chillike Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 chlapi....mam esp v aute ..aspon by som mal mat....ked podrzim to tlacitko kde mam take auticko v smyku ....sak viete ktoru tak mi na display napise nie ESP vyp ale ASR vyp....nemalo by pisat esp vyp??...kua neodrbali ma ??..bo ked hej hned zajtra nabehnem do skodovky....diky za postrehy.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 (editace) Pokiaľ ja viem, tak u fabie ani roomstera sa tlačidlom ESP nedá vypnúť ESP, ale iba ASR. Preto som si ESP nedával. **************** Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! **************** Editováno: 17. Září 2010, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chillike Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 ja som rad ze ho mam aj keby bol trvalo zapnuty..na forde mi zachranil kozu..takze bez esp auto uz nikdy...z vlastnej skusenosti....ale kazdy ma svoj nazor na to ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 (editace) Možno by ho mali dávať u škodovky už v základnej výbave ako mnoho iných značiek a nie pýtať 430 €... **************** Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! **************** Editováno: 17. Září 2010, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chillike Vloženo 15. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2010 u mna cena nehrala ulohu tych 330evro neni cena za to ze ti to moze nielen plechy ale aj krk zachranit..takze nad tym som sa vobec nezaoberal......takze k otazke...co vam zobrazuje po stisnuti tlacitka??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Zobrazuje to, co tobě, že je ASR vypnuto. Přečti si stranu č.135 manuálu. Tam se píše, že ESP nelze vypnout. No a jestli si nejsi jist, že tam ESP máš, tak to zkus někde na parkovišti hodně ostře zatočit a uvidíš, jak ti bude blikat kontrolka. To galeo: proč ti vadí, že nejde vypnout ESP? To s tím autem jezdíš rally na silnici? Já to v autě mám, ne že bych to musel nutně mít, ale bylo to tam, a činnost ESP jsem zaregistroval skutečně až v zimě na sněhu. Jinak mi to ještě do jízdy nezasáhlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Možno by ho mali dávať u škodovky už v základnej výbave ako mnoho iných značiek a nie pýtať 430 €... Například která značka nabízí auta za 200 000Kč s ESP v základu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 (editace) Tak zase až tak nie, ale pri verzii za 13500 € by už aj hádam sa mohlo niečo poriešiť... Editováno: 15. Září 2010, autor: galeo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Měl jsi počkat z koupí nového vozu ještě rok nebo dva. Vypadá to, že ESP pak bude povinně v každém novém voze dle nařízení EU . Zůstává jenom otázka, jak se to projeví na ceně auta... Třeba ten systém pak bude levnější, když se bude vyrábět ve velkém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 (editace) To by som mohol stále na niečo čakať... , hoci svojho objednaného Roomstera sa asi nedočkám tak skoro... **************** Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! **************** Editováno: 17. Září 2010, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VladoFII Vloženo 15. Září 2010 Sdílet Vloženo 15. Září 2010 Tak sa mi zdá, že auta do roku 2010 mali ESP vypínatelné. Ja mám 2008 a ide mi ESP aj ASR vypnúť. Po roku 2010 nejde vypnúť ESP nariadenie EU ale vypína sa len ASR ak ho auto má. Nie je to žiadná vada. Je to v poriadku. A musím povedať, že tiež už mi ESP dosť pomohlo. Som spokojný, že ho mám. Mňa podržalo aj v lete na diaľnici za dažďa, na ktorej bolo dosť vody v niektorých úsekoch a tam to ESP celkom dobre zareagovalo a hned som spomalil a spozornel. Tým nechcem povedať, že som nebol aj predtým ostražitý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chillike Vloženo 16. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2010 takze to mam asi ok ..tak diky chlapi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 17. Září 2010 Sdílet Vloženo 17. Září 2010 (editace) JJ mam sluzebni OIIC z roku 2006 a tam to jde vypnout kompletne. Ale je to vlastne zbytecny. Vypnul sem to nekolikrat, jen kdyz sem si chtel na snehu zablbnout. Jinak je lepsi to mit porad zapnuty. Editováno: 17. Září 2010, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buko2760 Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 Mám Roomstera z roku 2009 a ESP mi jde vypnout, ještě jsem to nezkoušel, ale v návodu je napsáno, že to jde. Doporučují to snad vypínat jedině při rozjezdu v hlubokém sněhu ) Tak uvidíme v zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 Mně se rozjíždí mnohem líp se zapnutým ESP/ASR, když sem jednou zabloudil v Alpách, tak i v hlubokém sněhu mnohem lepší výsledky bez vypnutí. Možná to v některých případech může uškodit, ale ovladatelnost a trakce při vypnutí velký skok dolů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 4. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2010 ESP se u Skodovek stalo nevypinatelnym od MR 2010 pres celou paletu modelu. Tlacitkem se deaktivuje pouze ASR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 4. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2010 ESP se u Skodovek stalo nevypinatelnym od MR 2010 pres celou paletu modelu. Tlacitkem se deaktivuje pouze ASR. Presne tak to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SaHo Vloženo 5. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2010 vid navod... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 Ja mám FII RS a mne už ESP pribalili bez príplatku Ale za ESP som si prvý krát priplácal už vo Fabii I v roku 2001 a musím povedať, že je to skutočne dobrý pomocník. A hoci tam ešte vypínať išiel, tak som to použil fakt len niekoľko krát a aj to len niekde na parkovisku, aby som si zablbol alebo aby som si vyskúčal, aké to je s ESP a bez neho. Takže teraz mi to nevypínateľné ESP skutočne nevadí. Inak po testovaní na parkovisku som mal prvý krát z ESP zmiešané pocity, ale ESP sa naplno prejaví až keď ide človek po ceste (t.j. podstatne rýchlejšie ako na parkovisku). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jmeno Vloženo 25. Duben 2012 Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 Vypínač ASR často omylem mačkám místo vypínače vyhřívání zadního skla, ale nikde navíc nic nesvítí ani nepíše (ESP i ASR funguje, to jsem v zimě smykem na parkovišti i rozjezdem do kopce vyzkoušel) - kde to má být prosím zobrazeno (MR2011 MaxiDot). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Duben 2012 Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 Minimálně ti musí svítit tato kontrolka: A když jsi zkoušel smyk, blikala ti zase tato kontrolka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jmeno Vloženo 26. Duben 2012 Sdílet Vloženo 26. Duben 2012 Díky, už jsem na to přišel - ten vypínač se musí chvíli přidržet, pak svítí kontrolka v otáčkoměru + je nápis na MaxiDotu. Jinak v zimě na sněhu (moc ho letos u nás nebylo) při jízdě do kopce kontrolka problikávala, ale smyk jsem nenavodil - chtěl jsem zjistit, jak reaguje ESP, prý to nějak trhá autem - ale, jak říkám moc sněhu nebylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 26. Duben 2012 Sdílet Vloženo 26. Duben 2012 Šikula. Me ta kontrolka blika casto i na suchu. Stalo se mi v zime s OIICFL, ze jsem naopak ASR musel vypnut, protoze bych se jinak nevyhrabal. V navodu k autu by melo byt docela presne popsana funkce ESP. Nekdy se stane, ze kdyz najedes na diru zadnim kolem, tak ESP zareaguje a "cukne ti to pod zadkem". nic moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.