libero Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 (editace) Ale keď to bude nejaké ložisko, tak to budem počuť aj keď iba potočím kolo rukou na zdviháku? ak to hučí už pri 50km rýchlosti,tak by to mohlo byť počuť aj pri zatočení na zdviháku Editováno: 26. Červen 2011, autor: libero1071 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 No, tak hučí to, občas jako prasátko. Zatim neví, teď budou laborovat. (můžu to tam chvilu nechat) Ložisko kola to prý 100% není. Napadlo mě: diferák převodovka spojka? - setrvák haldex Napadá vás něco, zvuk typický ložiskový na popis hukotu. A hučí to jen když je zařazeno a jede to z kopce (brzí to motorem) jinak ne. Zkoušen převodový stupeň 5,6 hučí u obou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Tak klidně ještě kardan. Může i hučet volnoběžka alternátoru. Ale ta by spíš jako řechtala i za volnoběhu. Blbě se to identifikuje. Mě hučí (kolem 90-100km/h) rozvodovka (i po výměně oleje). Prostě už má dost neběháno-jsou tam vůle. Někde jsem četl, že tam dávají o trošku hustší olej-prý to ty vůle vymezí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Loni jsem měnil přední a letos jsem vyměnil LZ protože to hučelo na levé straně.Jenže po výměně stejné.Když sedí někdo vzadu tak dvrdí že je to nahoře ve dveřích.Dveře přelepeny i se skly a nic.6e by to bylo PZ a bylo to slyšet zleva? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 28. Červen 2011 Sdílet Vloženo 28. Červen 2011 Jj i myslím, že to je klidně možný.... Ten hluk se šíří po tom kovu velmi dobře a jde o to, kde to auto "opustí". Pokud je to opravdu ložisko kola...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 28. Červen 2011 Sdílet Vloženo 28. Červen 2011 Tak vyřešeno.Veškerý hluk šel z levé strany a nakonec jsem vyměnil i pravé ložisko a je to OK.Také jsem objevil místo kde hučí vzduch v levých dveřích.Je to uvnitř v horním rohu trojuhelníkového okna.Guma byla trochu odstátá tak jsem ji přilepil a OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 28. Červen 2011 Sdílet Vloženo 28. Červen 2011 Tak vyřešeno.Veškerý hluk šel z levé strany a nakonec jsem vyměnil i pravé ložisko a je to OK.Také jsem objevil místo kde hučí vzduch v levých dveřích.Je to uvnitř v horním rohu trojuhelníkového okna.Guma byla trochu odstátá tak jsem ji přilepil a OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 28. Červen 2011 Sdílet Vloženo 28. Červen 2011 Tak to je super. Ale jak jsme říkali, ložiska je lepší měnit v páru. je s tím pak méně starostí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 29. Červen 2011 Sdílet Vloženo 29. Červen 2011 Tak u mě asi dneska indentifikovali závadu. Ještě si s tím trochu pohrajou, aby to bylo 100%, ale hučí v převodovce. Dělá to 5,6. Takže vymontit převodovku, najít příčinu, který ložisko, vyměnit nastavit složit... to bude asi ranec.... Krám. Měl jsem si koupit Renolta je o 400 000,-Kč levnější a kvalita stejně příšerná za 2 roky ho vyhodit a koupit dalšího vyšlo by to nastejno. Jako hučíčí převodovka ve 140 000km mazec. Takovej krám snad nedávají ani do zahradního traktůrku. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomihanus Vloženo 30. Červen 2011 Sdílet Vloženo 30. Červen 2011 Ložiska vzadu vymenené.... to ticho.... super 2x SKF 150,- eur práca 25,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Live69 Vloženo 4. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2011 To už mám rok za sebou toto, dělá to uvolněné ložisko v obalu, vydloubni záslepku na převodovce a mužeš si zkusit točit ložiskem ale je to na 100% jak říkám , vyndej si převodovky připrav si cca 8000,- a nech to opravit, kdyžtak ti hodím fotky at víš o co go!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 4. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2011 to 'Live69': Ty máš taky 6°man. kód FWZ? Převodovek je pěkná hromada... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 5. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 Tak všechno jinak, po důkladné analýze to nedělá převodovka, nýbrž buď haldex nebo zadní diferenciál (ten spíš), (věměnili oleje v obojím, je to lepší, ale jen dokud je to studený) jj o tom vymačkávacím ložisku u toho šestikvaltu vím, nicméně převodovka je OK. Je to vzadu. Dle mích informací škodovka ani jedno neopravuje takže výměna. (nebo jsem našel firmu co to opravuje). Asi to tedy nechám zpravit. Ještě uvidíme jak to všechno dopadne, servisku mám 100%, třeba kulance?? Budu se tím dál zaobírat po svátcích (asi ten další týden) každopádně pak písnu jak to dopadlo a kolik to stálo...... Křáp.