rx6 Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 foto az budu v garazi mohu udelat, ale uvidis jen diru, do ktere se vlozi vysousec(sacek se silikagelem nebo co to je...). Pak uz je jen ona plastova zatka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capino30 Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Ahoj všem, Mám dotaz ohledně klimatizace v mojí Octavii. Uteklo mi chladivo, ale nikdo nebyl poznat únik. Naplnili jsme bez problémů znovu ( vakuovani, naplnění ) , za měsíc bylo chladivo opet pryč... :-( Nemůže špatně těsnit klimakompresor? Je mi záhadou, že se to náplní. . Moc diky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Jedna rada-proč nejdeš tak,kde ti únik zjistí?Copak je to nějaký problém? Jinak OII starší modely měly problém s chladičem,resp.jeho zátkou.Když budeš googlit,přesně najdeš o jaký problém se jedná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capino30 Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Právě, že jsem byl a žádné barvivo se nikde neukazuje.... :-( Prý se někdy muže objevit únik pod přístrojovkou . Ale je pro mě záhada a nejen pro mě, že se to zvákuuje a náplní. Nemůže nějak při provozu unikat ten kompresor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 může, ale byl by na něm patrný únik. před 1 hodinou, Capino30 napsal: Ale je pro mě záhada a nejen pro mě tak pokud je to záhada i pro ty lidi, co ti to plní, tak si honem rychle najdi jiný servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Běž někam kde nepovažují barvivo za jedinou možnost jak zjistit únik a automatiku plničky za jedinou správnou cestu k naplnění.Natlakovat dusíkem- zkusit bublinky, když se únik neprojeví, tak chladivo a detektor. Barvu použít až v nejzazším případě. (do okruhu patří olej a chladivo.. Cokoliv navíc je navíc)Barva navíc funguje jen "za chodu" = pokud ti klima v neběží, barva se nesmicha s olejem a "neroztaha se po okruhu" něco se neukáže.Chce to zkrátka mechanika, co chce a umí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 tak nějak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capino30 Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 před 28 minutami, Milda.J napsal: Běž někam kde nepovažují barvivo za jedinou možnost jak zjistit únik a automatiku plničky za jedinou správnou cestu k naplnění. Natlakovat dusíkem- zkusit bublinky, když se únik neprojeví, tak chladivo a detektor. Barvu použít až v nejzazším případě. (do okruhu patří olej a chladivo.. Cokoliv navíc je navíc) Barva navíc funguje jen "za chodu" = pokud ti klima v neběží, barva se nesmicha s olejem a "neroztaha se po okruhu" něco se neukáže. Chce to zkrátka mechanika, co chce a umí. Po naplnění cca měsíc normálně fungovala, potom chladivo uteklo, ale nebyl mi schopný říci, kudy... No budu muset nekam jinam. .. moc diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 12. Květen 2018 Sdílet Vloženo 12. Květen 2018 Zdravím páni, chcel som sa spýtať idem meniť predný chladič klimy a niekto vraví že treba ce,u stenu prednu dať dole niekto, že iby povoliť a vytiahnuť, tak som chcel vedieť ako to je či s tým máte nejake skusenosti? Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 12. Květen 2018 Sdílet Vloženo 12. Květen 2018 Někdo vytahuje vrchem, někdo předem. Já sem sundal předek podle DP a šlo to velmi dobře. Jak to dělají vrchem nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 13. Květen 2018 Sdílet Vloženo 13. Květen 2018 Tak skusim vrchom a ked nepojde tak podla DP. A ešte jedna otázka keď mi uniklo chladivo treba aj tak napojiť klimu a dať ju odsať a tak odmontovať chladič klimi alebo iba ho odmontovať a potom dať naplniť keď nahodim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 14. Květen 2018 Sdílet Vloženo 14. Květen 2018 správně by jsi měl odsát, protože ono tam pravděpodobně něco zůstalo. Takže opatrně povolovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 14. Květen 2018 Sdílet Vloženo 14. Květen 2018 Ja kdyz menil kondenzator klimatizace, tak jsem jen pres ventilky vypustil starou napln, sundal chladicovku, vymenil chladic, zase to slozil a co nejdriv zajel naplnit. Chtel jsem predem zajet i na odsati, ale rekli mi, ze bych platil stejny poplatek jako za cele plneni, tak jsem se na to vykaslal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sosko Vloženo 4. