Červenec 17, 201411 r Jenom malej dotaz, nedávno jsem měnil filtr plynové fáze a v shopu mi doporučili filtr s vložkou BULPREN. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost a srovnání s papírem či polyesterem? Nikde na netu se mi na to nepodařilo najít žádnej fundovanej názor v oblasti filtrování LPG. Cena je v podstatě stejná, stál mě 114,-Kč...
Červenec 17, 201411 r no když vyměníš filtr, je třeba znovu nastavit tlak a systém znovu doladit, jinak to b ude chudé...
Červenec 18, 201411 r Myslíš kvůli tomu bulprenu nebo vždycky, i kdybych tam dal stejnej typ? Proč vlastně by měl kvůli tomu klesnout tlak? Upraveno Červenec 26, 201411 r od ParezNo.1
Srpen 12, 201411 r no když vyměníš filtr, je třeba znovu nastavit tlak a systém znovu doladit, jinak to b ude chudé... ...tož, poladíme... jen je možné ze zkušenosti mi poradit optimální pracovní tlak z reduktoru Tomasetto Alaska, momentáně ho mám na 1,12 baru, motor 1,6, 85kW, systém Stag 4 plus, vstřiky IG1 3Ohmy? Případně mrknout na screeny, jestli tam neuvidíte nějakej problém? Předem díky... Upraveno Srpen 13, 201411 r od ParezNo.1
Srpen 13, 201411 r Map dobrý, Tlak jsem zvyklý dávat na 1.4- záleží na tom, kam spadne, když prudce sešlápneš plyn a při zátěži.....nízký tlak 0.67 je až dost nízký, ale budiž....podle grafu máš velké trysky, množnik by se měl pohybovat mezi 1.2-1.6, při nižší hodnotě by se mohl rozsvěcovat check, zatrhni si políčko "vypni při prvním" pod tím 300ms, jinak asi dobrý, já se spíš spoléhám na čtečku a ladím podle korekcí, tyto křivky jsou zavádějící a nepřesné, .....
Srpen 13, 201411 r Map dobrý, Tlak jsem zvyklý dávat na 1.4- záleží na tom, kam spadne, když prudce sešlápneš plyn a při zátěži.....nízký tlak 0.67 je až dost nízký, ale budiž....podle grafu máš velké trysky, množnik by se měl pohybovat mezi 1.2-1.6, při nižší hodnotě by se mohl rozsvěcovat check, zatrhni si políčko "vypni při prvním" pod tím 300ms, jinak asi dobrý, já se spíš spoléhám na čtečku a ladím podle korekcí, tyto křivky jsou zavádějící a nepřesné, ..... Nj, ty trysky, to máš pravdu, vím o tom, při autokalibraci to bylo to první, co mi vyskočilo, ale s tim bohužel asi momentálně nic neudělám, co mi tam montážníci nacpali to tam je... proto mám taky trochu nižší ten vstupní tlak, abych se trochu přiblížil aspoň k 1, protože jinak je "množnik" ještě níž a časy vstřiků při volnoběhu jsou pak sotva na 3,5 ms, což ty vstřiky IG01 prý zvládaj tak na hraně... a díky moc za reakci...
Srpen 14, 201411 r ...takže když to shrnu, ještě ověřím jak se mění tlak při změnách zátěže, asi by to nemělo jít pod 1bar? 1,4 se mi zdá vzhledem k různejm manuálům kde se píše všude víceméně o 1 baru docela dost, můžu se tedy zeptat jako odborníka s praxí z jakého důvodu? Je to kvůli zamezení klesnutí tlaku při zatížení a tím pádem chudé směsi a ničení motoru? Ptám se hlavně proto, že můj Duratec 1,6 ve FFII je podle plynařů hodně náchylný k podpálení ventilů... nechtěl bych něco podělat... díky ...jen doplním proč se v tom hrabu sám, firma kde mi to dělali je s provedením montáže spokojená, když se na něco zeptám, tak nic nepoví, nemám se do toho montovat když tomu nerozumím, namachrovanci co ani neumí dotáhnout spony na hadicích a dolejt vodu po montáži... zařek jsem se, že k nim už nepojedu a pokud to nedám dokupy sám tak chci aspoň zjistit co nejvíc info, aby mi zase někde nečůrali na nohy... ...jináč auto nejede nějak špatně, výkon srovnatelný s benzínem, spotřeba kolem 7,5l plynu, ale občas chcípne po vytočení a následném přechodu na volnoběh, v zimě asi ještě o něco častějš... Upraveno Srpen 14, 201411 r od ParezNo.1
Srpen 14, 201411 r Je to kvůli zamezení klesnutí tlaku při zatížení a tím pádem chudé směsi a ničení motoru? V manuálu k landi je vzorec jak jednotka počítá časy vstřikování, a tam se počítá i s tlakem - nižší tlak - delší vstřik. Předpokládám že to tak budou dělat asi všichni výrobci. Takže to by asi neměl být ten důvod.
Srpen 14, 201411 r To jo, to chápu, proto jsem právě tlak na reduktoru snižoval, abych prodloužil časy vstřiků, protože ty vstřikovače co tam mám, kratší vstřiky než 3,5 ms prý nezvládaj a kvůli velkejm tryskám prostě musim s tlakem dolů... jen mě zajímá, z jakého důvodu Karel staví systém na tak velkej tlak... Upraveno Srpen 14, 201411 r od ParezNo.1
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.