ka_r_los Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 viděl bych to na kola, nevím na jakých pneumatikách jsi jezdil předtím, ale nižší profil víc trpí na generování hluku, Continental Sportcontact 5 má psano 71 dB, což není nejhorší. Ale viděl bych to na nízký profil nebo pneu, chtělo by to vyzkoušet s jinými koly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 To ka_r_los: předtím jsem jezdil 4 roky na 17" Dunlop SP 01 a nic, zimáky taky nic. Ale tento zvuk je opravdu zvláštní. Zkusím ho dát do přílohy této zprávy. Schválně si poslechni... Octavia_RS_TDi_zvuk_napravy.mp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 Ahoj klubáci, v příloze posílám zvuk - tedy spíše takový malý rébus. Po 4 letech jsem nasadil na svou OII RS Tdi CR nové 18" Zenithy a pneu Continental Sportcontact 5. Když jedu po dálnici zhruba mezi 120 - 140 km/h, tak to hučí, jak když jedu jedním kole po bílé čáře. Pod 120 žádný zvuk, nad 140 také ne. Mohly by to být gumy - poznámka - byly nové. Děkuji za odpověď. Octavia_RS_TDi_zvuk_napravy.mp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 Co bych zkusil tak dát přední kola dozadu, jestli se bude zvuk stěhovat nebo ne. Pokud jsi do přezutí nic podobného nepozoroval, tak asi na nápravě chyba nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 Tak přehozeno, zítra uvidíme, vlastně uslyšíme . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe1 Vloženo 4. Červen 2015 Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 Tak úplně stejný zvuk to vydává i mě - 17" kola, nové pneu Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC 2. Děje se to při vyšších rychlotech 140 a víc. Nikdo neví? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 4. Červen 2015 Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 To Joe1: Včera jsem přehodil a dnes ráno zatím OK. Je pravdou, že jsem se dostal kvůli dopravě jen na rychlost 120 km/h. Večer vyzkouším a dám vědět, jestli přehození pomohlo či nikoliv. Hodně lidí (mechaniků) říká, že to je buď jedna špatná pneumatika nebo špatné všechny. I při normální jízdě jsou o dost hlučnější než předchozí a z továrny obuté Dunlopky SP 01 na 17" Zenitech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 4. Červen 2015 Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 Taky jsem to chtěl včera napsat s tou defektní pnue, jestli není něco na dezénu. Ještě překontrolovat jak jsou nafoukaný. Jinak je to boj, pokud chceš ticho, budeš mít vyšší spotřebu, pokud nízkou spotřebu, hučí :/ Jsem zvědav na večer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 4. Červen 2015 Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 Jinak je to boj, pokud chceš ticho, budeš mít vyšší spotřebu, pokud nízkou spotřebu, hučí :/ a k tomu si dospěl jak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 4. Červen 2015 Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 Kluci, spatna zprava. Huci porad a stene. Pri 130 monozone porad. Zacinam si rikat, jestli to nedela nejaka mezera nekde. Protoze mi prijde divny, aby to delaly vsechny gumy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe1 Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Ještě jsem vysledoval, že to jde od levého předního kola. Mám podezření na ložisko... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Mně je hrozně divné, že to dělá jen při určitý rychlosti. Přeci, kdyby to bylo ložisko bude znát daleko častěji. Já pořád sazím na špatné gumy. Zkusím o víkendu vrátit 17" Zenithy a uvidí se. A teď ještě jeden domněnka - možná trošku sci-fi. Má na FL RS 18" Zenithy, které se v sérii nedávaly. Nemůže to být malinko jiným designem auta a různých otvorů v nárazníku (před FL má jiné tvary), které se projeví právě s 18" alu Zenith. Asi kravina, ale zkouším všechno možné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury Vloženo 17. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2015 Tak po necelém roce, kdy "hučení" zmizelo, se znovu objevilo a pořád to samé, začne od 120 a přestane někdy před 140, kolama ani pneu to není ... Mám teď jiná kola i gumy (18") .