Feroaaa Vloženo 9. Duben 2009 Sdílet Vloženo 9. Duben 2009 hmm, mne nic nesvieti ale kamosovi na pc cosi napisalo s lambdou, povedal ze to moze byt aj zlym palivom, tak sa pytam ze ked mi ziadna kontrolka nesvieti , moze sa stat nieco s katalyzatorom ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vohnout Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 tak me ceka vymena lambdy,na vagu chyba-PRILIS BOHATA SMES,jel jsem i do bohemky abych mel jistotu ze je to lambda a tam mi to potvrdily.auto necuka,volnobeh je klidnej vsechno v poho,po vymazani chyby to tam hned po seslapnuti plynu skoci znova.Tak koupim novou,uz to nekdo menil sam????musi se ta nova nejak pak nastavit pres vag nebo staci jen vymenit Fabie 1.4Mpi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 AhojteKed som bol naposledy v servise dal som si spravit test motra, len tak keby daco...a bola tam zapisana jedna chyba nieco zo zmesou, nepamatam si presne. a ked patral mechanik po pricine dostal sa az k lambde. na nej mu napisalo ze nefunguje vyhrievanie. lambda pracuje normalne : napatie od 0-1 V, ale ze sa neohrej tak rychlo ako s ohrevom, len z vyf. plynov. nie je mozne ju opravit??? podla toho my to pripada ze na vyhrev sa pouziva len nejaka cievka, tzn ze by tam mohlo byt len zhoreny kontakt, alebo cievka niekde prerusena.ma niekto s tym skusenosti??? Je to už trochu neskoro,ale možno ti to ešte pomôže. Ohrev lambdy je priamo v nej.Nedá sa nijako opraviť.Tak ako si písal,auto funguje normálne,len kým sa ti lambda neohreje od výfukových plynov (cca 400°C) tak motor trochu viac žerie.Prekontroluj káble k lambde a poistku č. 9.Problém môže byť aj tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drozdi Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 Lambdu si vymeníš sám...myslím kluč 22 alebo 24.....odpojiš konektor, vymontuješ, namontuješ, zapojiš konektor...naštaruješ...ideš...Žiadne dnastavovanie.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinko_u Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 No ono to je stale aktualne. Tu poistku chcem skontrolovat (len na to zabudam vzdy ked nastupim do auta), som o tom uz kdesi cital. myslim ze v DP, VIS. este taka drobnost, kde najdem kabel od lambdy? v DP je to nakreslene ale moc sa mi to nezda ten obrazok. jedna sa mi o to ze ci musim na jamu alebo to spravim aj doma pred panelakom Dikes moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 (editace) Lambda pred katom je vzadu za motorom.Pri troche šikovnosti nemusíš ani dávať dole kryt z motora.Dostaneš sa k nej po otvorení kapoty z ľavej strany.Je hneď za výfukovými zvodmi.Skontrolovať poistku č.9.Rozpojiť konektor a na vývodoch 3 a 4 namerať 0,4V až 0,5V (nie na lambde,ale na tej druhej časti konektora).Na lambde na vývodoch 1 a 2 (biele kábliky) by si mal mať pri 20°C asi 5 ohmov (topne teliesko lambdy). Editováno: 16. Duben 2009, autor: ramon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas1450 Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 (editace) Ramon nepamatas aky kod chyby nam vypisovalo??? pri kontrole ?? dik Editováno: 16. Duben 2009, autor: RESO - V//RS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanvv Vloženo 19. Duben 2009 Sdílet Vloženo 19. Duben 2009 mam podobný problem na cca 3mesiční lambde mi občes svíti kontrolka emisi vag pise zavadu 16524 lambda za katalyzatorem sporadicky, pred 3 mesici menena kvuli vyhrivani když udelam test tak lamba ok motor 1,4 44kW AZF když vynuluju nebo občes zhasne i sam tak chvili pohoda a pak znovu .Nemate nekdo nejakou radu dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drozdi Vloženo 20. Duben 2009 Sdílet Vloženo 20. Duben 2009 Aku lambdu si daval novu? Originalku, alebo univerzálnu. Ja som raz chcel ušetrit a dal som tam univerzalku...Dodnes ju mam doma a musel som kupit originalku. :feve: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanvv Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 Aku lambdu si daval novu? Originalku, alebo univerzálnu. Ja som raz chcel ušetrit a dal som tam univerzalku...Dodnes ju mam doma a musel som kupit originalku. :feve: prave ze originalku presne na AZF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drozdi Vloženo 25. Duben 2009 Sdílet Vloženo 25. Duben 2009 16524...to može byt aj skrat v kabli na kostru k LS...Skus to zmerat...a sku pri tom pohybovat a j kablom...može to robit len niekedy.....ked je to sporadická závada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 5. