Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Tak ono je to i podminkama, za kterych to jedu - jsem v aute sam, max. 30kg v kufru, jedu jen okresky a vesnice a jeden prujezd mestem.

No a hlavne tu trasu dokonale znam, vim kde je lepsi vyradit, kde brzdit motorem atd... ;)

Rezervu tam ale uz nevidim, jedine snizit rychlost. Ted to jezdim na urovni rychlostnich limitu dle GPS.

Přesně jak píšeš, hodně záleží i na terénu. Když jedu od nás na jih, tak mívám průměr do 5,5. Ale když jedu na sever, tak dostat spotřebu pod šest litrů je téměř nemožné. V tom směru je hodně prudkých kopců a ostrých zatáček...

Ale před tvojí spotřebou se teda klaním. To bych snad musel obout 155 a hodně přehustit, abych se na tu tvoji spotřebu dostal. (...a vyhodit klimu... lol )

Jinak nevím podle čeho mi dneska PP spočítal dojezd - dojezd 610km, najeto 360km, dnešní průměr 5,3l/100km, dlouhodobě 5,5l/100km - že bych do nádrže nalil 53l, to bych o tom musel vědět... :kuk:

Vloženo

1.4/50 kw dle pal. počítače, jízda 2/3 mimo město zbytek po městě, zhruba dle předpisů cca. 5,4 l nyní s letními pneu 195/50 kapku víc 5,8 l. Takže kdybych se chtěl "trochu svézt" tak je optimálních určitě 6,5 l.

Vloženo
Mello, dyť to nemám ještě ani zajetý ... lol

V červenci jedu na Slovensko, tak Ti pak řeknu co jsem z toho dostal.

Ale nejezdím jak nějakej penzista, narozdíl od Tebe :)

Já vím, jsem beznadějný případ :p

Vloženo
dnes se mi konečně podařilo vyjezdit po týdnu plnou LPG nádrž:

tak tedy 44,64l za 692,-Kč najeto 720km, s odpočtem 7km kdy jedu po nastartování na beneli než to přepne, tak mi vychází spotřeba 6,26l/100km tedy 0,99Kč/1km

to potěší v tuto těžkou dobu pro benzíny a nafťáky lol

HAJZLEEEEEE :p

Vloženo

Haťapkáři ( tribiťáci ) se nedokážou podívat pravdě do očí. Kolega jezdí vždy do práce maximálně ve třech lidech a jezdí opravdu extrémně ekonomicky ( lidově řečeno připos*aně ) všude, kde se dá, vyhazuje kvalt atd. a má vždy spotřebu okolo 4,9-5,1, což je opravdu paráda, na to, že vyjíždí se studeným motorem a kus cesty má přes město - to klobouk dolů.

Minulý týden jel ale v 5 lidech a na kousku rychlostní silnice ( 6km ) místo obvyklých 100 jel 140+ a když jsem ptal, za kolik jel - abych si udělal obbrázek, tak miřekl, že se bál podívat ( nebo kecá ). fuck

Tak bych poprosil vás kouzelníky, ukázat někdy spotřebu taky v "reálném" provozu a při "reálném" využití a ne jen ekojízdy... :p

Vloženo

Jo...to by chtělo... zajímalo by mě jak žerou různý motorizace dejme tomu při průměrné dálniční rychlosti 140km/h, na trase dejme tomu 20km. Udělat si třeba takovej průměr ze dvou jízd, když jedete tam a zpět...vynulovat vždy PP, najet těch 20, odečíst spotřebu...ať neberem v potaz zahřívání motorů, atd... :) ...kdo si hraje nezlobí :p:palec2:

Já jezdim z Radošovic (MELLO možná zná?) přes Bene, do Prahy. Po okreskách, když to provoz dovolí 100 jedu, na dálnici většinou pod 140 nejezdím... a u sjezdu na průhonice mívám spotřebu 6-6,5l/100km a vydrží až domu (někdy ještě klesne). :) Šněčí jízda mě nabaví, a uspává...

A co ty MELLO ? Při takovémhle stylu bys tam s dieselem měl tak 4,5-5l...?

Vloženo

Mno na té trase bych se stejnou jízdou jak popisuješ pod 5 určitě nedostal, hlavně těch 20 km dálnice potom udělá svoje - ve 145 tacho mi to žere cca. 6 l :)

Vloženo

...někde dřív jsem to psal, spotřeba myslim že byla 7,8.

