Publikováno Květen 21, 201015 r Ahoj, asi už se to tady řešilo, ale rád bych požádal o radu někoho znalejšího a zkušenějšího. Mám OII 2,0 FSI a rozsvítily se mi emise. V servisu diagnostikovali, že příčinou je ventil zpětného vedení výfukovýh plynů. Nabídli mi že ho můžou sehnat za 7500,-, nicméně mám přes jiný kontakt možnost ho sehnat za 3200,- (celkem podstatný rozdíl). Rád bych tedy požádal někoho znalého o radu, zda je zvládnutelné ho vyměnit svépomocí, případně kdyby byl k dispozici i nějaký stručný návod. Předem díky za rady. Špája Upraveno Květen 21, 201015 r od špája
Květen 27, 201015 r servisu kde ti ho nabizeli za 7.500,- bych se obloukem vyhnul (sprosti zlodeji) v ETCE je cena 168,- EURO !!!!!!!!!!!!!!! tady maj skladem origo za 2.759,- ;) ;) http://www.cc-autodily.cz/ventil-zpet-ved-zplod-11_11 doma by asi nemel byt problem vymenit, teda zakladem je vubec povolit srouby ja na mem 1.6FSI jsem ani nepovolil 2 srouby, v servisu meli hned mozna bude potreba po vymene udelat zakladni nastaveni EGR, coz bez diagnostiky neudelas jinak ja bych s vymenou nespechal, napred zkusit vyndat a vycistit / rozhybat Upraveno Květen 27, 201015 r od johnk
Červenec 12, 201015 r nejde vyčistit jenom vymnena doma uplne v pohode nis na tom neni jenom nez se to rozdela odpojit baterku
Červenec 16, 201015 r Autor Takže už spěju pomalu do finále. Novy EGR už mam doma a za 10 dni jdeme s kamosem automechanikem na vymenu metodou ŽAVES (žádný velký sraní :-))!
Srpen 11, 201015 r Autor Tak už mám vyměněno a pokud to někomu pomůže mám následující zkušenost: - doba výměny: cca 45 minut - potřebné nářadí: gola sada s nástavci všerůzných délek (vřele doporučuju domluvit se s nějakým známým automechanikem který je již vlastní) Postup: - odpojit konektor EGR - povolit víko nádoby chladící kapaliny - odpojit hadice s chladící kapalinou od EGR (pokud je demontáž prováděna po jízdě tak pozor na vyšší teplotu chladící kapaliny - krapet jí vyteče) - povolit šrouby, počet šroubů které je nutno povolit: 4 na přírubách potrubí vedení spalin (na EGR 2 zleva a 2 zprava), 3 šrouby uchycující tělo EGR k bloku motoru, 2 šrouby uchycující potrubí vedení spalin k bloku motoru (potrubí vedení spalin nutno uvolnit pro snadnější demontáž starého EGR z motorového prostoru a zpětnou montáž nového EGR) - vyjmout starý a vložit nový EGR (žádné nové těsnění nebylo třeba) - vložit všechny šrouby zpět na svoje pozice, zapojit hadice chladící kapaliny - připojit konektor EGR - napíchnout na VAG & zapnout klíček v zapalování, vymazat hlášení poruchy a provést základní nastavení EGR - kontrolka emisí zhasíná a hotovo Good luck! (ušetřená suma oproti Škoda servisu cca 5000,-CZK). Upraveno Srpen 12, 201015 r od špája
Prosinec 2, 201410 r Ahoj pánové,prosím, mohli byste mi poradit, jak udělat základní nastavení EGR? O víkendu budeme měnit a není jasné to nastavení ... Nikde jsme se nic nedočetl ... Jardu - Rolbaře bych otravoval až úplně naposledy, má moc práce ... OII 2.0 FSi BLR Číslo dílu: 06F131503B Nejlevější k sehnání zde: http://www.automotivezlin.cz/motor-spojka-motoru/06f131503b-ventil-zpetneho-vedeni-zplodin Cena: 3.122 Kč Díky moc všem za případnou radu... Honza
Prosinec 30, 20177 r Škoda,že se zde nenapsalo jaké klíče jsou potřeba na ty šrouby,ušetřilo by mi to asi 20 minut času :-( ,jinak výměna není složitá. Ať se daří a mějte se.
Květen 25, 20223 r Nesetkal jste se někdo s tím, že by se dalo vyměnit to plastové ozubené kolo? Resp. to velké kde se nejčasteji zuby vyžvejkají mě potkalo a vyměnil jsem za nové z ali. Případně se dá pootočit. Ale ted se vydrali zuby vysloveně na té ose, která otvírá / zavíra ventil Zatím co jsem googlil, tak nikdo nahradu neděla. Což by značilo kuli takové blbosti kupovat nový egr.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.