Leden 8, 200718 r Kluci nevíte proč mně má fábia bere stále 7,8litrů na 100km. Nejezdím žádné krátké vzdálenosti a mám lehkou nohu na plynu. Vůbec s tím nemůžu pohnout dolů. mám 1,4Mpi 50kW. Díky Nepřibržďujou ti brzdy ?
Leden 8, 200718 r To by snad poznal odpor bez plynu. , že to má snahu zastavit. Upraveno Leden 8, 200718 r od Roman.V
Leden 9, 200718 r Kluci díky za různé rady. Co se týče přibržďování, tak to je v pohodě, nic nebrzdí. Žádné divné jízní vlastnosti jsem nezpozoroval. Asi to budu muset dát na diagnostiku. Jinak palubní PC nemám. Měřím to sám, natankované litry=ujeté kilometry (pzn. 14,47litrů=185km). Dost mě to štve!
Leden 9, 200718 r No částečně to bude asi i počasím a studený starty, ale jestli jezdíš opravdu lehkou nohou tak zkus diagnostiku jestli není nějaký to čidlo v háji a taky by bylo fajn kouknout se na naměřený hodnoty výkonu atd. web
Leden 9, 200718 r dííííky za vyčerpávající odpověď ... no trochu jsem se rozkecal Upraveno Leden 9, 200718 r od Wassermann
Leden 9, 200718 r tak to je teda síla 7,8l/100km. Já jezdím UH-Ostrava cca160km, plně naložené auto i kufr, normální jízda, lehká noha na plynu, je tam chip 14" kola 185/60 a spotřeba 5,5l/100km, podařilo se mi párkrát i 5,2l/100km. a v létě se 17" kolama je to tak o 0,5l/100km více. Ale mám PP a díky němu jsem šel se spotřebou hoooodně dole. Jinak bez PP se mi podařilo najet na plnou 550-600km ale to bylo max a nyní najedu 650km a teprve začne blikat rezerva. A když to řeknu dědovi, tak ten tomu nechce věřit, jak je to možné
Leden 13, 200718 r Ja mam v lete (1.4 mpi 50 KW) mimo mesta z lahsou nohou 6, kombinovana do 7. Ale pri 5 osobach ide rapidne hore. Slaby motor...tazke auto.
Leden 13, 200718 r Fabia Combi 1.4 MPi (50 kW), október (cca 15'C), 4 chlapi na palube, plný kufor, cca 3800 km (Žilina-Paríž-Žilina) celkovo 6,3 l /100 km N95. Treba však povedať, že po diaľniciach max. 120 km/h (GPS), mimo mesto 80-90 km/h. Avšak po Paríži ukazoval PP 15 litrov Mysím, že MPi je na fábku slabý motor-má problémy ju rozbehnúť (vtedy aj tá vysoká potreba), ale keď sa už rozbehne, dokáže jazdiť za celkom slušné hodnoty. Napr. cesta LM-ZA (dolu kopcom-po toku Váhu) mimo špičku s veeeeeeeľmi ľahkou nohou, rýchlosť cca 80 km/h sa dá urobiť za 4,3 litra, no opačným smerom (proti toku Váhu) sa pod 5 litrov za toho otca nedá a nedá dostať Ale inak spokonosť!!!!!!
Leden 13, 200718 r Fabia Combi 1.4 MPi (50 kW), október (cca 15'C), 4 chlapi na palube, plný kufor, cca 3800 km (Žilina-Paríž-Žilina) celkovo 6,3 l /100 km N95. Treba však povedať, že po diaľniciach max. 120 km/h (GPS), mimo mesto 80-90 km/h. Avšak po Paríži ukazoval PP 15 litrov Mysím, že MPi je na fábku slabý motor-má problémy ju rozbehnúť (vtedy aj tá vysoká potreba), ale keď sa už rozbehne, dokáže jazdiť za celkom slušné hodnoty. Napr. cesta LM-ZA (dolu kopcom-po toku Váhu) mimo špičku s veeeeeeeľmi ľahkou nohou, rýchlosť cca 80 km/h sa dá urobiť za 4,3 litra, no opačným smerom (proti toku Váhu) sa pod 5 litrov za toho otca nedá a nedá dostať Ale inak spokonosť!!!!!!
Leden 13, 200718 r Ja jazdim stale mesto kratke trasy spotreba je otrasna :11,2l podla PP Tak to je gut. Jo po tobě bych chtěl auto. Samej výbrus.
Leden 13, 200718 r Ja jazdim stale mesto kratke trasy spotreba je otrasna :11,2l podla PP Tak to je gut. Jo po tobě bych chtěl auto. Samej výbrus. A hlavně v zimě. No co se dá dělat. Taky jezdim někdy jem krátké cesty.
