Ustecak21 Vloženo 18. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2010 paráda, co je to za spínač??? Maj to v autokelly? nebo jinde. takže tohle řešení tam máš teď ty? Nemáš icq? mohl by si mi stím poradit? dik. Moje je 310298833 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 26. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2010 (editace) Piaggio, jaké máš číslo budíku? Jsem to teď zkoušel nakódovat na elegance a prd ale to byl jasný výsledek Teď je otázka, jestli stačí doplnit jen kontrolku, ale spíš bych řekl, že to stačit nebude. Sakra nemůžu najít to téma, kde se ty kontrolky ještě řešili Editováno: 26. Listopad 2010, autor: Lancelot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 (editace) No kontrolku urcite nestaci vymenit,ani nakodovAT.Mne to slo tak zvlastne.zapojil som kufor kontrolku a sli mi dvere.Chce to pevne nervy a chut do roboty. tie kontrolky kablovanim riesil myslim carlo... Editováno: 29. Listopad 2010, autor: Piaggio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 30. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2010 (editace) mozes dat cislo budikov? Tak jsem se včera konečně podíval VAGem, jsou to: 6Y1 919 880C, SW 1.60, HW 2.01 Jíra p.s. Všechno osazeno, ale při zkoušce akčních členů vagem 3.04 se stejně provede zkouška jen několika základních kontrolek+budíků... Editováno: 30. Listopad 2010, autor: Jíra_82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 30. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2010 To mas dake divne budiky na tvoju motorizaciu a na tvoj popis kontroliek. Ty kontrolky tam asi dakto naletoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 30. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2010 No podle kódu, jsou to stejné budíky jako mám já Takže motorizace jaksi nesedí, protože já mám 1.4 16V a budíky jsou origo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 1. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2010 To mas dake divne budiky na tvoju motorizaciu a na tvoj popis kontroliek. Ty kontrolky tam asi dakto naletoval. No podle kódu, jsou to stejné budíky jako mám já Takže motorizace jaksi nesedí, protože já mám 1.4 16V a budíky jsou origo. Koupil jsem je tady na fóru od Honzy72. Dva roky zpátky, když jsem dodělával PP. Můžou být z 1.4 16V, já nevím, kde on je tehdy vzal...to je mi jedno ?!? Piaggio: Kontrolky jsou pájené originál, to se pozná ! Prohlídni si pořádně přední stranu v návodu, co jsem tady uvedl. Což ovšem znamená, Lancelote, že kontrolky máš osazené asi taky, ale neumí je rozsvítit procesor... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 1. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2010 Pokud by tam tedy byly ony kontrolky, tak stačí "jen" flash EEPROM Umí to někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 1. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2010 Koupil jsem je tady na fóru od Honzy72. Dva roky zpátky, když jsem dodělával PP. Můžou být z 1.4 16V, já nevím, kde on je tehdy vzal...to je mi jedno ?!? Piaggio: Kontrolky jsou pájené originál, to se pozná ! Prohlídni si pořádně přední stranu v návodu, co jsem tady uvedl. Což ovšem znamená, Lancelote, že kontrolky máš osazené asi taky, ale neumí je rozsvítit procesor... Jíra Tak to je zaujmave.A otacky ukazuje dobre? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 1. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2010 A proč by ne? Otáčky jsou otáčky, akorát mu nesedí červené pole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 2. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2010 Piaggio: ano, rychlost i otáčky ukazuje stejně jako na původních budíkách. To je jen o konstantě tachometru. Ta je pro 1.0 37 kW, 1.4 44 kW, 1.4 50 kW, 1.2 40kW a 1.2 47kW stejná, viz DP. Lancelot: červené pole sedí taky, motivy původních a upravených budíků s PP jsou shodné. Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LADIS AMBROS Vloženo 18. Březen 2011 Sdílet Vloženo 18. Březen 2011 Ahoj lidi mam 1,4 16v rv. 01 comfort. Menil jsem podsvit displaje A budiku. Formou vymeny stavajicih tech placatejch diod za stejne v jine barve akorat na dysplaj jsem dal misto 3 jen jedno a vetsi sviti to lepe. Koukal jsem na kontrolku kufru a dver. Na budikach je tma prazdne misto kdyz na to napajim diody cervene samozrejmne pojede mi to ? Podle toho co jste psaly to nektere bsg jednotky zvladnou . Ale je pak pry problem s nakodovanim jak na nakodovani? Co na to potrebuju pin na imobilizer? Rad bych ty kontrolky ale nerad bych tam napajel neco co mi pak bude k nicemu. Radsi se zeptam nez to zkurvim. Pokud bude stacit jen dioda co jsem koukal tak tam je i odpor pripraven. jen tam neni ta diodka. Diky za info. Popripade muzu vyfotit desku a dekuji za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 (editace) Pin na imobilizer nepotřebuješ. Stačí vše nakódovat VAGem podle dílenské příručky. Nejsem si jistý, ale kvůli kontrolkám kufru a dveří snad ani kódovat nemusíš. Informace (dráty) o stavu