Publikováno Říjen 30, 201014 r Dobrý den. Rád bych kdyby mě někdo poradil, kde hledat závadu když po zapnutí klíčku začne blikat a pípat kontrolka. Je to ta uprostřed palubovky v horním levém rohu, se symbolem teploměru a vlnkou. Nevím jak to lépe popsat. Psalo to nepravidelný, nebo nesmyslný signál čidla teploty. Čidlo vyměněno, diag už nehlásí nic ale kontrolka stále bliká a pípá. Je jedno jestli je jenom zapnuté zapalování, nebo nastartovaný motor. Neměl někdo stejný problém? P.S. Hladina vody v nádobce OK. Díky Pavel
Říjen 30, 201014 r Možná je zanesené čidlo v nádobce na chladící kapalinu.Zkus ho očistit a stříkni taky trochu kontoxu na kontakty.
Říjen 31, 201014 r Autor Díky za tip. Zkoušel jsem odpojit konektor od čidla v nádobce a dělá to pořád to samé. Takže je možné že by bylo nefunkční???? Ale diagnostika nehlásí pořád nic, ať je konektor zapojený nebo odpojený. Upraveno Říjen 31, 201014 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Říjen 31, 201014 r Spoj kontakty na čidle něčím vodivým a pokud ani potom nezhasne máš někde přerušený kabely.
Říjen 31, 201014 r Autor Díky, hned zítra vyzkouším. Nemá někdo odkaz na to čidlo v nádobce? Nebo aspoň jak se přesně jmenuje (pro případ kdybych ho objednával) Nemůžu ho najít. Najde mě to vždycky jen čidlo teploty Upraveno Říjen 31, 201014 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Říjen 31, 201014 r nevím jak u fábie ale u OII je čidlo hladiny součástí vyrovnávací nádobky(nejde vyndat je to zalitý v plastu nádobky)a pokud je špatný tak se mění celá nádobka. Jinak tady je ta pro fábii. http://www.cc-autodi...?kod=6Q0121407B Upraveno Říjen 31, 201014 r od acek
Říjen 31, 201014 r Fabka to má myslím na pevno.Někdo to tu už řešil.Musel sehnat celou nádobku na vodu.Nejsem elektrikář,ale to čidlo musí vykazovat určitý odpor a když to spojíš nakrátko,tak to může pískat taky.
Říjen 31, 201014 r Páni čo tak použiť vyhladávanie je tu tu toho vela kde sa to preberalo! Zistili by ste prečo to píska a aj ako to odstrániť. Upraveno Říjen 31, 201014 r od vikino1
Říjen 31, 201014 r Kdybys místo posměchu kolegovi pomohl a dal mu odkaz bylo by to užitečnější ono ten skvělej vyhledavač tady používat je docela o nervy.
Listopad 1, 201014 r Ver,že si posmech nerobím! Do toho vyhladávača stačí zadať len "kontrolka chladíci kapaliny" a myslím,že to čo z toho vyleze stačí.
Listopad 1, 201014 r Ono vyhledávat něco co každej pojmenuje jinak je nadlidskej výkon a pak ten vyhledavač nenajde nic.Pak ta pomoc je lepší v tom když mu sem dáš odkaz tam kde to už je,kde se to řeší nebo řešilo než tu mít potom zbytečný připomínky.
Listopad 2, 201014 r Autor Omlouvám se, zkoušel jsem hledání ale nic vhodného jsem nenašel. Ale podstatná věc je ta, že už je to snad vyřešeno. Pánové měli jste pravdu s tím čidlem v nádobce. Udělal jsem to, že jsem vytáhnul konektor, upravil jsem klasickou 10A pojistku tak aby do něj pasovala a hotovo. Je po blikání a pískání Takže je jasné že čidlo je v háji. Vyčistit to asi nepujde, není k němu přístup. Takže zatím to 14 dnů - měsíc, nechám tak a pokud už nepípne tak koupím druhou expanzku. Ještě jednou Vám všem kteří jste mě poradili moc děkuju. Vážím si toho. Mám ještě jeden problém s druhým autem, ale to popíšu v příslušné sekci, aby mě zase někdo nenadával. Takže pokud někdo z Vás - odborníků bude umět poradit, budu rád. Pavel.
Listopad 2, 201014 r Neber to tak že ti niekto nadáva,ale predstav si keby každý kto má nejaký problém založil svoje téma- totálny. gulaš. Nechcem strašiť ale to pípanie je predzvesť niečoho. Aspoň vo väčšine prípadov- výmena alebo vyčistenie nádobky je len dočasné riešenie. Po nejakom čase to tam bude zasa šedá mastná emulzia a to znamená prerazené tesnenie pod hlavou. Ale to by si sa dozvedel ak by si čítal čo dá vyhladávanie.
Únor 1, 201114 r no a ja ti len napisem, ze som taka svina, ako uz nadomnou napisal, mas zle tesnenie pod hlavou. tym padom sa ti dostava trochu oleja do chladiacej kapaliny a ta ti nasledne zamasti cidlo v- nadobke, zo zaciaku pomoze len vyplachnutie nadobky, ale na vyriesenei je potrebna vymena nadobky a zaroven aj tesnenia pod hlavou. ak tesnenie nevymenis, za chvilu ti to bude robit znova... vlastna skusesot
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.