svagr Vloženo 19. Červen 2007 Sdílet Vloženo 19. Červen 2007 Zdravím, mohli by ste mi prosím poradit, kde je přesně umístěný čidlo tlaku oleje? Je to hned vedle olejovýho filtru nebo více vpravo, spíš na kraji bloku? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Fabia I Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 Ahoj lidičky dneska bylo ráno - 12 stupňů a když jsem nastartoval po chvíli mi začala blikat a pískat kontrolka mazání docela jsem se lekl ale pak to zmizelo a je klid ale proč to udělalo nemáte někdo skušenost mám 1.4 16V 55KW 45000km olej po výměně 3000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.4Mpi black Vloženo 7. Červen 2010 Sdílet Vloženo 7. Červen 2010 Čau už sem neštastnej jedu do servisu s tim že mi svítí kontrolka mazání,rřijedu tam a nic sem na cestě domu zase svítí , poradte co to muže být. Děkuji moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 7. Červen 2010 Sdílet Vloženo 7. Červen 2010 Iba čidlo bude vadne. Už sa to tu preberalo a je tam všetko popisane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brtna Vloženo 7. Červen 2010 Sdílet Vloženo 7. Červen 2010 Koukni jestli máš olej a nebo vyměn čidlo. Otázka 2OOKč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diselmilka Vloženo 8. Červen 2010 Sdílet Vloženo 8. Červen 2010 no me se tehdy tohle stalo kdyz sem to koupil,dolil olej polosyntetikou a asi po50 km se mi zacal motor odkarbonovavat a ucpavat mi olej pumpu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Havran53 Vloženo 10. Červen 2010 Sdílet Vloženo 10. Červen 2010 při teplém motoru a zatočení ozve se pípnutí a chvíly bliká koltrolka tlaku oleje v motoru,olej je vyměněný (ten co tam má být),dělalo to před výměnou a po výměně se to po čase vrátilo,vypadá to že motor je mazán,žádný zvuk z motoru,žádne projevy jako snížení výkonu a pod.Poraďte,prosím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 10. Červen 2010 Sdílet Vloženo 10. Červen 2010 při teplém motoru a zatočení ozve se pípnutí a chvíly bliká koltrolka tlaku oleje v motoru,olej je vyměněný (ten co tam má být),dělalo to před výměnou a po výměně se to po čase vrátilo,vypadá to že motor je mazán,žádný zvuk z motoru,žádne projevy jako snížení výkonu a pod.Poraďte,prosím Zkošel si napojit vag, jestli není nějaká chyba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 10. Červen 2010 Sdílet Vloženo 10. Červen 2010 http://forum.skodahome.cz/topic/91468-zacla-mi-svitit-kontrolka-mazani/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nero150 Vloženo 14. Červen 2010 Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 Zdravim chlapci mam problem s mojou (skor otcovou) blika kontrolka oleja ja som bol v cechach a tatko tam nalial nejaky DYNAMAX M7AD (cize celorocny) 10W-40 ... menil ho niekedy v marci plus minus predtym tam bol tiez 10W-40 .. no a ked nastartujem tak nic ked trochu pridam tak zacne blikat a pipat pustim plyn a ostane len blikat a takto dookola... ja som kupil ten isty olej a dolial som tam asi necela dva litre (co je dost vela) no a vas sa pytam co s tym moze byt??? inak dal som dole viko hlavy a boli tam nejake usadeniny kovove to nebolo ale bolo to dost ttvrde vyzeralo to ako karbon alebo nieco take... tak by ma zaujimalo co musim urobit??? mam dat dole hlavu a dat ju vycistit a popripade zbrusit ked uz bude dole?? ku tomu vymenit olejove cerpadlo?? ak by nieco trebalo menit velmi by ma potesilo ak by ste mi dali nejake odkazy co to mam objednat... a inak vsimol som si ze na strane sofera dole na motore je pravdepodobne olej ale odkial by sa tam vzal to netusim lebo tam je prevodovka ak sa nemylim... tak dufam ze mi niekto pomoze a na nic som nezabudol inak FABIA 1.4MPi 44kW 2001 dakujem vam za vase cenne rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 14. Červen 2010 Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 Mal by si vymeniť iba čidlo tlaku oleja a nebabraj sa do motora hlbšie. Potom napiš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fanymili Vloženo 20. Červen 2010 Sdílet Vloženo 20. Červen 2010 Zdravím všechny, mám takový zajímavý problém, no problém, on to "zatím" problém není... O co jde nefunguje mi kotrolka mazání, to znamená když zapnu klíček, kontrolka se normálne rozsvítí a po startu normálně zhasne, ale problém je v tom, že to udělá i když v autě není olej !!! (zkoušel jsem auto nastartovat při výměně ) A nebo dokonce i když odpojím kabel od čidla !!! To auto vůbec nepozná že se něco děje, na diagnostice žádná chyba ??? Čidlo jsem měřil a to normálně funguje, pokuď tam je olej tak po nastartování sepne kostru tak jak má... Docela mě to překvapilo, to vlastně nepoznám kdyby se něco dělo... Fabia 1.4 MPi 50kW rv.2001 Poradí někdo??