1.8 TSi
15 témat v tomto fóru
-
Ahoj, vím, že se toto téma občas vyskytne, ale nenašel jsem ho ve spojení s motorem 1.8 TSI. Mám původně předváděcí Yetiho ze Škodovky a mám najeto 17.000km. Včera se rozsvítila žlutá kontrolka oleje a bylo třeba olej doplnit. Je to skutečně normální u nového vozu s výše uvedenými kilometry nebo mám mít "strach", že motor není v pořádku a bude brát olej? Na servisní prohlídce auto ještě nebylo. Tedy se jedná o originální náplň ze Škoda MB Díky. Jz
-
-
- 35 odpovědí
- 20,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Sem vkládejte co a po kolika km vám na tomhle motoru odešlo do věčných lovišť
-
- 14 odpovědí
- 18,4tis zobrazení
-
-
Minulý týden se mi po nastartování (nebyl studený motor) rozsítila oranžová kontrolka motoru, na maxidoto info "porucha motoru, jeďte do servisu", auto jelo na omezený výkon (3 válce). Tak jsem dojel do autorizovaného servisu Škoda, kde si auto nechali a podrobili zkoumání. Po dvou dnech mi oznámili, že (po konzultaci se Škodovkou) musí rozebrat motor. A ejhle! Motor byl asi těsně před smrtí, a jen náhodou nedošlo k přeskočení rozvodového řetězu a totální devastaci motoru. Příčina problému: vadný hydraulický napínák rozvodového řetězu. Při opravě vyměnili celou hlavu válců a onen vadný napínák. Protože auto bylo ještě v záruce (měl jsem najeto 59.850 km, záruka do 60 tis…
-
- 6 odpovědí
- 14,9tis zobrazení
-
-
-
Učební pomůcka k motoru 1.8 TSI 118 kW (německy) http://www.uloz.to/x...otor-ssp401-pdf
-
- 1 odpověď
- 4,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, žádám o radu. Dostal jsem následující dvě nabídky na přestavbu vozu Škoda Yeti 1,8/118kW. Co mě zarazilo je rozdíl v ceně, čím to může být (kromě akce, která je v prvním případě zmíněna)? Jakou variantu si vybrat při takto rozdílných cenách? 1. NABÍDKA Momentálně máme akční cenu do konce měsíce října. Jsme akreditovaným zástupcem firmy D.t.Gas pro ČR. Pro tento vúz by Vás vyšla celková cena 22.800,- Kč včetně DPH. Do ceny je započítána toroidní nádrž o objemu 51l a systém sekvenčního vstřikování LPG. Obal na rezervní kolo je zdarma. První servisní prohlídka a celkové doseřízení systému je také zdarma. Další servisní intervaly jsou po ujetí 12-15000km. Tyt…
-
- 14 odpovědí
- 19,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Yeti 1.8 Tsi rok výroby 2010 najeto 19 000 Km Otačky vyletí na 1200 pak na chvili klesnou, pak se zase zvýší na 1200 a pak se během 10 sekund ustálí na 800 a cukání zcela zmizí viz video nevité co by to mohlo byt?
-
-
- 57 odpovědí
- 43,7tis zobrazení
-
-
Dobry den, mam 1.8t TSI a po cca 6 tis km mam vyfukove koncovky plne sadzi. Ak by to bol diesel, tak "mozno" ok, ale benzin? Mam trochu strach, ci sa nieco nedeje. Uz sa divam na vyfuky roznych aut. Manzelka ma suzuki 1.3 vvti a po 4 rokoch ( 30 tis km ) je vyfuk tak akurat hrdzavy, ale nie cierny od sadzi. Ake mate skusenost Vy?
-
- 10 odpovědí
- 14,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, nechci zakládat další téma týkající se kvality olejů a podobně. Těch existuje mraky. Můj dotaz je konkrétní. Vrátil jsem se ze servisu, kde jsem si nechal auto přetypovat pevné servisní intervaly. Podle manuálu k Yetimu jsem zjistil, že v tomto případě se má použít olej typu VW 502.00. V servisu mi ale nalili olej AGIP 7004 SAE 5W40 VW505.00. Toto je na štítku oleje: Agip 7004 je schválen a splňuje požadavky následujících výrobců motorů: ACEA A3/B3 VW 505.01 VW 500.00+505.00 (0I/97) Ford M2C 917-A Mám to řešit nebo je to ok? Díky za odpovědi. Jz
-
- 8 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Na mém Yetim se objevil problém s motorem. V nejnevhodnějším okamžiku (pátek odpoledne, sněhová kalamita, spěchám vyzvednout dceru) se rozsvítila kontrolka porucha motoru. Na maxidotu se objevil text "porucha motoru, jeďte do servisu". Vzhledem k tomu, že auto skoro nejelo (omezený výkon) a celý se výrazně klepalo, tak jsem uposlechl a vydal se do servisu, od kterého jsem naštěstí nebyl moc daleko. Vzhledem k té sněhové kalamitě jsem svou pomalou jízdou ani moc nebrzdil provoz. Přijímací technik prohlásil, že se na to podívají, ať počkám. Po asi 30 min. mi oznámil, že svým autem rozhodně neodjedu a dali mi náhradní vozidlo (Octavia 1.4 TSI, mimochodem z toho auta mám vesk…
-
- 11 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
-
dostali jsme v práci Yetiho 1.8 TSI 4x4 a dost mě u něj překvapuje řazení, kdy mi na palubáku ukazuje, že mám přeřadit na vyšší převodový stupeň, co jsem si všiml, tak mě nutí řadit kolem 2000 ot/min, takže výsledkem je z 95% podtočený motor - ve městě 50km/h, 5. převodový stupeň a motor točí 1250 ot/min, jak dlouho to může vydržet?? na druhou stranu když jedu na "4" nebo na "3" tak to zase hrozně žere - jasně je to přeplňovaná 1.8, ale tím spíš by se to mělo trochu točit né?
-
- 13 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
Vraj je vyhlasena servisna akcia na vymenu prestavovaca vacky (loziskovej steny) pre 1.8TSI r.v. 2009. Viac info tu
-
- 3 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, zeptám se možná hodně blbě, ale netuším.....nevím... Obsahuje 1,8 TSI dvouhmotový setrvačník? Předem díky za odpověď
-
- 4 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
-
-
Sem vkládejte u koho, za kolik a kde zte si nechali zvednout výkon motoru
-
- 5 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Ahoj, rád bych se s Vámi poradil o faktu dozlatova zabarveného výfuku u Yetiho motorizace 1.8 TSI. Auto jsem koupil jako předváděcí a má najeto cca 17.000 km. Až po pořádném prozkoumání jsem si všiml, že je zadní díl výfuku (tlumič)hodně zabarven do zlatova. Může to něco znamenat? Špatné spalování? Nebo nějaké neúměrné zatěžování motoru řidiče, který předváděcí vůz vlastnil? Díky. JZ
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-