Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nemáte někdo fígl jak vytáhnout sitko z nádobky brzdové kapaliny,jsou tam čtyři zarážky.

Díky

Vytiahnes to klasicky 2 prstami. ;)

• Autor

No skoušel jsem to a nejde jsou tam 4 zarážky které to drží,tak nevím.

U nekterych aut staci vytahnout u nekterych se to ma pootocit a nekdy musis pouzit šroubovak:(

• 1 rok později...

Tak jak jsi dopadl? Slo ti to vytahnout? Zrovna jsem menil brzdovku a se sitkem jsme ani nehnul. Chtel jsem vysat starou kapalinu a ocistit ho, ale nezdarilo se. Tak jsem to musel prolit. Nevim jak moc to tam ty zarazky drzi, ale sroubovakem bych to jen zrasoval :aggressive:

ja na to používam tie menšie predĺžené kliešte :palec2:

• 1 rok později...

Stejný problém, nejprve prsty - ani náhodou, pak nehtem, který jsem téměř zlomil, pak pinzeta se zoubky - nic i když jsem sítkem pootáčel na obě strany.

Nemáte někdo nějakou nenásilnou fintu jak bez poškození sítko vytahnout?

Dík za know-how.

EDIT:

Sítko u Fabie ne u Š105, u té je sítko v hrdle nádržky jen volně položené.

Upraveno od Wojnar
Edituj příspěvky!!

Ať už u Fábie nebo Š105, proč se nezeptáš tam kde bude větší pravděpodobnost výskytu majitelů Fábie?

Upraveno od Wojnar

Zkus použít delší úzké kleště, mě šlo pak vytáhnout.

Wojnar: myslím že v tomto případě je to jedno, fabia bude mít podle mě nádobku na brzdovku stejnou jako má OI, tak proč by se nezeptal v této sekci, když se to tu řeší... ;)

Zkus použít delší úzké kleště, mě šlo pak vytáhnout.

Dík, těmi dlouhými tenkými kteštěmi chytíš koncem jen tu horní zesílenou obrubu sítka, nebo kleště zasuneš mezi hrdlem nádoby a sítkem hlouběji? Kleštěmi jsi nepoškodil horní zesílenou obrubu filtru? Jak velkou sílu musels vynaložit pak na vytažení? Kleště máš hladké nebo vroubkované?

Sítko se bohužel jako ND samostaně v autorizovaných servisech Škoda samostaně neprodává, proto bych jej nerad zničil a měnil celou nádržku na kapalinu jen kvůli sítku, proto ty detaielní dotazy na "psurna".

Je to již nějaký čas, ale byly drážkované a určitě chytit za přírubu a v místě, kde je sítko zpevněno i do hloubky, lehce stiskknout a vyzkoušej třeba na několika místech, já to nejprve zkoušel šroubovákem a to vůbec nešlo a kleštěmi to šlo celkem pěkně, tedy síla na vytažení nebyla velká.

Tak tomu se říká "Návod k použití". Dík moc.

• 7 let později...

Dneska stejný boj, během jedné hodiny jsem se postupně propracoval až k těm kleštím, mezitím jsem stříkačkou vytahoval brzdovku, která tam stihla natéct. Tomu kdo to takhle debilně nechal vyrobit bych to nechal za trest vytáhnout :-) Následně jsem vzal nůž a ty 4 zarážky jsem aspoň zkosil, aby to příště šlo lépe. Jestli se to při příští výměně nepomůže, seříznu je ještě více. Samozřejmě drobným poškozením se při vytahování nelze vyhnout a bez vytažení sítka se výměna brzdovky efektivně udělat nedá. Zároveň jsem ovšem nenašel sítko jako samostatný náhradní díl. Nejlevněji snad jen jako kompletní nádobka bez víčka na Octavii 1, za cca 150Kč, číslo dílu 1J1611301.

IMG_20191128_124241.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.