Přejít na obsah

Pískání od PP kola


luke

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Pridávam sa k dotazu.

Mám Octu Combi Tour, 1,9 TDi PD, najazdených 3800 km a dnes som spozoroval to isté. Je to také nepravideľné jemné pískanie, je jasné, že to spôsobuje niečo pri valivom pohybe kolesa. Dosť jazdím po prašných a štrkových cestách. Môže to byť malý kamienok v brzdovom kotúči? Riešiť alebo nechať tak?

Diky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ložisko už jsem měl po bouračce nové a projevovalo se takovým slabým později trošku silnějším klepáním.

Pískat mi to poslední dobou taky začalo při zatáčení vlevo, ale pískne to i když slabě zmáčknu brzdu takže nechávám jak je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky.

Myslíš teda, že by sa brzdová dostička mohla odlepiť po 3800 km? Má s tým ešte niekto podobné skúsenosti? B)

To nevím. Mě to píská fakt už hrozně dlouho. Jednou pomohlo, když mi trošku zbrousil horní hranu kotouče o ktrerý to pískalo. Chvilku klid a pak zase. A taky jednou mi řikali, že se destičky špatně vraceli protože jsem je trošku blbě nastříkl, když jsem je barvil nastříbro tak to nějak obrousil a promázl. Teď mi píská jenom jedno. A naposledy, kdy se mi na to dívali tak se ta destička na jedné straně odepovala. Tak jsem zvědavej jestli to přestane, až je budu měnit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky piskalo ale uz je to pryc spise tam neco chrastilo - a byl tam asi kaminek za tim plech. krytem a kotoucem - u nas tu mame ten jemny sterk. U favorita to bylo strasne, porad se tam neco dostavalo tak jsem ho vice ohnul aby to prolitlo ale i tak, nekdy jsem se stydel za ty zvuky.Tady u Oct uz to prestalo, dopral jsem ji svyznou cestu a poradny sado maso na brzdy a ejhle uz je to pryc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me to taky piska, ale u favorita, pouze kdyz je to predni kolo v urcite poloze, myslim ze presne rovne a toci se! nZatim tomu nevenuji pozornost... ;)

Mne to tiež píska iba pri rovno natočených kolesách a iba pri pomalom pohybe dopredu. Tiež som si všimol, že to začalo potom, ako som jazdil po mokrom a keď sa oteplí - včera a dnes tu bolo ráno 10-15 stupňov a potom sa oteplilo - tak to prestane. Ale už mám pustené rádio a neriešim :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Pánové problém velký jak vrata. Včera jsem jel na hasičské závody no po zrovna né nejlepší cestě. Cesta pouze se štěrku .. poté co pak vyjedu na asfaltku slyším divné pískání, neřešil jsem řikám si jsou to pazvuky od klimy... Dnes vezu moju domu a bylo to sakra intenzivnější, vypnu klimu a pořád .. pak zjistím jde to od spolujezdcova kola... ve vnitř se to pískani ješte dalo ale jakmle jsem stáhl okýnko myslel jsem že mě jebne ... pískot jak sviňa ( a já si řikal co lidi na mě tak blbě zíraj) .. Problém je v tom že ložiska jsem měnil na podzim takže mi nejde do hlavy že by to bylo ložisko, kaminek taky jsem nikde nenašel a i brzdy jsem měl venku a nikde nic .. šak posuďte sami !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plech má prolisy - výztuhy.

Ten kámen je v jednom z nich.

Povolíš kotouč a vypadne.

Jako, nejsem jasnovidec, ale podle toho cos napsal prvně, hlavně: "...Cesta pouze se štěrku ....." a podle zvuku, snad, bych to na to tipoval.

Jen se běžné stává, že to po čase vypadne, no nicméně někdy: "výjimka potvrzuje pravidlo" :)

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže problém snad vyřešen... rozebral jsem to opět vše a tam kde jsem čekal to nebylo tedy mezi těhlicí a poloosou ALE a to mezi nábojem a těhlicí.. bylo to tam znatelně vidět když jsem náboj lehce vyklepl ven z těhlice že to tam je obroušené... no nechápu jak se tam ten kamen mohl přes takovou malou škvíru dostat, páč byl vedčí než je ta škvíra ... uvidíme co to udělá po páru kilometrech ale podle mě to bylo tím :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...