Leden 13, 200718 r aktualni poznatek ... 450km Budejce - Linc - Pasov a zpatky za 5l a auto nalozeny 3ma lidma a veci v kufru
Leden 14, 200718 r Fabia combi 1,4 50 kw. Musím souhlasit se spotřebou okolo 7,5 l. Dá se jezdit sice za míň, ale asi bych z té jízdy nic moc neměl.
Leden 14, 200718 r Ja jazdim stale mesto kratke trasy spotreba je otrasna :11,2l podla PP Tak to je gut. Jo po tobě bych chtěl auto. Samej výbrus. A vieš že olej vôbec nežerie za vyše 5r. som nedolial ani kvapku oleja?Od vymeny po vymenu sa hladina ani nepohne,kolko tam nalejem tolko aj vypustim . No samozrejme ked idem dlhšiu trasu ide spotreba dolu 6-7l.
Leden 18, 200718 r Zdarec, tak diagnostiku mám za sebou. nic tomu není všechno ok. Jen mi pro jistotu přehrál nový základní nastavení. Já to koupil od ženský co jezdila krátké vzdálenosti a v servisu říkal, že spotřeba se může odvíjet i od tohoto faktoru. Tak jsem to trochu více projel (130km bez přestávky) a spotřeba spadla na 6,2l. Má fabka má najeto 16000km a že teď když s tím většinou nejezdím žádné krátké vzdálenosti, tak se spotřeba prý může postupem času a ujetých kilometrů o nějaké to deci benzínu snížit. Ještě zkusím vyměnit svíčky a vzduchový filtr(i když je čistý). Jinak si prý fábie obecně na kratší vzdálenosti o nějakou tu benzínovou svačinku řekne.
Leden 29, 200718 r Zdarec, tak diagnostiku mám za sebou. nic tomu není všechno ok. Jen mi pro jistotu přehrál nový základní nastavení. Já to koupil od ženský co jezdila krátké vzdálenosti a v servisu říkal, že spotřeba se může odvíjet i od tohoto faktoru. Tak jsem to trochu více projel (130km bez přestávky) a spotřeba spadla na 6,2l. Má fabka má najeto 16000km a že teď když s tím většinou nejezdím žádné krátké vzdálenosti, tak se spotřeba prý může postupem času a ujetých kilometrů o nějaké to deci benzínu snížit. Ještě zkusím vyměnit svíčky a vzduchový filtr(i když je čistý). Jinak si prý fábie obecně na kratší vzdálenosti o nějakou tu benzínovou svačinku řekne. ale toto plati o kazdej motorizacii jak benzinovej tak dieselovej, jak o Fabii tak o Porsche ci Lade atd atd... toto nieje o znacke toto je o technike
Leden 29, 200718 r V sobotu jsem měl spotřebu na trase Praha- Brno- Uherské Hradiště- Trenčín a zpěz 7.2 l/100km. Na Vysočině na D1 sněžilo takže místama se jelo i 50
Leden 29, 200718 r V sobotu jsem měl spotřebu na trase Praha- Brno- Uherské Hradiště- Trenčín a zpěz 7.2 l/100km.Na Vysočině na D1 sněžilo takže místama se jelo i 50 no, a přitom na sníh má měnší odpor... tam, kde se dřív jezdilo na čtyřku, se na sněhu jezdí na pětku. Jinak spotřeba okolo 7 lt/100 km je u 1.4 MPI takový normál, ne ?
Leden 30, 200718 r Ty si opravdu myslíš že když jedu na sněhu nebo na asfaltu tak na sněhu je měnší odpor? :-D :-D :-D
Leden 30, 200718 r moja skusenost spred dvoch tyzdnov: Námestovo-Jihlava (Cez Makov cca 450 tam a 450 spat) Tam: 6,5 l/100 km priem.rychlost 105 km/h (dialnica full 160-170 v hod. ) Spat: 5,5/10 km, Az tak som to nehnal.
Leden 30, 200718 r Sluzebni FI 1,2 HTP normu mam 7,8 jezdi za cca 7,5 pokud se ji slape na krk, a 6 pri pohodove jizde. V prumeru mam mesicne kolem 7 litru. Jezdi se sni i dost dalky. jeden mesic se jelo slovinsko a zpet a hned Svedsko a zpet a proti norme se usetrilo 120 litru, neuveritelny cislo, ale na tech kilometrech to naskace rychle.
Únor 5, 200718 r bolo by vhodne napisat styl jazdy, trat, priemerku, dlzku trasy atd atd.. inac je to nic nehovoriace cislo, aj ked pekelne nizke
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.