Přejít na obsah

Kontrolka mazania svieti 2 az 3s pri starte


lacream

Doporučené příspěvky

Poradte mi prosim vas,preco po vymene olejea mi zacala kontrolka mazania,svietit 2 az 3,sekundy po starte studeneho motora.Pred vymenou oleja to haslo na jednotku a po vymene toto.Neviem co teraz,ako to odstranit.Olej som menil za ten isty typ,aky tam bol predtym a to Castrol 15W40.Samozrejme ,ze bol vymeneny aj olejovy filter.Ked auto postoji,alebo vychladne uplne,vtedy sa to prejavi,no ked beham viac autom cez den,z kratkymi prestavkami,tak kontrolka hasne ako ma.Najviac sa bojim toho,ze za tu dobu ked kontrolka svieti,tak pocujem ako auto zaklepe a ked zhasne je to uz bez klepania ,ide pekne,ci nemozem poskodit niektore casti motora.Preto sa obraciam na vas s prosbou o radu,kde je ta zakerna chyba.Vopred vam dakujem.

Editováno: , autor: lacream
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

starý olej může být řídký. U nového, bych opravdu jen typoval na ten olejový filtr. Tak to z toho vyplývá. Ale hlavu bych si z toho opravdu nedělal. Prostě olej vyteče z mazací soustavy a než se načerpá dostatečná hladina tak to hlásí nízký tlak. Nemyslím že by to bylo tak nenormální. Za normálního provozu je olej stále tlačen, a pokud senzor nehlásí vadu mazací soustavy, tak není snad důvod se obávat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to,ze zhasne kontrolka neskvor,ma uz tak netrapi,ako to,ze to pocas toho svietenia kontrolky klepoce a potom uz je to OK,ked to zhasne.Takze aj ten chod motora pocas nasatia oleja s klepotom si nevsimat,nejde nahodou motor 3sec. na sucho ? Mne sa zda,ze by to malo vadit motoru,nie? :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Díra v těsnění pod hlavou = olej teče místo na rozvod mezerou mezi blokem a hlavou do spalovacích prostorů. Na 99%. Další možností je netěsné gufero na ventilu - to by ale olej nemizel tak rychle. Ani zapečené a netěsné kroužky by "nežraly" olej tak rychle jak popisuješ. Vyšroubuj svíčky a podívej se, která je na jiskřišti černá a zanesená karbonem - do jejího válce teče olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...