KennyMc Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 (editace) Prostě se musíš smířit s tím, že tohle je zapnutý tempomat, dál to přepnout nejde. Editováno: 17. Březen 2013, autor: KennyMc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan94 Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 (editace) Prostě se musíš smířit s tím, že tohle je zapnutý tempomat, dál to přepnout nejde. Ahaa, takze pokial tomu spravne rozumiem: Koliskovy prepinac, ktory ma znazornene tri polohy a sice, on, cancel a off, ma v skutocnosti len dve polohy off a cancel? Pretoze do polohy on sa prepinac vobec nedostane )) V navode sa pise z cela nieco ine. OFF - vypnuty tempomat ON - zapnuty tempomat - mozes regulovat set + - ,,,, CANCEL - docacne vypnuty tempomat, avsak so zapamatanou rychlostou. Editováno: 17. Březen 2013, autor: dusan94 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan94 Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 A skusim sa zahrat na nejakeho laika: Mam tam tri polohy, do jednej nejde.. Ako laik s tym idem do servisu ako reklamacia, pretoze si myslim, ze vnutri toho mechanizmu sa nieco zlomilo. Haaa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan.k Vloženo 17. Březen 2013 Sdílet Vloženo 17. Březen 2013 Už ti to tu jasně vysvětlili,tak co špekuluješ?Jestli máš čas,tak si chod po servisech,ale změnu to nepřinese- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 Mam tam tri polohy, do jednej nejde.. Ako laik s tym idem do servisu ako reklamacia, pretoze si myslim, ze vnutri toho mechanizmu sa nieco zlomilo. Haaa? nič sa nezlomilo,jednoducho to tak je riešené..nič nevyhráš s tým chodením do servisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 Co blázníš Co hledáš za problém Máš to správně. Vlevo poloha ON Uprostřed pouze potlačení jen na pružinku poloha Cancel Pokud toto uděláš je to jako by jsi šlápl na brzdu nebo spojku a dektivoval tempomat. Vpravo poloha OFF 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroPB Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Neviete mi niekto poradit nejaky odskusany tempomat pre Skoda Roomster 06/2009 ? Mam tam palubny pocitac. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanR25 Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Neviete mi niekto poradit nejaky odskusany tempomat pre Skoda Roomster 06/2009 ? Mam tam palubny pocitac. sada tempomatu BEA 700 020 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroPB Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 dakujem.... este taka otazocka.. kolko asi zaberie montaz skusenemu mechanikovi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroPB Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 Dnes mi montovali tempomat na roomster 06/2009, vsetko funguje, ale na pristrojovke ho nezobrazuje... je to mozne? Ci niekde je chyba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 předFL neumí zobrazovat tempomat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroPB Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 Mam v plane dorabat maxidota, takze v tej palubovke by to asi mohlo byt, ci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 3. Květen 2013 Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 nezobrazuje ani s maxidotem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroPB Vloženo 3. Květen 2013 Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 skoda, ale nevadi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andreas82 Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 Mám otázočku pasuje tempomat s pred face do staršej verzie mám namysli Rok 2010 do 2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 28. Květen 2013 Sdílet Vloženo 28. Květen 2013 Na FII Fresh stojí tempomat z výroby 9 300,- což docela podražilo, nevíte někdo, jestli tam nedošlo k nějaké komplikaci pokud bych si to dodělával dodatečně? Dodatečně by to vyšlo na 4 000,- tak mě ten nepoměr zaráží... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 28. Květen 2013 Sdílet Vloženo 28. Květen 2013 (editace) ne pořád se to dodělává stejně Editováno: 28. Květen 2013, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fili Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 Zdravim, chci dodělat tempomat pro Roomster 1.2 TSI, dle VIN výroba 16/05/2012, aktuálně mám BCM 086 K, takže je nutná výměna. Chci se před nákupem ujistit: můžu pro tohle auto vzít 087K? Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 já nevím ale nestačí si pořádně pročíst toto téma ! ? Je to vážně tak těžké? Na předchozí stránce ti odpovídá pepa007 na tvůj dotaz !!!! Výrobní mod tam není. Není co rušit. Jednotka BCM ...87 K podporuje tempomat. Může zůstat původní.Stačí kabeláž a nakodovat ř.j. motoru a BCM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fili Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 Já jsem to samozřejmě četl, proto se neptám "umí 087K tempomat", ale "můžu pro tohle konkrétní auto tuhle konkrétní jednotku". Tak pardon, že jsem se chtěl ujistit, jestli není třeba nějaká konkrétní verze (či novější). