holmer83 Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 Co říkáte na olej Total Quartz 7000 10W-40?? Do teď jsem používal Shell Helix HX 7 10W-10 a byl jsem spokojen, jediné co bylo tak se mi zdála poměrně vysoká spotřeba oleje, řekl bych že v průběhu nájezdu 15tis. Km jsem tam postupně dolil tak 2,5-3litry. Při poslední výměně jsem si tam dal ten Total Quartz 7000 10W-40 a taky nevypadá špatně, když jsem teď po nájezdu 3 tis. Km kontroloval hladinu oleje, tak se mi zdá že ubývá pomaleji než u toho Shellu. Jezdím jak kdy, někdy více kratší trasy po městě a lehce mimo město a někdy mám zase delší trasy. Přemýšlel jsem že bych dal 5W-30 kvůli těm krátkým trasám po městě se studeným motorem, ale mám strach že spotřeba oleje půjde nahoru. Mám 1,4 16V 55kW BBY (2004). Používáte někdo ten Total Quartz 7000 15W-40 a jak jste spokojeni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 poviem ti pekná spotreba oleja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 Skusenost s totalom nie najlepsia, aj ked od znameho z kia servisu na sk. Presli zo shellu na total, a vraj sa par motorov rosypalo...pri shell sa to nestavalo...ale neviem dalsie podrobnosti, takze za to mozno nemohol olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 7. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2015 poviem ti pekná spotreba oleja podle normy škoda pro tento motor je to naprosto v normě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 8. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2015 hh,aj ja chcem takú .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
holmer83 Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Spotřeba oleje i mě přijde vysoká, neřeknu kdybych tam dolil za 15000 Km tak max 1litr, ale to tam zahučí v podstatě celá nová náplň. Myslíte, že když bych dal 5W-30 samozřejmě s danou normou pro tento motor, tak lze očekávat ještě vyšší spotřebu oleje. Mám tohle auto až od 95 tis Km, takže nevím jak jej první majitel zajel a jak s tím jezdil, jinak ale motor šlape pěkně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babulka Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 Zdravim a pozdravuji. Vybiram olej na tento motor mam prestavbu na LPG. V soucasnosti tam mam shell helix 5w30 Uvazoval jsem spis o nejakem 10w40 protoze se trochu zacala ztracet olejova napln. Doporucite nejaky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 Ahoj,tak používaš schell tak zase Schell-10W40 popřípadě Castrol. Ale není důvod měnit značku přece. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tycoon Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 5W30 ne, ten je zbytečně řídký a navíc ve většině případů je aprobován pro diesely s filtrem pevných částic (ACEA C1, C2 nebo C3), takže má omezené množství aditiv, například nízkou rezervu alkality, takže se rychleji okyseluje ... a právě LPG má nejkyselejší spaliny. Jako optimum bych viděl 5W40, alepozor, tu a tam má některý z nich tu aprobaci C1, C2 nebo C3, tak takový nebrat. A nebo pak ten 10W-40, ale ten už je více hustý a málokterý splňuje předepsanou aprobaci VW 502.00 nebo VW 501.00. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kostrbalukas Vloženo 9. leden 2018 Sdílet Vloženo 9. leden 2018 Zdravím mám dotaz.... Koupil jsem Fabii 2003 1.4 16V 55kw BBY. Dnes jsem byl na výměně oleje a všude jsem četl že se ho tam vejde něco kolem 3,5l ovšem my jsme tam nalili cca 4,3l a měrka je tak na půlce.... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 To asi těžko. Víc než 3,8l ho tam nikdy nenaleju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 a to množství oleje si tam nalil ty osobně, nebo si to pouze servis vyúčtoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kostrbalukas Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 Byl jsem u toho.... Nalili jsme tam přesně 4,3l a je to teprve nad minimem. Není možný že dělaj různý velikosti olejových van? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 Pokud jsi byl u toho, tak to asi je možný. Na některý typy se dávali i hliníkové vany. Můžeš taky mít větší filtr, ale to by nebyl takový rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tycoon Vloženo 27. leden 2018 Sdílet Vloženo 27. leden 2018 IMHO Všechny koncernové motory mají hliníkové vany. Kolik oleje se do motoru dá nalít záleží na tom, jak důkladně se starý olej z motoru vypustí. Já jsem měl dvoulitr a když jsem olej důkladně vypustil, tak se tam pak vlezlo o cca půllitr oleje víc, než uvádí výrobce v dílenské příručce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radoslav Tokár Vloženo 10. Srpna Sdílet Vloženo 10. Srpna Zdravím mám nájezd 254000km a používam Shell helix x7 10w40. Je to v pohode? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 10. Srpna Sdílet Vloženo 10. Srpna Asi jo, mám podobný nájezd a dávám hx8 5w40. Tento bude trochu lepší na zimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.