Přejít na obsah

parkovací žárovka v xenon. světle


Brady666

Doporučené příspěvky

Zdar, mám xenon. světla a dneska jsem si všiml, že mám asi prasklou pravou parkovací žárovku. Vzhledem k tomu, že je venku zima jako prase a celý auto je zmrzlý jak medvědí hovno, tak se mi do toho vůbec nechce... ale ten hlavní problém je, že nevím jak. Koukal jsem an ten plastovej kryt u nádržky na ostřikovače a ten snad ani nejde sundat. Že se musí měnit xenonový výbojky v servisu, to vím, ale i parkovačky? Jestli se k tomu jde nějakej dostat, tak bych prosil o nějakou radu :) Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel to není stejný jako u FI.Musíš vyndat blinkr,pak celý světlo,ten kryt je asi na 6 šroubků Torx a pak se teprv se dostaneš k žárovce. Jsou tam klasický bezpaticovky 12/5W. Otázka 10 min jedno světlo,pro někoho zručnýho,kdo to už dělal. Potom teda bude možná potřeba seřídit světla,většinou se to tou demontáží světel nerozhodí-padne to tam co to bylo ale jinak na to je právě potřeba Regloskop a Vag com. Myslím ale že když to vrátíš zpátky,bude to svítit ok.

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše juke.box! Akorát v téhle zimě se Ti budou špatně sundávat konektory. Já je raději nesundával vůbec a nechal světlo viset. S nastavováním to nebude tak horké, pokud budež opatrný, nemělo by se nic pohnout a světlo bude svítít jako před montáží. Doporučuji nějakou podzemní garáž třeba u obchoďáku. Vem si starý ručník nebo nějaký hadr, který hodíš na nárazník, ať ho nepoškrábeš při vytahování světla. Je tam nasazeno trošku jako ježek v kleci. :) Ale dá se to fakt zvládnout během 10-15 minut.

Zkus pohledat nějaký fotonávod, ať přesně víš, do čeho jdeš. Třeba tady na foru jsem našel od Jiřího Žurka příspěvek http://new.skoda-auto.com/cze/model/newoctaviacombi/documentation/Pages/Documentation.aspx tady klikneš na svépomoc-pojistky a žárovky-žárovky-demontáž hlavního světlometu.

Poslal jsem Ti SZ adresou a fotonávodem.

Hodně štěstí!

Editováno: , autor: jirina5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...