JakubSkopal Vloženo 15. Únor 2010 Sdílet Vloženo 15. Únor 2010 toto se mě stalo úplně to samí akorát že se mě to stalo na pravej pružině z ničeho nic jak se dívám na auto se o 1cm zvedlo a pak rana jak z děla praskla pružina, ale bylo to v garáži a před tým auto 2 dny nejelo. Dneska už je naštěstí vyměněná, ale něco se mi nelíbí na těch ostatních 3 taky tak divně vržou při větším zhoupnutí auta, je možny že je tam někde usazená sůl, maximálně že všechno pobouchá a pak to předělám na stavitelnej podvozek origo je moc drahej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 15. Únor 2010 Sdílet Vloženo 15. Únor 2010 Samozřejmě se geometrie dělá při spuštěném autě tak že se s vozilo posunuje dopředu a zpátky aby se to dalo měřit.(jinak v momentě zatížení a vyložení vozu se nastavená geometrie mění )Jinak na vyvěšených kolech ji neuděláš.Proto každý zásah do nápravy výměna čepu uložení ramene výměna pružiny řízení a podobně vyžaduje seřízení geometrie. Tak si matně vzpomínám, že posledně mi dělali geometrii s odlehčenýma předníma kolama.Neměli je teda úplně vyvěšené,ale trochu ten předek přizvedli.Jestli s tím mají nějakou praxi,no nevím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 15. Únor 2010 Sdílet Vloženo 15. Únor 2010 Asi maj svůj způsob a výsledek by měl být stejný po spuštení vozu na zem (hodnota sbíhavosti,buď je nulová nebo je rozbíhavost tak okolo 1mm) u vozidel s předním náhonem ale ta hodnota je daná výrobcem záleží na typu vozu a motoryzaci.|Pokud nepozoruješ nějak sníženou nebo zhoršenou ovladatelnost řízení(táhne ke straně nebo je volant na křivo) nebo nadměrný opotřebovávání pneu(nerovnoměrný sjíždění),tak bych se neznepokojoval.Jednou za čas bych to nechal překontrolovat z důvodu únavy pružin a uložení ramen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 15. Únor 2010 Sdílet Vloženo 15. Únor 2010 Právě proto se o to zajímám,že se mi sjíždí vnitřní hrany pneu.Jinak je řízeni ok.a nikam netáhne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 15. Únor 2010 Sdílet Vloženo 15. Únor 2010 A co uložení ramene bylo už měněný popřípadě kolik to má najeto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 16. Únor 2010 Sdílet Vloženo 16. Únor 2010 Zítra se chystám na uložení ramen.Tak uvidíme.Najeto 220000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.