pali1818 Vloženo 2. Květen 2010 Sdílet Vloženo 2. Květen 2010 Mám takú laickú otázku - švagor chce kúpiť žene naftovú Fabiu (r.v. cca 2000-2002). Bojí sa však TDI, aby neodišlo turbo a nemal zbytočné náklady (predsa len pri aute s 250.000 km to reálne hrozí). Preto uvažuje nad SDI. Nepotrebuje žiadne žihadlo... Prišiel však na zaujímavú otázku. Keď na TDI odíde turbo, vznikne z neho v podstate SDI??? Inými slovami - keď odíde turbo, dá sa s takýmto motorom ďalej jazdiť (samozrejme výkon pôjde dolu)??? Lebo ak áno, za to rikizko by to stálo... Prosím neriešiť cenu TDI/SDI Fabie, ale len princíp fungovania/nefungovania motora aj bez turba. Ďakujem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jogofogo Vloženo 3. Květen 2010 Sdílet Vloženo 3. Květen 2010 Ked ti odijde turbo na TDIcku tak ziadne SDI z toho nemas, bude to len pokazene TDI ;-). Jazdit s poskodenym turbom je riziko a vodic si koleduje o dalsie tymto vzniknute problemy. V dnesnej dobe je treba brat vymenu turba ako spotrebny material ;-) a musi s tym majitel ratat, nekupuje predsa nove ale ojazdene vozidlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 11. Květen 2010 Sdílet Vloženo 11. Květen 2010 jezdit na TDi bez turba je kravina...navíc 250tkm nemusí znamenat výměnu turba a když už se zadaří, tak se dají za solidní cenu kupit repase, nebo jetý (na ATD jich je mraky ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 12. Květen 2010 Sdílet Vloženo 12. Květen 2010 Pro ženskou raděj SDI.Už kvůli tomu turbu,přijedou ani nenechaj schladit turbo a hned to chcípnou. A pokud odejde u TDI turbo tak z toho SDI nikdy nebude už jen z toho důvodu že většinou odejde tak že přezněj uniká olej do sání,pokud není jen zatuhlé ale ani v tomto případě se bez turba jezdit nedá má to tak nízkej výkon že to je jen na dojetí. Je to prakticky nouzový režim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 12. Květen 2010 Sdílet Vloženo 12. Květen 2010 No podle mne je ta myšlenka zcestná už od začátku - bojím se koupit TDI, co kdyby odešlo turbo... co když mu na tom SDI odejde vodní pumpa, vstřik, čerpadlo, ABS, praskne pneumatika, a bůhvíco ještě? To radši ať auto nekupuje vůbec, pokud k tomu přistupuje takto, a jezdí hromadnou dopravou. No a ženské bych v případě TDI neodepisoval, jen stěží tomu bude v běžném provozu některá dávat takovou čočku, aby se muselo turbo dochlazovat, atd. Radím - koupit TDI a nedělat z komára velblouda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hawran Vloženo 26. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2010 čau mám takovou otázku ted jsem zjistil že se mě pokazilo turbo a tak moje otázka zní co by se mohlo ještě potento když bych nějakou dobu jezdli bez turba? ( krom toho že to nepojede) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 26. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2010 přečti si co je psáno nad tebou....potento se toho může teoreticky dost, na nouzový dojetí ok...ale jezdit s tím bych neriskoval...nejen že je velká pravděpodobnost poškození mechanicých částí motoru, ale hlavně auto bude v nouzáku, bude to žrát a nepojede to...mít výkon SDíčka bude v tomhle případě tvůj sen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hawran Vloženo 3. Září 2010 Sdílet Vloženo 3. Září 2010 Díky to je to co jsem chtěl slišet.takže valím co nejdřív koupit turbíčko jen kdyby bylo za polovic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davpro Vloženo 1. Květen 2011 Sdílet Vloženo 1. Květen 2011 Ve firemní oktávce 66kW (350tis km), která je již delší čas na odpis se pokazilo turbo. Jezdíme už cca půl roku tak jak to je (krátké trasy) a furt ne a ne to chcípnout. Uvidíme jak dlouho to vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ADLERos Vloženo 11. Květen 2011 Sdílet Vloženo 11. Květen 2011 Tak to jsem zvědav koli ještě najezdíte,až to klekne uplně tak dej vědět kolik Octa bez turba ještě zvládla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 11. Květen 2011 Sdílet Vloženo 11. Květen 2011 to 'davpro': Vy to auto asi moc nemáte rádi, co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 možná záleží na tom, co znamená "pokazilo se turbo". pokud je "jen" vylágrováný, tak jezdit může, ale pouští do sání olej. pokud je třeba prasklá hřídelka, tak nevěřím, že se s tím dá normálně a dlouho jezdit. do sání by tekl olej, takže motor by něměl za chvíli čím mazat a taky by si motor mohl ten olej nasát ve větším množství než obvyklém a pak je pravděpodobně úplný konec s ježděním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 Pokud nebere olej tak bude zatuhlá regulace a v tom případě to bude jezdit ale bez dostatečnýho výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.