-
Aktuální příspěvky
-
Od RaRdek ŠedýR · Vloženo
Stejná závada - motor za studena nestartuje při teplotách nižších než 10 st - vyřešena. VCDS bez chyb, fyzická kontrola všech součástí OK, nelze nastartovat. Mokré svíčky. Příčina: závada snímače průtoku vzduchu - teplota nasávaného vzduchu má odchylku 6 stupňů do mínusu, bohatá směs. Tenti problém VCDS jako chybu nehlásí, není komparace mezi čidlem vnější teploty a čidlem teploty ve snímači nas. vzduchu. Řešení: výměna snímače průtoku vzduchu, dodržet objednací číslo! Výsledek: starty bez problémů, po adaptaci volnoběhu a škrtící klapky perfektní chod. Poznámka: vzhledem k osazování stejných dílů na více motorizací jsou hodnoty snímače korigovány ŘJ motoru. Nelze je tedy číst doslovně, rozdíl mezi skutečnou a vypočtenou teplotou je zhruba 10 stupňů do plusu. Pomůckou může být i hodnota průtoku vzduchu, která při volnoběhu za studena činí kolem 250-400mg. Pokud tuto hodnotu změříme již při startování, je závada snímače průtoku potvrzena. -
A jaký sis na tento provoz a výhled na dvacetiletou životnost vybral motor?
-
To tesneni je neoddelitelnou soucasti vlozky filtru, neda se koupit jako samostatny dil pokud vim.
-
Dobrý den, ahoj, chci se zeptat, budu zanedlouho majitelem výše uvedeného nového vozu z továrny. Chci autu dávat jen to nejlepší, udělat si z něj leštěnku, a předejít tak likvidaci automobilu a případně mít podmínky k vynikajícímu prodejnímu stavu, kdyby to bylo potřeba nebo měl tu touhu jednou, ale spíš počítám s tím, že mi auto 20 let zůstane, nejsem milionář. Koupil jsem VIF do benzinu, tankovat budu N95 a dalším otazníkem pro mě je aditivum do motorového oleje - Metabond Spirit. Jezdím 5x v týdnu do práce kolem komína (5km tam, 5km dom), o víkendem to chci aspoň 2x do měsíce více protáhnout, ale hlavně nejdříve motor dobře zajet, uvádí se kolem 2500km (?). Vzhledem k náročnosti svého provozu, městského, chci autu dávat to nejlepší, co je v mých možnostech, doporučili byste Metabond Spirit jako krok správným směrem, do nového motoru v kombinaci s VIFem? Děkuji za reakce, Petr.