Přejít na obsah

Dlužník nesplácí - co s ním?


Pitris.K

Doporučené příspěvky

Stala se mi taková věc, půjčil jsem kolegovi z práce, jako zástavu jsem si nechal podepsat směnku.Začíná se vymlouvat, že mu ještě nepřišla výplata (podotýkám, že pracujeme spolu) :) vymlouvá se jako malý kluk, neustále lže.Co s ním?Napadlo mě, že tu směnku prodám, dá se to?Má s tím někdo zkušenost?Budu rád za každou radu

Editováno: , autor: Pitris.K
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, ja mám podobný problém, jeden mi dluží 100 000, dal jsem to k soudu (pravník mě stál i se soudníma poplatkama 8 000,-), aby ten vydal platební rozkaz, ale tam to už leží skoro rok a nic se neděje. Všichni známí mi říkají, že jsem to měl prodat nějaké firmě (nebo si zaplatit nějakého Ukrajince), sice bych přišel cca o 20% ale něco bych měl. I když mi dá soud za pravdu, tak stejně mi to bude ten haj*** splácet po troškách, takže jsem se pomalu a bolestně s penězma rozloučil :rip:

do vyhledávače zadej "Vymáhání pohledávek" ale pozor nějaké firmy platí, až vymohou dlužnou částku. Jináč držím palce a do budocnosti NIKOMU nepučovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pánové, první věc je zda má dlužník nějaký majetek ať již movitý či nemovitý. V negativním případě je smůla, možný odprodej pohledávky společnosti která vymáhá pohledávky za max. 15 proc. hodnotu pohledávky. Pokud má povinný nějaký majetek požádat o vydání platebního příkazu místě příslušný Okresní nebo Městský soud, po vyhotovení platebního příkazu okamžitě navštívit exekutora a již jej nechat celou věc řešit. Jediná rada do budoucna v případě, že půjčtujete nějaké finanční prostředky zajistit si je zástavou na nemovitosti, případně jinou jistinou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...