Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

For šulda moc se ti a všem ostatním moc omlouvám. Tučné písmo nebylo naschvál a bohužel nevím jak se mi to povedlo , protože jsem se o to nesnažil. A nechtěl jsem zakládat nové tema. Jako nováček se omlouvám a slibuju že už sem nebudu asi ani psát. Ale díky za odpověď které se mi v jinem tématu nedostalo.

Vloženo

Ahoj kolegové,

potřeboval bych radu od zkušenějších - mám motor 1.9. tdi 77kw. Najeto cca 186 000 km, je to dovoz ze Španělska, udělány rozvody a koplet daná do pořádku+ komplet kontrola motoru (vlákno zde: http://forum.skodahome.cz/topic/119601-marova-bila/page-6) Teď se rozhoduji o možném zvýšení výkonu.V plánu mám úpravu cca za 30 000Kč,  a jde mi o vaše zkušenosti - mám raději octu prodat a koupit si RS, nebo investovat právě do 1.9 a jejího zvýšení? Jak je to s výdrží a potom poruchovostí u obou aut?A co kdybych ji chtěl pak prodat, co bude lepší na prodej?

Předem díky za názory:)

Mára

Instalace noveho turba GT1749VB, snimac plniciho tlaku, zaslepit EGR, pripadne spojka a odladit. 170hp na dobrem motoru by melo jit...

Bez spojky by se to do 30tis (necelych) vlezlo..

Vloženo

No podle tvého vlákna jsem pochopil, že jsi již dosti investoval do přestavby a ta práce je tam vidět. :kol-47: Tvou otázku jsem řešil před pár lety. Já jsem si jen nechal navýšit výkon, protože v té době se mi narodila má dcera a peníze, které jsem měl připravené na ještě větší úpravu tak jsem vrazil do své dcerky. Takže za mě : Vem těch 30 kolíků a jeď k TdiFunovi ať se na to svýma kouzelnýma rukama koukne a poladí. :kol-28:

• o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...
Vloženo (editace)

Měl bych dotaz ohledně chipu u motoru 1.9 TDI 77 kW (BLS), tchán si koupil O2FL Combi a je s chipem od firmy, které moc nevěřím. Stačí zajet do autorizáku a aktualizovat řídicí jednotku, aby mělo auto tovární hodnoty výkonu?

EDIT: Chip je od firmy Xtuning z Jihlavy

5766_10.jpg

Editováno: , autor: sytic
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

ja som chipoval u nas v SK v profituningu a namerane na brzde mam 106kw a 320nm, popripade pridam aj graf ak by chcel niekto vydiet, a mam najazdenych 30tkm bez ziadneho problemu, rozdiel v spotrebe som nezistil ani smerom hore ani dole :)

• o 4 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Spotreba sa ti viac - menej pri rovnakej jazde nezvýši ...plus minus 0,3 - 0,5 l - ale to sa ťažko overuje nikdy nedokážeš íst tú istú trasu v rovnakých podmienkach....

Čo sa ti zvýši a to rapídne je spotreba pri akcelerácii - moj príklad 5 ty prevodový stupeň - aká koľvek rýchlosť ( rozumej 100 - 150 ) plný kotol.....pred chipom 12 - 13 l ...momentálne 17,1 L - čiže ak tomu budeš viac šľapať spotreba pojde hore ( čisto v teoretickej rovine keby ideš celý čas plný kotol tak kludne aj plus 2,3 litre ) 

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdar chlapi chtěl bych se vás tady zeptat a požadat o názor či radu. Jsem majitelem Octavie 2 před facem a je to 2008 tdi 77kw a uvažuju o chipu s důvodu když je někdy potřeba razantnějšího předjetí. Vím že absolutní špička v oboru je tady na to TDIfun( nevím zdali zo píšu dobře) ale toho mám z HK trochu z ruky( vím že na prověřené kvalitě se nemá šetřit) a chci se vás zeptat zdali nemáte někdo zkušenost s firmou powercar chiptuning z HK. Jen sem se jich poptal na kolik by udělali chip na mou octu a odepsali že na 100kw a 80nm. Cena maj za 3000 + tuším 2500kč za brzdu. Píšou že to dělají na míru a nižší cenu oduvodňujou tím že nechtějí hamounit atd( jasně napsat můžou cokoli.) Co si o tom myslíte? Jsou to normální hodnoty? A nebude tímto chipem auto moc trpět? Nechci zavodit jen mít trochu toho zrychlení na předjíždění.  Díky za radu či názor.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Podle toho jak jsem ten jejich popis pochopil tak to není o tom že by sáhli do přihrádky Octavia či vozy 1,9 tdi 77kw a podle toho to do auta bouchli. Psali tam něco o měření turba( uznávám že nevím jak a co vše se správně má dělat ) a samo že je pak možnost si za brzdu připlatit. Ale tak jako tak díky za odezvu.

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Zdravim, mam Octavii II, 2008,1,9tdi 77kW,nechal jsem ji čipnout na 99 KW,spotřeba během cca dvou měsíců podle počítadla šla dolů z 5,5 l na 4,3 l. Po změření při tankování je ale spotřeba 6,1.Dá se to nějak z kalibrovat? Kde a jak? 6,1 l je ale dost velká spotřeba na tento motor,najeto 120 tis.

Měl jsem čipnutou 2,0 na 128 KW a brala 6,5 l.

Editováno: , autor: Pavel 5
Vloženo

DPF má,je otázka zda něco nedělají se spotřebou v ř.j. spotřeba jde podle počítače dolu ale nevím kolik to bralo před.Koupil jsem auto v září.Mělo by se to dát  z kalibrovat ,ale nevím přesně jak.

Vloženo

A co chceš zkalibrovat? Jenom aby PP ukazoval reálnější hodnoty? Tak v tom případě hledej - na foru se to určitě někde řešilo, nejspíš v sekci "Elektrika". Pokud se dobře pamatuji, lze upravovat hodnotu spotřeby v intervalu +- 15%. Toto není správné téma pro tento problém. Pokud chceš řešit vysokou spotřebu, viz Motorpowerova nabídka - nejspíš nepříliš povedený čip?

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Trochu to tu oživím.

Po vyčištění regulace turba, kdy manželky octávka přestala padat do nouzáku přemýšlím o chipu a chtěl bych vědět pár věcí.

1. Mám najeto 196.000km - turbo po vyčištění OK, spojka jde ve spodní půlce jak u nového auta ... nevidím tedy důvod chip nedělat, případně mě opravte.

2. Firma - vím, že jsou tu lidi jako TDIfun a nebo motorpower, můj dotaz je jestli máte někdo zkušenost s firmou PowerTEC - www.chiptuning.cz  mají válcovou zkušebnu, měří před i po chipu, jsou známí, i recenze jsem na ně slyšel pozitivní, ale nechci to nějak uspěchat či se unáhlit, mají to tedˇza nějakých 4900kč, ale mívají právě občas akci chip za 3900,-

Díky za případné informace.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...