Jump to content

výměna tlumičů

headerTDI
 Share

Recommended Posts

Zdravím, mám komplet nové tlumiče a pružiny od HP, chci se zeptat co bych měl všechno vyměnit když budu měnit přední tlumiče a pružiny, je mi jasný že budu měnit doraz tlumiče a prachovku, dále bych měl asi vyměnit to axiální ložisko..... a dál? nevim! jinak pro info napíšu že mám 1,9 TDI AGR najeto 155tkm. uvítám i nějaké rady a zkušenosti s výměnou tlumičů budu to dělat poprvý tak bych to nerad...... proto se raději nejdřív zeptám

Edited by headerTDI

Já jsem při výměně KW teláků měnil axiální ložiska, horní "gumový" uložení tlumiče a gumy stabilizátoru i s objímkama. Viz moje fotos: http://www.skywolker.wz.cz/podvozek.htm

Pokud nejsou dorazy a prachovky viditelně popraskané či jinak poškozené, nechal bych je tam. dál.

PS: ty axiální ložiska před montáží opatrně "rozloupni" a řádně je namaž grafitovou vyzelínou! Kupoval jsem si je originál ve škodovce a namazaný byli velice mááálo.

• 2 weeks later...
Jo, a kolik mají ty ložiska v provozu otáček za min.?

Ložiska elektromotoru, nebo převodovky bych tím asi nemazal, ale tam, kde se to někdy trošku pootočí...

No jak myslíš.

Už jsem se k tomu nechtěl vracet. Ale ty jsi mi to napsal přímo z úst!

Jinak otázka na notobiho: čím myslíš, že když jsem to nový ORIGINÁLNÍ axiální ložisko rozdělal a kouknul se jak mááálo je namazaný, tak čííím to ve fabrice asi tak namazali?????? Žlutá vazelína to určo nebyla. Ta by za čas vyschla a na její místo by natekla voda.

pak další věc, ty původní který jsem teď vydělával, jsem před víc jak 5 lety taktéž máznul grafitkou. Vypadali pořád dobře. Ono totiž taková výměna těchto ložisek není práce na 10 minut, tak jsem je raději vyměnil za nový a tím pádem mám na dalších x let pokoj.

ty si jako myslíš že sou jen 3 druhy vazelín? (klouby poloos, Ložiska a grafitová) si vedle je jich jak nasr.... každý maji spešl složení pro přesně daný místa už mi prošlo rukama min 7 druhů a nejsou zrovna levný (jasný originál je drahej ale taky k tomu má svý duvody) konkretně na ty axilální ložiska bych použil mazací tuk s obsahem lithia který právě nevyschne ale na uličkový ložiska (jakýkoliv) prostě grafitová nepatří učilo se to i v učňáku Grafitový jsou určený pro plochy co o sebe třou plochou a grafit zanechává povrchovej film ale valivým ložiskům prostě dobře nedělá

• 5 months later...