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 27. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2015 Bury, psal jsem ti SZ. Pneu to opravdu není, vrátil jsem původní a dělá to také...:/. Už jsem z toho nasranej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury Vloženo 28. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2015 Ahoj všem, tak po delším pátrání jsem zkusil olepit dveře u spolujezdce a zvuk přestal, po sundání se zvuk ihned objevil. Takže zkusím dveře přitáhnout, včetně zámku a uvidím jestli se to tím vyřeší.. Napíšu jak to dopadlo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 30. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2015 Souhlasim,pri ceste po dalnici vypozorovano to same. Staci lehce stahnout okno a huceni prestane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe1 Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 Zdravím všechny, tak jsem zjistil, že bylo špatné levé zadní ložisko - pro jistotu jsem nechal vyměnit obě. Zatím to vypadá dobře - nic nehučí, ale ještě to musím pořádně projet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe1 Vloženo 24. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2015 Včera jsem auto pořádně provětral a hučí pořád - ložiskem to není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 26. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2015 Joe1: pokud je to podobný zvuk jako mám já, tak to určitě nejsou ložiska. Četl si příspěvek od Buryho? Já si myslím také, že to je zvukový projev nějakého těsnění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bartikz Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 Ukázal se mi stejný problém, O2 FL 2011 1.6MPi 45tis. km. Při 120-130 na pěkné silnici a na horší občas od 90. Hukot z dveří řidiče jak když přejíždím pruh na silnici, ale hlasitěji. Zjistil jsem, že to rezonuje okno. Když ťuknu do knoflíku stahovačky, aby se krapet pootevřelo ( stačí 2 milimetry ) tak hukot úplně přestane. Mám pocit, že se při dovření okno vevnitř opře o něco tvrdého a přenáší vibrace. Možná tam vypadl nějaký měkký doraz, či co. Každopádně to asi poputuje do servisu, bo je to hrozné . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 To bartikz: auto mám v servise, zítra budu vědět. U mě to vypadá na okno u spolujezdce. Jezdi po dálnici se s tím opravdu nedá. Zítra povím více. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bartikz Vloženo 2. Září 2015 Sdílet Vloženo 2. Září 2015 Tak jsem byl dnes v autoriz. servisu. Hned mě vzali, projeli to a přitáhli prý dveře, že málo doléhaly na těsněni, které pak proudem vzduchu způsobovalo rezonanci do celých dveří. A zdá se, že je po problému. Zkoušel jsem to pak i ve 160 a nic. Cena opravy 0,- a k tomu káva za čekání. Tak by to mělo vypadat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 3. Září 2015 Sdílet Vloženo 3. Září 2015 Ze servisu jsem přijel včera. Oprava mě stála cca 2 tis. Měnili mi kryt pod vanou, vnitřnosti přední masky. Prý tam byla nějaká hranka, která často zvuky dělala. Dotáhli dveře, snad zkontrolovali gumy kolem dveří, seřídili kufr a uvidíme. Jestli to nepřestane, omlátím jim opravu o hlavu. Nic proti kvalitám Škodovky a potažmo celého koncernu, ale u bývalého vozu (taky koncern) jsem při nájezdu 250 tis. řešil méně oprav, než teď na Octávce za pět let. Sice jsou to drobnosti, ale upadající kvalita je bohužel znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluebull46 Vloženo 6. Září 2015 Sdílet Vloženo 6. Září 2015 Zatím nic nehučí, ani na dálnici. Uvidíme, nebo uslyšíme po pár ujetých km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Razy1993 Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 No mám tentýž problém, že tak okolo těch už 110 mi to začne dělat. Ale mám ještě ofuky na oknech tak jestli mi to dělá i to nevím ale mám ještě problém, že mi hučí od kol ale ložiska to nejsou tak nevím co by to mohlo být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.