marskama Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Zdravím, dnes jsem nechal v rámci předzimní prohlídky zkontrolovat zmiňovaný zvuk od levého předního kola, který už je nyní natolik slyšitelný, že ho slyší opravdu každý pasažér. Závěr: hlučné ložisko PL kola. Na výměnu obou ložisek jsem objednán na konec listopadu. Jen řeším, jak s opravou naložit, protože mi nepřijde adekvátní, aby tříleté auto s nájezdem lehce nad 40tk vykazovalo takovouto závadu. Protože je auto koupené přes Škoda Ojeté vozy s garancí 12 měsíců, budu po servisu chtít nějakou kompenzaci nákladů. No, uvidíme... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marskama Vloženo 30. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2016 Závěrečný update mého příběhu: v pondělí bylo autu vyměněno PL ložisko. Pro jistotu jsem nechal překontrolovat i PP, které je dle servisu v pořádku. Škoda Auto se k mému problému postavila čelem a díky ochotnému servisnímu technikovi uhradila 80% materiálu a 50% práce. Za mě tedy spokojenost a hlavně konečně klid při jízdě . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 29. Září 2017 Sdílet Vloženo 29. Září 2017 Já dnes byl v bazaru mrknout na F2 TSI 63kw, auto 190tis najeto, 2012 a zadek od cca 30 hučel jako kráva. I sám bazarník říkal, že je to hrůza. Pneu Barum Brilantis. Napadají mě ložiska či brzdy (bubny)? Jiný nápad? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 29. Září 2017 Sdílet Vloženo 29. Září 2017 Pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 29. Září 2017 Sdílet Vloženo 29. Září 2017 Řeším, zda to koupit či ne. Pokud to pneu nebudou napadají mě jen brzdy či ložiska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Září 2017 Sdílet Vloženo 29. Září 2017 No to tady bez toho auta těžko vyřešíš. Nic jiného tam stejně už není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 29. Září 2017 Sdílet Vloženo 29. Září 2017 to mi je jasný, jen jsem myslel, jestli třeba někdo neporadí, jestli to nemůže být ještě něco jiného jak tyhle tři věci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 5. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2017 Môžeš skúsiť nahodiť rezervu, alebo prehodiť dozadu kolesá z tvojej F3. Tým vylúčiš pneumatiky/kolesá. Potom ti ostávajú tie brzdy a ložiská. Brzdy sa dajú po rozobraní minimálne vizuálne skontrolovať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 5. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2017 Díky, druhý den už byla pryč a nakonec jsme koupili Roomstera. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 7. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2017 Mne hučalo od ľavého predného kolesa v rozpätí rýchlostí 50-65,hučalo pri zaťažený,pri odľahčení hluk ustával,tým som vylúčil ložisko a nakoniec som zistil že som mal nadhustené gumy a nielen to predné,obe mali 2.5 bar,ubral som tlaku na 2.1 front a 2.2 rear a hluk odišiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 7. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2017 (editace) Mě takto děsivě hučely Barumky od ojetí zhruba na polovinu vzorku, vzhledem k tomu, že i ubývaly doslova před očima, tak už mi tato značka na auto nesmí. Editováno: 7. Říjen 2017, autor: dick doplnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 7. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2017 To samé jsem zažil na dunlopech , tato značka už mi na auto nesmí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 8. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2017 Ja mám Matador MP 44 Elite3 DOT 1214 rozmer 195/55 R15.Na F1 som som mal raz Dunlop SP Sport 01 185/60 R14 a tie už po opotrebení dezénu na polovicu hučali ale brutálne ešte viac ako tieto matadorky. Určite nesie na takýchto javoch veľkou mierou stav našich komunikácií,niekedy už na hranici únosnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 8. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2017 Pneumatiky za to nemůžou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 9. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2017 195/55R15 Dunlopy SP01 jsem mel na mem z fabriky. Moc nehucely dokud jsem je po 2 ci 3 letech neprohodil na napravach. Hodnoceni servisu tenkrat bylo (otazka mezi reci na servisce), ze to mohlo udelat to prohozeni. ja dal predek do zadu a zachoval strany a udajne jsem mel dat je krizem. JInak na tech pneumatikach se pri sjizdeni udelaly nejake zuby a ty hucely (mysleno, ze se nesjizdely rovnomerne, ale stavalo se z toho mensi ozubene kolo). Takze dalsi pak sly Turanzy a s nimi byla naprosta spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 25. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2020 S odstupom času som pozoroval hluk hu hu hu hu ako tu už bolo spomínané,v prvom prípade v príspevku v 2017 to boli prehustené gumy,no teraz niečo iné.Hluk išiel zo zadnej časti, rýchlosť 40-60km/h,no všimol som si že pri zatãčaní vpravo bolo cítiť slabé vybrovanie do volantu.Bol som na výmene pneu za zimné a hluk aj vybrácia sa stratila, takže pravdepodobne nevyvážené alebo poškodené pneu vpredu buď jedna alebo obe a aj hluk sa pravdepodobne prenášal z predu do zadnej časti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PNCZ Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Zdravím. Momentálně řeším stejný problém. Hledám odpovědi zde na fóru, byť mám Seat Toledo. Mám model 1.2tsi a nové Michelin Primacy R15/60/185 pneu. Auto má 42tkm najeto a od předních kol jde hučící a takový "škrabavý" zvuk, jak kdybych konstantně jezdil po bílém pruhu na silnici. Auto jsem kupoval, když mělo 40tkm s ojetými pneu a měl jsem za to, že se problém vyřeší s novými koly, ale nevyřešil. V servisu mi kontrolovali čepy a prý jsou v pohodě. Každopádně jsem četl, že se mohla dostat do čepů voda a následně rez, co by mohlo způsobovat tenhle problém. Vyřešil někdo tuhle záhadu? Ještě bych se chtěl zeptat - ze zadní nápravy mi při přejezdu nerovností jde ohlušující nízkofrekvenční zvuk, až z toho uši zaléhají. Když jezdím s pootevřeným kufrem, tak to lehce pomůže. Neví někdo, jak tohle odstranit? Za každou radu budu rád, jelikož jsem autu udělal kompletní servis od olejů, brzd, kotoučů po pneu a nechce se mi ho zase prodávat. Díky moc, Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.