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2009 Mě to hlásí 16514 - řada válců 1 - sonda 1:chyba v el.obvodu. Měl jste někdo tohle?Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardo1984 Vloženo 4. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2009 Moze mi niekto pomoct? vymenil som motor, predtym tam boli 2lambdy, teraz je len jedna, RJ ostala povodna, motor fakci ale svieti mi kontrolka motora...vie niekto ako obehnut system aby to prestalo svietit?dik za radu:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 4. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2009 Musiš tam dať aj tu druhu lambdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardo1984 Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 lenze sme vymenili aj kablovacku, bez tej to neslo...cize keby som dal aj druhu lambdu, nemam ju do coho zapojit. je to asi naprd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Darmo si vymenil kablovačku ked PC si to pyta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardo1984 Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 ale ved mne je to uplne jasne...len co s tym mam teraz robit...problem je ten, ze sa to robilo ked to auto nebolo moje a teraz ked uz je moje tak ma to stve a chcem to mat na poriadku. ake by tam este bolo riesenie?dat tam tu povodnu riadiacku?co patri k tomu motoru, vsak?lenze ta netusim kde je... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Ked to maš tak domotane tak to nezhasneš tu kontrolk. Jedine keby si zohnal taku RJ ktora sadne kablovačke. (prepisať hodnoty atd.) Je to dosť zložite a stalo by ťa to balik peňazi. A NIKDY TO NEBUDE 100%-tne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Vloženo 10. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2009 Myslím,že na origo elektronike k tomu motoru nebude treba nič prepisovať. Len ju zohnať. Alebo prehrať pôvodný soft do súčasnej elektroniky.Možno sú rovnaké.To však treba zistiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 11. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2009 Jen se zeptám ... když vyměnim u svojí Fabie 1.4MPI lambda sondu za katalyzátorem je ještě potřeba zajet na diagnostiku aby mi tam něco nastavili ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 11. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2009 Ked nehlasi kontrolka chybu na pristrojovke tak nie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 11. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2009 Ked nehlasi kontrolka chybu na pristrojovke tak nie. Kontrolka mi nesvítí ale byl jsem s autem na diagnostice v servisu Škoda a našlo mi to špatnou lambdu, auto od tý doby i víc žere a hůř jede takže jí chci vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 11. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2009 Tak to je ina vec ked diagnostika stavila zavadu lambdy. Tak treba vymeniť a vymazať chyby. ALE POZOR! Mal som vela pripadov že to robila zanesena škrtiaca klapka. Maš ju vyčistenu??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 12. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2009 Tak to je ina vec ked diagnostika stavila zavadu lambdy. Tak treba vymeniť a vymazať chyby. ALE POZOR! Mal som vela pripadov že to robila zanesena škrtiaca klapka. Maš ju vyčistenu??? Klapku mám vyčištěnou, auto začlo ze dne na den žrát tak o 2-3 litry víc a pocitově mi přijde že o trochu hůř jede. Zajel sem hned na diagnostiku a našli mi špatnou lambdu za katalyzátorem a žádnou jinou chybu. Takže to připisuju že je lambda KO a vyměnim jí co nejdřív. Jediný co je blbí že to neni zrovna moc levnej díl :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 12. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2009 Ja by som pred výmenou premeral tu lambdu a urobil jej readines všetko je v DP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.