Trasa Znojmo - Jihlava - Praha - Písek

Celou cestu jsem jel co to dalo, brzdil jsem akorát ve městě a v některých vesnicích. Rychlost na dálnici z kopce 180-190, do táhlého kopce 120-130, okresky kolem 140-150km/h (prostě co dalo HTP 40kW)

Vloženo

Pěkné spotřeby se dá dosáhnout defakto s každým motorem co je ve Fabce..jen se musí chtít a být k tomu ideální podmínky..takový trošku opak...dnes jsem měl pujčenou Fabii od známé (HTP 47kw) a koukal jsem, že má dlouhodobou za posledních 1600km 8,9 L hezky,že ? lol

Vloženo
Haťapkáři ( tribiťáci ) se nedokážou podívat pravdě do očí. ...

Tak bych poprosil vás kouzelníky, ukázat někdy spotřebu taky v "reálném" provozu a při "reálném" využití a ne jen ekojízdy... :p

hele Mello, tak jestli tě to potěší, tak ti povím i můj druhý extrém ;)

dálnice Brno-Praha (120-160km/h), asi 50km myškovací jízdy po Praze a pak zpět po hopsaštrase na Brno (120-160km/h) a nádrž mi stačila akorát na 380km :p spotřeba asi 9,3l/100km lol

Vloženo
hele Mello, tak jestli tě to potěší, tak ti povím i můj druhý extrém ;)

dálnice Brno-Praha (120-160km/h), asi 50km myškovací jízdy po Praze a pak zpět po hopsaštrase na Brno (120-160km/h) a nádrž mi stačila akorát na 380km :p spotřeba asi 9,3l/100km lol

No tak to už je lepší. Dík. lol

Vloženo
Jo...to by chtělo... zajímalo by mě jak žerou různý motorizace dejme tomu při průměrné dálniční rychlosti 140km/h, na trase dejme tomu 20km. Udělat si třeba takovej průměr ze dvou jízd, když jedete tam a zpět...vynulovat vždy PP, najet těch 20, odečíst spotřebu...ať neberem v potaz zahřívání motorů, atd... :) ...kdo si hraje nezlobí :p:palec2:

Tak ja som to zmeral na useku Trencin - Dubnica nad Vahom, na tej "rovinke" za kopcom v oboch smeroch (cize 2x 6km) pri rychlosti tachometrovych 140km/h udrziavanej tempomatom, bezvetrie, Fabia Combi 1.4 16v 59kW r.v. 2007, pri danej rychlosti su ot. 3800 min.

.

Vysledok je 7l/100km v oboch smeroch.

post-7056-1213044257_thumb.jpg

post-7056-1213044268_thumb.jpg

post-7056-1213044284_thumb.jpg

Vloženo

Fabia 1.2 HTP Elegance 47 kw, v meste 7l ked nevypinam motor kazdy 1-2 km. ked ano tak 8-9l! Okresky 4.8-5.5l( ked dodrzujem 60km/h a mimo obce 100 km/h!

Pred Fabcou 1.2 sme mali 1.4 MPI, 50 kw, r.v. 2001! Dynamika tá istá podla mna(v nízke otáčky lepšie sedia 1.4 ale vysoke nie až pri prekročeni 5000 ot/min žiadal motor preradit, ale 1.2 HTP na moje prekvapenie sa veľmi ľahko točí a nevadí jej ani občasne výlety do 6000 ot/min, motor tocí asi o 200 otacok viac ako 1.4 pri tej istej rychlosti,). Spotreba o 1l viac vo vsetkom oproti terajsej 1.2 HTP!

U mňa vyhrali 1.2 HTP oproti 1.4 MPI 50kw. možno že už tá novšia 1.4 59kw je lepšia, neviem neviezol som sa ešte s ňou!

Toto auto je hlavne do mesta, preto bolo kupované, ciže náklady na palivo nižšie, poistka nižisa, havarijne nižšie!!! Komu nevadí zvuk ,,vysávača" :) je to rozumná voľba!

Vloženo

Taky přidám svou zkušenost s 1.4 55kw motor BKY...jezdím celkem často trasy ZL-UH-BŘ a vždycky se vlezu do 5,5 a někdy i hodně pod...je fakt, že si zapnu tempo na cca 100 a pak už jen podle potřeby koriguju...záleží ale fakt na stylu jízdy, nicméně brzda provozu rozhodně ne...:-) Na dálnici vždycky tak +-140 a nikdy sem ještě nad 6 litrů nebyl...a že tam bych snad zdržoval, to žádná, předjedu dost a dost...

Vloženo

Jak tak sleduju to vaše Fabia forum o spotřebě, tak mi přijde hrozně líto, že do fabie se nemontuje motor 1.8T co mám v oktavii, protože jinak jsou prakticky veškerý motory hrozně nudný. 1.2 HTP v obou verzích je prakticky bez emocí a jakýhokoliv požitku z jízdy, 1.4 MPI, nebo 1.4 16V to je prostě taková klasika kterou se nic nezkazí, SDíčko je takovejch lenoch-pracant a jediný zajímavý je TDIv RS verzi. Bohužel chybí výkonej benzín. Myslím že 1.8T by se do Fabie náramně hodil a spotřeba by byla naprosto perfektní.

