headerTDI Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 (editace) Zdravím, mám komplet nové tlumiče a pružiny od HP, chci se zeptat co bych měl všechno vyměnit když budu měnit přední tlumiče a pružiny, je mi jasný že budu měnit doraz tlumiče a prachovku, dále bych měl asi vyměnit to axiální ložisko..... a dál? nevim! jinak pro info napíšu že mám 1,9 TDI AGR najeto 155tkm. uvítám i nějaké rady a zkušenosti s výměnou tlumičů budu to dělat poprvý tak bych to nerad...... proto se raději nejdřív zeptám Editováno: 27. Prosinec 2009, autor: headerTDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 Já jsem při výměně KW teláků měnil axiální ložiska, horní "gumový" uložení tlumiče a gumy stabilizátoru i s objímkama. Viz moje fotos: http://www.skywolker.wz.cz/podvozek.htm Pokud nejsou dorazy a prachovky viditelně popraskané či jinak poškozené, nechal bych je tam. dál. PS: ty axiální ložiska před montáží opatrně "rozloupni" a řádně je namaž grafitovou vyzelínou! Kupoval jsem si je originál ve škodovce a namazaný byli velice mááálo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 28. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 tak dneska jsem objednal axialni loziska, horni ulozeni tlumice, prachovky a dorazy, vsechno od znacky SKF...... takže snad to bude sloužit. jinak misky budou snad dobrý, ty jsem totiž neobjednal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 Grafitová vazelína neni, ale na kuličkový ložiska naopak tim ty ložiska odrovnáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aaakecal Vloženo 29. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2009 Jo, a kolik mají ty ložiska v provozu otáček za min.? Ložiska elektromotoru, nebo převodovky bych tím asi nemazal, ale tam, kde se to někdy trošku pootočí... No jak myslíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 30. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2009 otáčky to má malý (skoro minimální) ale prostě grafit neni určenej na kuličkový ložiska a každá věc má prostě mít co co má Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 7. leden 2010 Sdílet Vloženo 7. leden 2010 Jasanka,svůj svému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 8. leden 2010 Sdílet Vloženo 8. leden 2010 Jo, a kolik mají ty ložiska v provozu otáček za min.?Ložiska elektromotoru, nebo převodovky bych tím asi nemazal, ale tam, kde se to někdy trošku pootočí... No jak myslíš. Už jsem se k tomu nechtěl vracet. Ale ty jsi mi to napsal přímo z úst! Jinak otázka na notobiho: čím myslíš, že když jsem to nový ORIGINÁLNÍ axiální ložisko rozdělal a kouknul se jak mááálo je namazaný, tak čííím to ve fabrice asi tak namazali?????? Žlutá vazelína to určo nebyla. Ta by za čas vyschla a na její místo by natekla voda. pak další věc, ty původní který jsem teď vydělával, jsem před víc jak 5 lety taktéž máznul grafitkou. Vypadali pořád dobře. Ono totiž taková výměna těchto ložisek není práce na 10 minut, tak jsem je raději vyměnil za nový a tím pádem mám na dalších x let pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 8. leden 2010 Sdílet Vloženo 8. leden 2010 ty si jako myslíš že sou jen 3 druhy vazelín? (klouby poloos, Ložiska a grafitová) si vedle je jich jak nasr.... každý maji spešl složení pro přesně daný místa už mi prošlo rukama min 7 druhů a nejsou zrovna levný (jasný originál je drahej ale taky k tomu má svý duvody) konkretně na ty axilální ložiska bych použil mazací tuk s obsahem lithia který právě nevyschne ale na uličkový ložiska (jakýkoliv) prostě grafitová nepatří učilo se to i v učňáku Grafitový jsou určený pro plochy co o sebe třou plochou a grafit zanechává povrchovej film ale valivým ložiskům prostě dobře nedělá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius Vloženo 7. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2010 (editace) Ahojte, prosím Vás ako sa rozoberie to axiálne ložisko? Chcel by som ho premazať. Ďakujem. Editováno: 9. Červenec 2010, autor: Octavius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.