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klocosk Vloženo 31. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2011 Tak všechno jinak, po důkladné analýze to nedělá převodovka, nýbrž buď haldex nebo zadní diferenciál (ten spíš), (věměnili oleje v obojím, je to lepší, ale jen dokud je to studený) jj o tom vymačkávacím ložisku u toho šestikvaltu vím, nicméně převodovka je OK. Je to vzadu. Dle mích informací škodovka ani jedno neopravuje takže výměna. (nebo jsem našel firmu co to opravuje). Asi to tedy nechám zpravit. Ještě uvidíme jak to všechno dopadne, servisku mám 100%, třeba kulance?? Budu se tím dál zaobírat po svátcích (asi ten další týden) každopádně pak písnu jak to dopadlo a kolik to stálo...... Křáp.... Nazdar, zaujima ma ako si dopadol s tym hucanim, bol to ten haldex respektive diferak a ako so to vyriesil dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 1. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2011 (editace) No dopadl jsem blbě. Vyměnili olej v haldexu a zadním diferenciálu je to o 99% lepší. Občas si to houkne, dle mého názoru ložiska v haldexu (škodovka dává nový haldex s diferákem cca 50000,-Kč) našel jsem firmu co to opravuje (přeložiskovává), ale není to teď slyšet takže to asi nebudu řešit. To přeložiskování je cca 10000,-Kč Chtělo by to udělat ještě pár testů, ale teď není čas. Jakmile se vrátím z dovolené budu to ještě ladit a zkoušet. Ještě by to mohlo dělat čerpadlo HALDEXU. Taky to může dělat kardan? Nevybruje ti to? Pak by to byl zadní kotouč. Editováno: 1. Srpen 2011, autor: Jan155 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevca Vloženo 12. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2011 mě to hučí taky nejvíc kolem 70ky a je to nějaký zadní ložisko možná obě přece jen už má 94tis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 15. Září 2011 Sdílet Vloženo 15. Září 2011 Tak nakonec dořešeno do zdárného konce. Po několika dalších symptomech jako lupající homokineťák, bylo zjištěno, že bylo natrhnuto uložení motoru (převodovky). Po výměně vše OK, už ani diferák nehučí, motor se pohnul a tlačíl na poloosu, diferenciál vzadu atd atd....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury Vloženo 29. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2014 Ahoj, měl bych dotaz, jestli se někdo z vás nesetkal s podobným problémem. Poslední dobou se mi u Octavie děje následující věc. Při vyšší rychlosti, někdy 120 někdy 150, nejmíň to bylo v 90, tak se odněkud z auta začne ozývat zvuk jako bych přejížděl krajní čáru na dálnici. Ale při nižší rychlosti to nedělá a i když se stáhne okno tak se ten zvuk sníží.. Nesetkal se s tím někdo ? Jen upozorním, že to dělá i při jízdě rovně .. Děkuju za pomoc a za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 30. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2014 Lozisko kola? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2014 tiež ma to napadlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury Vloženo 31. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2014 Ale při nižší rychlosti to nedělá, takže se popřípadě těžko určí, jaké by to bylo kolo .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosmonaut007 Vloženo 2. Září 2014 Sdílet Vloženo 2. Září 2014 mám úplně stejný problém a ložiska mám v pořádku . děje se to docela nepravidelně . odhaduji to na nějaký vibrující plast na podvozku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 2. Červen 2015 Sdílet Vloženo 2. Červen 2015 Ahoj, prosím o každou radu. Vidím to na stejný problém. Mám OII RS TDi CR, rv. 2011 (cca 50 tis. km). Letos jsem po cirka 4 letech ježdění na 17" dal origo 18". Vše je ok, dokavaď nejedete 120 - 140 km/h. Pak začne něco hučet, jako když jedete po bíle čáře na silnici. Pneu nové (Continental Sportcontact 5), vyvážené, atd. Nevíte, kde hledat příčinu? Děkuji všem za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 2. Červen 2015 Sdílet Vloženo 2. Červen 2015 Huci tdi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 2. Červen 2015 Sdílet Vloženo 2. Červen 2015 Co to znamena huci Tdi? Drive nehucelo a k autu potazmo motoru se chovam sludne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.