dveří jdou do BSG. Ta to přiloží na CAN sběrnici, která jde mimo jiné do budíků - na těch! pak záleží, v jaké jsou verzi. Jestli máš classic nebo ambiente, můžeš zkusit dopájet ledky, pokud svítit budou, máš vyhráno. Pravděpodobně ale svítit nebudou, takže potřebuješ budíky z nejvyšší výbavy (elegance) nebo přelít soft - to je přesně to, co řešil Lancelot o pár příspěvků výš... Jíra Editováno: 2. Duben 2011, autor: Jíra_82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 A vyřešil jsem to tak, že jsem se na to vyprd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 2. Duben 2011 Sdílet Vloženo 2. Duben 2011 (editace) Takže kluci, platí opravdu to, co píšu v příspěvku 42. Včera jsme zkoušeli s "Petr1438" kódovat budíky. On má F1 2005 ve výbavě ambiente a budíky měl nakódované na 00101 - tj žádná (zvláštní) výbava. Zkoušeli jsme postupně měnit první dva bajty a dostali jsme se nejvýš na 19. tj. může si dodělat kontrolu brzdového obložení (01), kontrolu bezpečnostních pásů (02), kontrolu ostřikovací kapaliny (04) Více ne ! Zajímavé je, že se budíky nechaly nakódovat i na 19(101), což je 1+2+16, kde 16 je právě kontrola otevřených dveří. Stejně se dveře ani kufr nerozsvítily. Zkusili jsme i vypnout zapalování, zamknout, odemknout, budíky si sw kódování pamatovaly, ale kontrolky nic. Další zvláštností bylo, že ani 08 - kontrolu poruchy žárovky nakódovat nešlo. Všechny kontrolky má Petr osazené, pamatuje si jejich rozsvícení po výměně baterky, při druhém zapnutí zapalování samozřejmě už svítí jenom to, co má nakódované. (procesor už neprojde init) Taky BSG ví o všech čtyřech dveřích i o kufru. Ještě dodám, že číslo budíků je 6Y0 920 881 M, motor 1.2 HTP 40 kW originál z výroby. Umí někdo v ETCE nebo jinde najít číslo budíků z té zatracené elegance před a po faceliftu ? Petr chce dodělat kontrolku dveří a kontrolku kapaliny ostřikovačů, ale už pomýšlí i na pás... Jíra Editováno: 2. Duben 2011, autor: Jíra_82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 4. Duben 2011 Sdílet Vloženo 4. Duben 2011 Jediné řešení, mimo výměny budíku, je flash eeprom budíku, tj. přehrátí firmwaru. Každopádně tu jejich filozofii nechápu, že budíky osadí diodami ale na firmware se vyprdnou, respektive tam dají ořezaný. P.S. Kontrolka na pásy je úplně na nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 5. Duben 2011 Sdílet Vloženo 5. Duben 2011 Umí někdo v ETCE nebo jinde najít číslo budíků z té zatracené elegance před a po faceliftu ? Petr chce dodělat kontrolku dveří a kontrolku kapaliny ostřikovačů, ale už pomýšlí i na pás... Jíra Cislo budikov by malo byt 6Y0920870M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 7. Duben 2011 Sdílet Vloženo 7. Duben 2011 ahoj, ja mam budiky vo vybave comfort, diody mam osadene ale problem je teda vo firmweri...odkial zozeniem firmwer z elegancu? a co potrebujem k nahratiu do budikov? dik za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 Tak to ví jenom někdo, kdo programuje procesory. I kdyby někdo tady z fóra poskytl budíky k vyčtení softu (jestli je to vůbec možné ??) tak absolutně netuším, jak to do těch nových nalít ... Je tu někdo takový ? Možná Cosby by poradil ?!? Piaggio, díky za to číslo, Petr bude vědět, co má shánět... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr1438 Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 Ahoj, a za kolik Kč by se dalo to sehnat 6Y0920870M ?? Budíky s výbavou Elegance a nebo budíky s Maxidotem? když už bych chtěl něco měnit ? Dejte mi sem svůj názor... Díky Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marťas77 Vloženo 16. Květen 2011 Sdílet Vloženo 16. Květen 2011 Zdravim taky se rad pripojim kdo mi udela tu kontrolku na otevrene dvere z Ostravy mam fabku I r.v. 02 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 23. Květen 2011 Sdílet Vloženo 23. Květen 2011 Kluci, tak kdo by chtěl bádat s flashem epromky, tak tady kanci určitě mají: http://checksum.cz/forum/viewforum.php?f=13 zběžně jsem tam viděl čísla všech možných budíků, co máme v našich autí... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 19. Červen 2011 Sdílet Vloženo 19. Červen 2011 (editace) není tady někdo z Bruntálu a okolí kdo to již měnil ? já se na to osobně moc necítím J Editováno: 19. Červen 2011, autor: rokane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 19. Červen 2011 Sdílet Vloženo 19. Červen 2011 Čus Použil jsem barvy z fora,myslim že tyhle :vodičove dvere po konektor T6f/2 za husim krkom v dverach (stlpik A) je to hnedo/žltý, potom do BSG vedie buď 0,5 čierny alebo 0,35 hnedo/fialový (zavisi od modelu) na pin 6 konektoru XS4 Spínač jsem vyřešil takto To je vychytaný.Jsi dobrej,moc se mi to líbí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 19. Červen 2011 Sdílet Vloženo 19. Červen 2011 Ještě bych se rád zeptal,dnes mi začala stále svítit kontrolka otevřených dveří,přes vag jsem zjistil,že dveře u spolujezdce stále hlásí ,že jsou otevřeny.Je to mikrospínačem? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.