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 a jak si jsi se mohl dočíst jednotka nezáleží na motoru ale na výbavě auta, s tempomatem je nejvyšší jednotka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fili Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 (editace) Že nezáleží na motoru vím. Že 87 je nejvyšší (a s podporou tempomatu) jsem si našel zde http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Cruise_Control_Retrofitting_%286R%29 Šlo mi o to, zda je správná teorie, že písmeno značí revizi dané řady (86, 87) v čase a auto z 05/2012 nemůže mít jednotku nižší než X. Očividně to tak není. Mám index K, nahradím indexem K, a tím bych můj, hloupý a špatně položený, dotaz uzavřel, díky za pomoc a čas Editováno: 16. Červenec 2013, autor: fili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utur Vloženo 8. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2013 a jak si jsi se mohl dočíst jednotka nezáleží na motoru ale na výbavě auta, s tempomatem je nejvyšší jednotka. Ahoj chlapi ,koupil jsem si Roomster r.v.2011 elegance avšak bez tempomatu. Pozorně jsem si přečetl toto vlákno než vás oslovuji. Protože mám BCM 86H vím že musím pořídit celou sadu z novou BCM 87 kodovat,mody atd.To nechám samozřejmě na někom kdo tomu hoví. Mám jen 2 dotazy , za prvé zda máte někdo nějaký tip jak tu sadu vhodného tempomatu včetně BCM a kabeláže koupit levněji než to nabízí Škoda. Zda třeba neexistuje nějaký neOEM výrobek ale z dostatečnou kvalitou. Vím že pro starší a jiné modely takové existovali a byli použitelné bez problému. A druhá otázka můžete tu někdo shrnout co za možnosti a funkce ,kromě funkce samotného tempomatu, nabízí to ,že bude ve vozidle vyměněna BCM za tu nejvyšší možnou. Jako třeba možnost mlhovek s corner funkcí , stagging atd. Pokud tedy takové možnosti vzniknou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza72 Vloženo 10. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2013 (editace) Montaz tempomatu delam třeba ja Jsem od Mlade Boleslavi. (604566244) Editováno: 10. Říjen 2013, autor: honza72 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utur Vloženo 11. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2013 to ti řekl kdo? problém je v tom že v servisech vůbec neví co tyhle jednotky umí můj tempomat musel zprovoznit vzdáleně borec s bolky páč v servise na to koukali jak jelita na buben a navíc VAS 18 co používají nezná ani jednu z jednotek ve faceliftech takže nezobrazí v podstatě věci které jednotka umí páč ji nezná Ahoj mám takovýhle problém, Roomster rv2011 po FL dodělávka tempomatu ,nechal jsem si sadu namontovat od jednoho z vás /myslím že je to ten stejný borec z bolky který pomohl už v 2010 roce tobě/ jednotka BCM se musela vyměnit. On mi už dopředu oznámil,že po instalaci budu muset do autorizovaného servisu dojet na odstranění výrobního kodu BCM jednotky ,protože auto nebude zamykat atd. přesně jak to tu popisujete /např. PEPA007/ Borec vše nakodoval ,přispůsobil já jsem auto přes noc uzamkl nouzovými mechanismy a dnes hurá do servisu. Dal jsem jim do ruky dokonce ten návod od sady tempomatu kde jsou ty dva kroky ,které je potřeba udělat, na konci přesně popsané včetně 5 místného kodu opatření pro SVM menu a danou funkci. Mělo to být na pár minut za cca 200 kč jak mi řekl onen borec, který sadu montoval. Auto zmizelo v dílně a technik s elektrikářem v něm něco kutili více jak hodinu pořád se mě chodil ten technik na něco ptát a nakonec mi auto vrátili ve stejném stavu , tedy sice funguje tempomat ale nefunguje zamykání centrálu ani klíčem ani DO. Technik mě ujistil,že výrobní mod je deaktivován a kod opatření,že tam taky vložili ale stav je nezměněn. Je možné,že v servisu mají ještě 3 roky poté co jste to řešili tady vy ,stále nějaký zastaralý VAS a neznají stále jednotky ve faceliftech a postup jak VASem deaktivovat výr. mod BCM,jak zde píšeš v roce 2010? Mimochodem servis je v městě automobilů mé rodné Mladé Boleslavi asi 200metrů od brány do fabriky ŠKODA, ani se mi sem nechce za tuhle větu dávat smutný emotikon ,jistě chápete proč. Lze nějak zjistit jestli tam ty koksové v tom servisu ten výrobní mod opravdu zrušili?Třeba jo ale jenom nově nenapárovaly DO ,vlastně né dyt to nejde zamknout ani klíčem,beru zpět. No tak nevím. Zatím jsem tam šoupnul zět původní BCM abych mohl zamknout auto ,samozřejmě tím pádem jsem ale bez tempomatu.Ale co ted ? Jo vytiskli mi taky 9 ti stránkový výstup z následně provedené diagnostiky můžu to kdyžtak naskenovat,moc s toho ale nejsem moudrý ,žádná informace o výrobním modu BCM tam není. Za všechno může ta Fazina co do ní musejí být v servisech on line přihlášení a ukládá se v ní veškerá historie daného auta ,to zase soudruzi vymysleli další věc aby se muselo do autorizáku . Dobrá tak, at tam mají ale správně proškolený personál.. BTW Snad jediné co je zachránilo v tom servisu od toho ,že jim tam nadělám doprostřed showroomu bylo to,že po mě tu hodinu a pul nechtěli zaplatit. Předem děkuji za jakoukoliv radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.