Vloženo

Já mám Combi 1.2 HTP 47KW. Spotřeba ve městě 8l s klimou 9l při rychlosti nad 50km/h. Kombinovaná je okolo 7l. Když jsem jel asi 40km s tempomatem na 90km/h , tak spotřeba 4,8l. Jednou jsem jsel po dálnici z Brna do Ostravy na plný knedlík a když jsem dojel do Ostravy tak pal.PC ukazoval 8,4l, Jel jsem ale celou cestu od 160 - 185km/h.

Vloženo
Jak tak sleduju to vaše Fabia forum o spotřebě, tak mi přijde hrozně líto, že do fabie se nemontuje motor 1.8T co mám v oktavii, protože jinak jsou prakticky veškerý motory hrozně nudný. 1.2 HTP v obou verzích je prakticky bez emocí a jakýhokoliv požitku z jízdy, 1.4 MPI, nebo 1.4 16V to je prostě taková klasika kterou se nic nezkazí, SDíčko je takovejch lenoch-pracant a jediný zajímavý je TDIv RS verzi. Bohužel chybí výkonej benzín. Myslím že 1.8T by se do Fabie náramně hodil a spotřeba by byla naprosto perfektní.

Jo to je motor...táta ho má taky, buď jede nebo nežere :)) ;)

Vloženo
Fabia 1.2 HTP Elegance 47 kw, v meste 7l ked nevypinam motor kazdy 1-2 km. ked ano tak 8-9l! Okresky 4.8-5.5l( ked dodrzujem 60km/h a mimo obce 100 km/h!

Pred Fabcou 1.2 sme mali 1.4 MPI, 50 kw, r.v. 2001! Dynamika tá istá podla mna(v nízke otáčky lepšie sedia 1.4 ale vysoke nie až pri prekročeni 5000 ot/min žiadal motor preradit, ale 1.2 HTP na moje prekvapenie sa veľmi ľahko točí a nevadí jej ani občasne výlety do 6000 ot/min, motor tocí asi o 200 otacok viac ako 1.4 pri tej istej rychlosti,). Spotreba o 1l viac vo vsetkom oproti terajsej 1.2 HTP!

U mňa vyhrali 1.2 HTP oproti 1.4 MPI 50kw. možno že už tá novšia 1.4 59kw je lepšia, neviem neviezol som sa ešte s ňou!

Toto auto je hlavne do mesta, preto bolo kupované, ciže náklady na palivo nižšie, poistka nižisa, havarijne nižšie!!! Komu nevadí zvuk ,,vysávača" :) je to rozumná voľba!

Mě jsem na chvilku pučenou HTP a ta síla mě moc nenedchla, když jsem se vrátil do 50mpi chipovaný,cítil jsem sílu.Točit to do 3tis s HTP a čekat na výkon a asi nemáš klimu.Je to 3 válec ,vyhnanej otáčkama.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj,

tal jak to tu pročítám, tak mě dost baví to vaše přetahování o kolik decilitrů benzínu dovede jet na vzdálenosti 100km míň, než váš soused :-)))

Jestli někdo jede za 5,5L a druhej za 6L = to mě teda vážně rozesměje kol5 .......auto v plný palbě pomalu za půl mega a pak se řeší 15-30kč na 100km..................................už čekám jak mě tady někdo rozmete s výpočtem že na 1000km to je 300 a atd. :-)))))) Ne že bych neřešil spotřebu a tohle mi už fakt přijde dost vyhrocené :-))))) Asi jako když důchodci přebíhají z marketu do marketu pro levnější máslo a rohlíky... :-)))) :p

Jak řiká můj děda... " každý auto snižuje životní úrověň, protože se do něj furt jen serou peníze..." lol

Vloženo (editace)

To mi jen tak píšeme z nudy ;) ať si žere kolik chce, hlavně že je radost z jízdy ;) nemůžu jezdit jak želva, neboť bych u toho usnul... dlouhodobou mám 7.1l/100km

Editováno: , autor: Standis
je zakázáno citovat poslední příspěvěk
Vloženo
Mno na té trase bych se stejnou jízdou jak popisuješ pod 5 určitě nedostal, hlavně těch 20 km dálnice potom udělá svoje - ve 145 tacho mi to žere cca. 6 l :)

Žabaři, to zvládnu i za osm :D

• o 2 týdny později...
Vloženo

kupil som ženičke corsu c 1,0 3válec spravil som 1100km milano-levice dialnica 140 mesto 80-90 spotreba bola okolo 10-11L

teraz na nej jazdim len mesto a papká okolo 5l

myslím že aj fábia 3valec má podobnú spotrebu

moja spotreba na 1,4 je momentálne 5l a to jazdím len mesto

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...