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 20. Červen 2010 Sdílet Vloženo 20. Červen 2010 Už se to tu probíralo. Chviličku to trvá než začne svítit, bo je furt nějakej tlak v systému. Musíš vypustit olej a jet s tím delší dobu a pak se ti rozsvítí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fanymili Vloženo 20. Červen 2010 Sdílet Vloženo 20. Červen 2010 (editace) To me taky napadlo, ale je mi divny, ze nereaguje ani na odpojeni cidla? Uplne ho odpojim - pak zapnu zapalovani kontrolka se rozsviti, nastartuju a kontrolka zhasne. To prece neni normalni... Sorry za hacky a carky, pisu z mobilu. Editováno: 21. Červen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diselmilka Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 (editace) Zdravim chlapci Mozna zkus vycistit to cerpadlo,jak jsem psal uz v predchozim prispevku o par temat zpet,po doliti jineho oleje se mi zacal karbon spoustet ze sten a ucpal pumpu....takze vycisti cerpadlo a mozna by stalo za to koupit cistic motoru(smes pridavajici se do oleje) a trochu procistit cely sysytem..... Editováno: 21. Červen 2010, autor: Luďa necituj takový slohy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Tak to netuším. Třeba to bere info ještě od někud jinud, kdyby čidlo kleklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 (editace) Má to snímač hladiny oleje? Editováno: 21. Červen 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fanymili Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Teďka jsem zaskočen , myslím si, že ne, ale kde má být umístěn snímač hladiny oleje?? Ale i tak si myslím, že i když by tam olej byl (to eventuelně hlídá snímač hladiny), ale nebyl tam tlak oleje, tak se kontrolka musí rozsvítit, což se neděje... Nedalo mě to a vyzkoušel jsem vypustit olej, napojit na čidlo měřák a nastartovat, po chvilce běhu motoru bez oleje čidlo vyplo (ozvaly se hydroštely, ihned jsem motor vypnul), ale kontrolka nic... Ono se zatím nic neděje, ale mám strach takhle jezdit... Kdo poradí??? Klidně co vás napadne, budu rád za každou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Ten snímač hladiny je na olejový vaně,pokud tam máš konektor tak je to on. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fanymili Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Tak né, žádný snímač hladiny to nemá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Podobně jako ty jsem zkoušel při výměně oleje nastartovat a motor nechat běžet a kontrolka nesvítila a nic to nehlásilo.Pak jsem schválně zvýšil otáčky a po pár vtěřinách to začlo řvát. Prostě je olej ještě v mazacím systému a proto na volnoběh tam je pořád nějakej tlak kterej udává čidlům že je to v pořádku.Ale asi to bude reagovat během jízdy tak jako při těch zvýšenejch otáčkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Demontuj spinac tlaku oleja a namontuj tam tlakomer a nastartuj a pozri sa kolko barou ti tlaci olejove cerpadlo-aky ti dava tlak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fanymili Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 No, dobře, ale co si tím pomůžu??? Nevím jestli jsme se pochopili , ale já nemám problém s mazáním, spíš s tím, že nereaguje kontrolka - tlakový spínač ok. ten funguje jak má... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fanymili Vloženo 23. Červen 2010 Sdílet Vloženo 23. Červen 2010 Tak žádné nápady??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Herot Vloženo 13. Září 2010 Sdílet Vloženo 13. Září 2010 (editace) Zdar chlapi, mam problem s tatovou fabii rv 2002 (modelova rada 2003) 1,4 MPi. Vymenil jsem olej (samozrejme i filtr) za "stejny" jako vzdy. Stejny pisu v uvozovkach, bo tam byl Shell Helix Super 15W-40 a menil jsem jej za jeho nahradu Shell HX5 15W-40. Po vymene pri vyssich otackach se rozsviti a blika kontrolka oleje (samozrejme i s pipanim). Tak jsem zkontroloval kontakt na cidle a nic. Potom jsme zatrepali z autem a byl klid. Tak jsme si rekli, ze asik bublina. Mesic to bylo v klidu a ted znova. Takze uvazuju vymenit cidlo, ale mam strach jak pujde povolit (vypada to pekne srostle). Jinak co by jste jeste doporucili, kde by jste videli problem ?? Jo a oleje je dost. Jeste se chci zeptat, kde je cidlo tlaku oleje. Hlavne mi jde o to, zda-li musim vypoustet olej. PS: Tlak nemam cim zmerit. Pokud by bylo neco co stoji par korun, tak to klidne koupim. Editováno: 13. Září 2010, autor: Roman Herot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.