. Zejména pokud jsi dával nový destičky na jetý kotouče, tak se potřebují zaběhnout s kotoučem. Než se tak stane, potřebují větší prostor na úplné odbrždění a ten jim třmen s mechanizmem ručky nemůže poskytnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 (editace) mino 22-nerozhýbeš ho pod gumičkou v strmeni je naoxidovaný hliník a gumička tlačí na piestik tak silno že nieje schopný dostatočne sa vrátiť.Vytočiť von piestik a pod gumičkou vyčistiť drážku a dať novú aj prachovku je na to opravná sada alebo nový strmeň ak si netrúfaš inak tie brzdy pújdou do kytek čoskoro. Editováno: 17. Listopad 2019, autor: marian.marcin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Nové zistenia. Rozobral som lavu zadnu stranu a skúsil ten piestik ešte rozbehať (vysunúť šlapanim na pedal a zasa zatlačit pripravkom ) . Parkrát som to zopakoval a po chvíli išiel piestik citelne ľahšie. Poskladal som to celé a po zabrzdení je to teraz o 80 % lepšie. Už aj odbrzďuje. Ale pravá strana presne ako marian.marcin napísal ten piestik dostal vodu . Ten piestik po vysunutí potrebuje obrovskú silu na zatlačenie. Na ten prípravok som musel použiť aj rúrku. Aj ked som to opakoval viackrát tento strmeň potrebuje repas. Ma poškodenú vonkajšiu manžetu , preto sa tam dostala voda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Urob obe strany a budeš mať pokoj ta nerobená strana sa Ti časom sekne naspať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Ano samozrejme to spravim na obidvoch. Plus vymena brzdovky , neviem kedy bola menená. Zaujimave že staré dostičky boli zodraté pekne rovnomerne vsetky styri rovnaky rozmer . Tie piestiky museli brzdiť aj odbrzďovať, ale len preto lebo boli už sadnuté. Preto nie je dobré meniť dostičky keď sú už úplne zodraté a piestik je viac vysunutý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Pokud to ve stavu jako na tom obrázku, tak se nemá cenu s nějakým rozhýbáváním ztrácet čas. Výše jsi psal, že vše má volný pohyb. Nedělám už dokonce ani repase těch třmenů. Za cenu jakou se nechá koupit fabricky repasovaný třmen to nemá smysl. Teď jsem je objednával na dvojkovýho leona (stejný jako O2) a kus přijde na cardu na litr: https://www.autodily-cardo.cz/-8/brzdovy-trmen-a-b-s-520831/ Už jsem je tam bral hodněkrát, vypadají jako nový a je na dlouho klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 17. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2019 Musel som s tým niečo spraviť lebo auto potrebuje jazdiť a to by mi tie kotúče zhoreli keby to tak pribrzďovalo. Teraz je to lepšie , ale vymením ich lebo čo pozerám , naozaj to nie je drahá položka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2019 chystám se na zadní kotouče - neví někdo náhodou jakou rozteč camplíků má mít ten "zatahovák" prasátka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2019 Tak si pokusím odpovědět sám. Průměr válečku by měl být 38 mm, takže při průměru camrdlíků 4 mm rozteč jejich středů vychází na 32 až 34 mm. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 25. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2019 Tých 32 mm by šlo toľko má aj uni prípavok na brzdy pre VAG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 25. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2019 (editace) Nameral som cca 34 mm, ale je to pripravok z Alli , ktorý som musel doupraviť, ale účel plní. Viď obrazok. Chcel som ti odpovedať už včera , ale hold povinnosti nedovolili. Editováno: 25. Listopad 2019, autor: mino22 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2019 Takže středy camplíků byly od sebe 34mm a stejně se to muselo brousit? Jinými slovy má to být víc? 36mm? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 26. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2019 (editace) Nie , ja som ti zmeral už po zbrusení , takze stredy zarezov od seba na piestiku 34 mm. Alebo inak : na tom nástavci od vonkajsej strany campliku po vonkajsiu stranu druheho campliku 34mm. Ak to chápeš , ja by som ten zbrúseny material potreboval na tu vonkajsiu stranu tych camplikov. Ale vravim , takto to tiež pracuje Editováno: 26. Listopad 2019, autor: mino22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2019 Jasně už to chápu, dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 takže vyměněno a co mě překvapilo: Auto má najeto přes 160 tisíc. Na jednom kotouči chybělo 0,5 mm, na druhém 0,65 mm. Před sebou tedy měly ještě minimálně 300 tis. km :-) Kdybych to tušil, tak jsem nekupoval nový a tyhle srovnal na soustruhu. Tři destičky měly 5 až 6 mm, takže by ještě najely 100 tis. km. Bohužel se jedna destička šprajcla a sjel jsem ji až na kov. Takže kdybych ty brzdy občas rozebral a promazal, tak se na nich dalo ujet 260 tisíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grooverider Vloženo 5. Březen 2020 Sdílet Vloženo 5. Březen 2020 Jaká prosím příjde bzrdovka do auta s ESP, obyč DOT4? Do minulého auta jsem dával Brzdová kapalina ATE SL.6 DOT 4 Jde zjistit dle VINka jaký typ tam patří? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kozelzostravy Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Jak zjistím, jaké mám na autě brzdy? Vybírám kotouče s destičkami a dle motorizace mám na výběr dvě velikosti, resp. od dvou výrobců brzd na vozidle. Jedná se o CFHC 2012 O2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 19. Duben 2020 Sdílet Vloženo 19. Duben 2020 Zaregistruj sa na škoda diely alebo autokelly zadaj VIN a máš to. Ale na 103kW máš najskôr vpredu 288 a vzadu 256mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 10. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2020 vzadu bude 272 vpredu 288 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrout Vloženo 18. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 Zdravím, jak vypadají běžně zadní kotouče? Historicky mi klepal volant při brzdění, nejdřív jsem měnil přední kotouče a desky, pak jeden celý zadní brzdič a klepe to pořád, i když méně. Zadní kotouče mám dle fotky, je to normální, že desky nebrzdí celou plochou? Nechci měnit něco, co třeba ani nebude mít vliv... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 18. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 Mozes si zmerat kotuce a dat stocit na sustruhu, pripadne kupit nove, nie su drahe. Vydel som uz aj uplne hrdzave kotuce. To klepanie pri brzdeni moze robit vela veci pneumatiky, loziska, napravy, poriadne prekontrolovat vsetko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrout Vloženo 18. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 Tak podle fotek to vypadá, že tam jsou větší, než by tam měly být a a deska nebrzdí celou plochou. Je to vůbec možné? Koupím nové 255mm, ty by tam měly být - mám 1,9 77kW, rv 2005 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.