marvin Vloženo 8. leden 2007 Sdílet Vloženo 8. leden 2007 Kluci nevíte proč mně má fábia bere stále 7,8litrů na 100km. Nejezdím žádné krátké vzdálenosti a mám lehkou nohu na plynu. Vůbec s tím nemůžu pohnout dolů. mám 1,4Mpi 50kW. Díky Nepřibržďujou ti brzdy ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.V Vloženo 8. leden 2007 Sdílet Vloženo 8. leden 2007 (editace) To by snad poznal odpor bez plynu. , že to má snahu zastavit. Editováno: 8. leden 2007, autor: Roman.V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schady Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 Kluci díky za různé rady. Co se týče přibržďování, tak to je v pohodě, nic nebrzdí. Žádné divné jízní vlastnosti jsem nezpozoroval. Asi to budu muset dát na diagnostiku. Jinak palubní PC nemám. Měřím to sám, natankované litry=ujeté kilometry (pzn. 14,47litrů=185km). Dost mě to štve! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.V Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 No částečně to bude asi i počasím a studený starty, ale jestli jezdíš opravdu lehkou nohou tak zkus diagnostiku jestli není nějaký to čidlo v háji a taky by bylo fajn kouknout se na naměřený hodnoty výkonu atd. web Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 Diagnostiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wassermann Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 (editace) dííííky za vyčerpávající odpověď ... no trochu jsem se rozkecal Editováno: 9. leden 2007, autor: Wassermann Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 tak to je teda síla 7,8l/100km. Já jezdím UH-Ostrava cca160km, plně naložené auto i kufr, normální jízda, lehká noha na plynu, je tam chip 14" kola 185/60 a spotřeba 5,5l/100km, podařilo se mi párkrát i 5,2l/100km. a v létě se 17" kolama je to tak o 0,5l/100km více. Ale mám PP a díky němu jsem šel se spotřebou hoooodně dole. Jinak bez PP se mi podařilo najet na plnou 550-600km ale to bylo max a nyní najedu 650km a teprve začne blikat rezerva. A když to řeknu dědovi, tak ten tomu nechce věřit, jak je to možné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUPKAR Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 Ja mam v lete (1.4 mpi 50 KW) mimo mesta z lahsou nohou 6, kombinovana do 7. Ale pri 5 osobach ide rapidne hore. Slaby motor...tazke auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pali1818 Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 Fabia Combi 1.4 MPi (50 kW), október (cca 15'C), 4 chlapi na palube, plný kufor, cca 3800 km (Žilina-Paríž-Žilina) celkovo 6,3 l /100 km N95. Treba však povedať, že po diaľniciach max. 120 km/h (GPS), mimo mesto 80-90 km/h. Avšak po Paríži ukazoval PP 15 litrov Mysím, že MPi je na fábku slabý motor-má problémy ju rozbehnúť (vtedy aj tá vysoká potreba), ale keď sa už rozbehne, dokáže jazdiť za celkom slušné hodnoty. Napr. cesta LM-ZA (dolu kopcom-po toku Váhu) mimo špičku s veeeeeeeľmi ľahkou nohou, rýchlosť cca 80 km/h sa dá urobiť za 4,3 litra, no opačným smerom (proti toku Váhu) sa pod 5 litrov za toho otca nedá a nedá dostať Ale inak spokonosť!!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pali1818 Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 Fabia Combi 1.4 MPi (50 kW), október (cca 15'C), 4 chlapi na palube, plný kufor, cca 3800 km (Žilina-Paríž-Žilina) celkovo 6,3 l /100 km N95. Treba však povedať, že po diaľniciach max. 120 km/h (GPS), mimo mesto 80-90 km/h. Avšak po Paríži ukazoval PP 15 litrov Mysím, že MPi je na fábku slabý motor-má problémy ju rozbehnúť (vtedy aj tá vysoká potreba), ale keď sa už rozbehne, dokáže jazdiť za celkom slušné hodnoty. Napr. cesta LM-ZA (dolu kopcom-po toku Váhu) mimo špičku s veeeeeeeľmi ľahkou nohou, rýchlosť cca 80 km/h sa dá urobiť za 4,3 litra, no opačným smerom (proti toku Váhu) sa pod 5 litrov za toho otca nedá a nedá dostať Ale inak spokonosť!!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 Ja jazdim stale mesto kratke trasy spotreba je otrasna :11,2l podla PP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.V Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 Ja jazdim stale mesto kratke trasy spotreba je otrasna :11,2l podla PP Tak to je gut. Jo po tobě bych chtěl auto. Samej výbrus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.V Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 Ja jazdim stale mesto kratke trasy spotreba je otrasna :11,2l podla PP Tak to je gut. Jo po tobě bych chtěl auto. Samej výbrus. A hlavně v zimě. No co se dá dělat. Taky jezdim někdy jem krátké cesty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MAr(c)el Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 aktualni poznatek ... 450km Budejce - Linc - Pasov a zpatky za 5l a auto nalozeny 3ma lidma a veci v kufru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
