Přejít na obsah

Rozdělovač

Jarys13

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi,mám dotaz na ty,kteří vyměňovali víčko a palec na rozdělovači Magneti Marelli na Okťuli 1,6 55KW. Koupil jsem si tyto věci s tím,že si je vyměním a bude vše v pořádku,jenže - originál víčko je asi o 1mm na průměru větší,než to,co jsem koupil (http://autokelly.cz/#PATH=3761801;1314088;1960792;1960795;1980988;1981000;1981002|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=2529273|PDPID=2529273|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|) i palec je kratší (http://autokelly.cz/#PATH=3761801;1314088;1960792;1960795;1980988;1981000;1981002|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=2529536|PDPID=2529536|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|). Jde o to,že při nasazení víčka na ten stínící plech,který je okolo rozdělovače,tak je volný. Chci se proto zeptat,je opravdu nutné koupit originál za xkrát vyšší cenu a nebo jste už dělal s tím menším víčkem někdo nějakou úpravu? Díky moc za pomoc :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, měnil sem taky víčko i palec, koupil sem na Škoda-díly.cz, prvovýroba. Plech sem trošku znásilnil po obvodu a zmenšil mu průměr. Mám tu výhodu, že mám ten plech ještě rezervní. Sice tam nedrží jako na originálu, ale funkci odstínění plní.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,díky moc za odpověď a pomoc :) .Nakonec jsem to taky tak udělal - přihnul jsem to po obvodu,tam, kde mě to pustilo podle toho víčka a je to OK. Drží to taky docela dobře a hlavně je to i poznat na motoru. Staré víčko i palec byly už pěkně opálené. :palec2:

Odkaz ke komentáři

tak přesně ten problém jsem řešil taky. omotal jsem víčko rozdělovače černou izolační páskou na požadovaný průměr a tam kde jsou pérka na přichycení víčka k rozdělovači jsem pásku nožíkem vyřezal. stínící plech jsem tím pádem neznásilňoval a je to ok ;)

s palcem nevím-já kupoval zn. EPS a krom toho menšího víčka tam palec sedí naprosto perfektně :kuk:

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Palec je na kovové osičce jen nastrčený, drží tam napevno, ale měl by jít použitím normální síly stáhnout. Aspoň tak to bylo u mě, ale mám vše originál a jsem 1. majitel. Pokud ti nejde sundat, možná osička zrezivěla nebo tam máš narvaný nějaký noname díl, který možná ještě někdo přilepil sekunďákem. Pak bych ho asi opatrně vypáčil šroubovákem proti kovovému spodku, o který bych opřel nějaký kus dřeva aby se to nepoškodilo. Kladivo opraví vše:-)

Editováno: , autor: Pivo
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...