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2018 (editace) Ja sa takisto trápim už po niekoľký krát s únikom chladiva. Ešte v r. 2014 som menil chladič, pretože sa robili bublinky presne okolo tej bielej zátky, namontovaný už bol ten nový typ, kde sa dá vysúšač meniť samostatne. Ešte predtým bol menený dáky spínač, podľa mechanika tiež typ, ktorý často odchádzal, vymenil za novší typ. Bohužiaľ, už druhé leto, resp. po zime mám nedostatok chladiva, vždy naplnené s farbivom, a že nech prídem neskôr na kontrolu, nikdy žiaden únik nájdený. Ale celý čas mi v interiéry išlo cez výduchy ako keby syčanie v trubkách. Klíma vždy prestala ísť asi tak 3-4 mesiace po naplnení, čiže veľmi pomalý únik. Tento rok vymenený nový kompresor, pretože ten starý pôvodný bol "dáky utečený" . Klíma po 4 mesiacoch prestala ísť znova, syčanie už nepočuť, ani ju nezopne. Už som z toho zúfalý a to som chcel tento mesiac hodiť auto na bazár a ísť do novej O3 , už som stihol prejsť kopec tém na tomto fóre , ale tuším má aj tá dosť svojich múch . Každopádne za 4 roky 500 eur do klímy a klíma neklímuje :( Editováno: 4. Říjen 2018, autor: sosko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berry309 Vloženo 23. Březen 2019 Sdílet Vloženo 23. Březen 2019 Ahoj, neví někdo od jakého roku se dávali už ty vyměnitelné vysoušeče? Případně jestli to jde nějak zjistit na autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Vyfot kondenzator s vysousecem a dej to sem, nekdo ti potom odpovi... Ale na prvni pohled to prece musis videt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoffec Vloženo 19. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2019 (editace) Ahoj Oktáváci, Nechal jsem si naplnit klimu po koupi auta, protože byla úplně prázdná. Chlapík říkal, ať si nedělám moc naděje, že tam bude někde asi netěsnost, protože tam nebylo nic. Klima opravdu utekla asi během 3 týdnů, ale dali mi tam do té náplně barvivo, tak jsem to oběhl s UV lampou. Všechno se zdá čisté, ale na jednom místě je to takové celé poblité. zřejmě tam je napojení dvou hadic, což by znamenalo asi vyměnit jen ty O-kroužky a dobrý, ale radši se chci zeptat: Když se podíváte na ty fotky, myslíte, že to může být takhle hodně rozlezlé ta barva? Za každé nápady a rady budu rád. S klimou jsem nikdy neměl tu čest a tak nevím, co a jak. Ty díly jsou zřejmě původní (jeden štítek jsem sloupl a je tam datum výroby 05). Předem díky za rady. Martin Editováno: 19. Červenec 2019, autor: Hoffec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoffec Vloženo 19. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2019 (editace) PS: Kdyby někoho zajímala zajímavá UV lampa 1W za 85 kč, tak lze postavit velmi jednoduše z baterky od asijského prodejce s tímto typem diody a pouze vyměnit za diodu UV z GM elektro Baterka stála 45 kč a dioda 39 kč, práce asi 10 minut. Já jsem pro sichr dal pod LEDku kousek měděného plíšku a teplovodivou pastu, aby se to lépe chladilo, ale asi by to potřeba nebylo, protože asiat ta má už takovej trochu chladič na tišťáku. To je kdyby si chtěl někdo trochu zakutit :-) Editováno: 19. Červenec 2019, autor: Hoffec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Choseu Vloženo 19. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2019 Na tom spoji je to oblité kontrastní látkou, chtělo by to napustit systém dusíkem a jarovou vodou hledat únik.Ještě to dost často uniká přes tu plastovou zátkou na chladiči. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoffec Vloženo 20. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2019 (editace) Takže tomu dusíku se nevyhnu? To zas bude stát prachy navíc že? Co to natlakovat vzduchem když to takhle utíká rychle? Editováno: 20. Červenec 2019, autor: Hoffec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 20. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2019 Vzduchem ne! To tě bude pak stát o mnoho víc. Buď to rovnou přetěsni, a až pojedeš na naplnění, upozorni je na tento spoj, ať ho vyzkouší, nebo to nech celé na nich. V podstatě dusík nestojí takřka nic...nejdražší je čas spojený s hledáním místa úniku. Takže pokud máš místo najduté a jde ti jen o prověření tohoto jednoho místa, je to za pár stovek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoffec Vloženo 20. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2019 No právě to už bylo 1200 za naplnění a teď dalších 1200 a k tomu dusík no. Jsem hold lakomej člověk :-D Ale asi jim to tam dám, byli docela solidní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.