Jakub Pícha Vloženo 9. Duben 2010 Sdílet Vloženo 9. Duben 2010 (editace) Ahoj, už delší dobu mám problém, že při opravdu nízkých otáčkách, nebo to mám také vyzkoušené při rozjezdu bez plynu, že se mi ozývá takové jakoby kovové cvrlikání. Nevím přesně jestli to je od motoru, nebo podvozku, prostě někde ze přední části vozu. Jakmile při rozjezdu přidám více plynu, tak není problém, buď to přehluší motor, nebo to nedělá, nevím přesně. Stává se mě to např. když pomalu couvám z parkoviště, z garáže, prostě všude, když jedu pomalu za nízkých otáček. Nemá někdo zkušenost, co by to mohlo být? Měl jsem to v servisu, při výměně oleje jsem jim řekl, ať na to kouknou, ale říkali, že je to taková blbá závada, že se těžko hledá, tak už nevím. Jo dělá to ještě taky když se rozjíždím třeba na dvojku, někde z kopečka třeba. Celkem mě to štve, ale na jízdu to vliv zatím nemá. Omlouvám se, že jsem neudal co je to zač, nějak jsem zapomněl Takže: O1 combi TOUR, r.v.2005, 1,9tdi 81kw ASV, na tachometru 130000km, z bazaru, km určitě více. Editováno: 9. Duben 2010, autor: Jakub Pícha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Duben 2010 Sdílet Vloženo 9. Duben 2010 A co tak napisat udaje o aute???? NAPRIKLAD: OC1, 55kW, 1,6i,r.v 1997 , 300 000 KM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 9. Duben 2010 Sdílet Vloženo 9. Duben 2010 Co máš za motor?cinkat může bud vypálenej obsah katalyzátoru,tepelný štít na katalyzátoru,a nebo jako mě měl jsem trochu nakřivo uloženej katalyzátor a cinkaní bylo v místě upevnění příruby katalyzátoru k motoru.ale dělat to může dalších 50věcí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 9. Duben 2010 Sdílet Vloženo 9. Duben 2010 zahýbej výfukem jestli to neuslyšíš jestli jo nejspíš se urvak od trubky držák co je na podlaze sice je vzadu ale přes výfuk to může být přenášený dopředu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Pícha Vloženo 9. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2010 Zatím děkuji všem za odpovědi, klidně přidávejte další, vše se budu snažit vyzkoušet, co zvládnu, zbytek případně předám na servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Pícha Vloženo 17. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 17. Duben 2010 Tak jsem natočil takové video s tim cvrlikáním. Jinak jsem myslel, že by to mohl být tlumič vibrací, ale ten je měněnej asi před 7 měsíci, tak snad tak rychle neodejde. Tady je odkaz: Octavia cvrlikání Není to tam úplně nejlépe slyšet, ale místy ano. Kdyžtak zkusím časem lepší video. Tak jdu teď mrknout na ten výfuk a uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Pícha Vloženo 19. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2010 Nikdo nic neví? Nikoho nic nenapadá? Tak s výfukem jsem hýbal a nic slyšet nebylo. Jinak nový poznatek, dělá to zejména se zapnutou klimou(climatronic), ono už když ji zapnu - auto na volnoběh stojí, tak to jakoby zarachotí, nevím jestli je to normální. S tou klimou mi to přijde někdy jako zvuk od těch větráků, takovej plastovej, tak už nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petropos Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 Mě to začalo dělat taky, hlavně při volnoběhu a nízkých otáčkách. U mě je to zcela jasné - dělá to tlumič vibrací na segmentu napínáku klínového řemenu. Je to hned nalevo vedle motoru, taková černá tyčka - jakmile na ní zatlačím nějakým směrem, cvrlikání ustane. Jen tak mimochodem - nemáte tuhle blbůstku někdo na prodej - koupím. Pa PETROPOS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 Ta blbustka je silene draha az moc draha ale daji se vni vymenit ložiska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 někdy to začíná skákat kvuli kouslý volnoběžce na alternátoru a pak to klidně kvuli ní i uletí tak bych v první řadě kouknul na volnoběžku jestli funguje jak má Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Pícha Vloženo 25. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 Tak já to ještě nevyřešil, ale právě ten tlumič vibrací mám měněný před 7 měsíci, tak snad nechat skontrolovat tu volnoběžku mi zbývá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Pícha Vloženo 20. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2010 Tak závada je vyřešena, byla to opravdu seklá volnoběžka na alternátoru. Děkuji všem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Termiks Vloženo 8. Červen 2010 Sdílet Vloženo 8. Červen 2010 Mám podobný problém. Cvrlikání při rozjezdu občas je to jen takové hlubší jako by klepaly plasty o sebe a někdy je to jako když klouže klíňák. Klíňák s napínací kladkou sem nechal vyměnit a cvrlikání je tam stále. Tak sem chtěl ať mi kouknou na tu volnoběžku alternátoru, ale bylo mi řečeno že tenhle motor jí nemá (1,8T 110kw AUM). Opravdu tam není nebo se na to v servisu jen vykšlali? Cvrlikání se objevuje jen při rozjezdu a při záběru na nízké otáčky (popojíždění v koloně na "dvojku"). Nenapadá vás na co bych se měl ještě zaměřit? Jinak motor má nalítáno 134tis a na volnoběh i při vyšších otáčkách je to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Termiks Vloženo 10. Červen 2010 Sdílet Vloženo 10. Červen 2010 Nikdo neví zda má 1,8T volnoběžku na alternátoru??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klimji1989 Vloženo 14. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2011 mam podobny problem pri studenem motoru neco chrastí drnčí nevim co to je jak se to ohřeje tajemny zvuk zmizi.... zatim to neresim alerad bych vedel co to sakra je. Jestli volnobezka nebo napinak??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.