allright Vloženo 14. leden 2007 Sdílet Vloženo 14. leden 2007 Fabia combi 1,4 50 kw. Musím souhlasit se spotřebou okolo 7,5 l. Dá se jezdit sice za míň, ale asi bych z té jízdy nic moc neměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 14. leden 2007 Sdílet Vloženo 14. leden 2007 Ja jazdim stale mesto kratke trasy spotreba je otrasna :11,2l podla PP Tak to je gut. Jo po tobě bych chtěl auto. Samej výbrus. A vieš že olej vôbec nežerie za vyše 5r. som nedolial ani kvapku oleja?Od vymeny po vymenu sa hladina ani nepohne,kolko tam nalejem tolko aj vypustim . No samozrejme ked idem dlhšiu trasu ide spotreba dolu 6-7l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schady Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 Zdarec, tak diagnostiku mám za sebou. nic tomu není všechno ok. Jen mi pro jistotu přehrál nový základní nastavení. Já to koupil od ženský co jezdila krátké vzdálenosti a v servisu říkal, že spotřeba se může odvíjet i od tohoto faktoru. Tak jsem to trochu více projel (130km bez přestávky) a spotřeba spadla na 6,2l. Má fabka má najeto 16000km a že teď když s tím většinou nejezdím žádné krátké vzdálenosti, tak se spotřeba prý může postupem času a ujetých kilometrů o nějaké to deci benzínu snížit. Ještě zkusím vyměnit svíčky a vzduchový filtr(i když je čistý). Jinak si prý fábie obecně na kratší vzdálenosti o nějakou tu benzínovou svačinku řekne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 Zdarec, tak diagnostiku mám za sebou. nic tomu není všechno ok. Jen mi pro jistotu přehrál nový základní nastavení. Já to koupil od ženský co jezdila krátké vzdálenosti a v servisu říkal, že spotřeba se může odvíjet i od tohoto faktoru. Tak jsem to trochu více projel (130km bez přestávky) a spotřeba spadla na 6,2l. Má fabka má najeto 16000km a že teď když s tím většinou nejezdím žádné krátké vzdálenosti, tak se spotřeba prý může postupem času a ujetých kilometrů o nějaké to deci benzínu snížit. Ještě zkusím vyměnit svíčky a vzduchový filtr(i když je čistý). Jinak si prý fábie obecně na kratší vzdálenosti o nějakou tu benzínovou svačinku řekne. ale toto plati o kazdej motorizacii jak benzinovej tak dieselovej, jak o Fabii tak o Porsche ci Lade atd atd... toto nieje o znacke toto je o technike Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 V sobotu jsem měl spotřebu na trase Praha- Brno- Uherské Hradiště- Trenčín a zpěz 7.2 l/100km. Na Vysočině na D1 sněžilo takže místama se jelo i 50 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 V sobotu jsem měl spotřebu na trase Praha- Brno- Uherské Hradiště- Trenčín a zpěz 7.2 l/100km.Na Vysočině na D1 sněžilo takže místama se jelo i 50 no, a přitom na sníh má měnší odpor... tam, kde se dřív jezdilo na čtyřku, se na sněhu jezdí na pětku. Jinak spotřeba okolo 7 lt/100 km je u 1.4 MPI takový normál, ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Ty si opravdu myslíš že když jedu na sněhu nebo na asfaltu tak na sněhu je měnší odpor? :-D :-D :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jogofogo Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 moja skusenost spred dvoch tyzdnov: Námestovo-Jihlava (Cez Makov cca 450 tam a 450 spat) Tam: 6,5 l/100 km priem.rychlost 105 km/h (dialnica full 160-170 v hod. ) Spat: 5,5/10 km, Az tak som to nehnal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Sluzebni FI 1,2 HTP normu mam 7,8 jezdi za cca 7,5 pokud se ji slape na krk, a 6 pri pohodove jizde. V prumeru mam mesicne kolem 7 litru. Jezdi se sni i dost dalky. jeden mesic se jelo slovinsko a zpet a hned Svedsko a zpet a proti norme se usetrilo 120 litru, neuveritelny cislo, ale na tech kilometrech to naskace rychle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karol 2002 Vloženo 4. Únor 2007 Sdílet Vloženo 4. Únor 2007 (editace) fabia 1,4 TDI LAHKÁ NOHA Editováno: 4. Únor 2007, autor: karol 2002 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 5. Únor 2007 Sdílet Vloženo 5. Únor 2007 bolo by vhodne napisat styl jazdy, trat, priemerku, dlzku trasy atd atd.. inac je to nic nehovoriace cislo, aj ked pekelne nizke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.