Motor 1.2 TDI CR / 1.6 TDI CR
56 témat v tomto fóru
-
Zdravím. Rád bych radu. Poslední dobou sleduji "drnčení" na podvozku (fabia2, 1.6TDI77kw, 65k najeto, škoda servis loni srpen). Drnčí (kovové jakoby volný vejfuk) jen při jízdě, né vždy. Když auto ženu bez rychlosti do otáček tak to nikdy neudělá. Při různých venkovních teplotách ale vždy mezi 1500 a 1700 otč. Neorig. servis nezjistil závadu na výfuku ani nápravě. Půjdu do škody ale ať vím kam je směrovat. Díky Bonusová otázka: Jdou u fab2 vyměnit žárovky světlomenů jinak než vymontováním částí motoru a uvolnit tak místo? Třeba vyklopením světlometů?
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Ahoj možná budu vypadat jako blb ale prostě je to má první nafta a nějak si nejsem jist zda s ní jezdím dobře takže byhc rád věděl vaše zkušenosti jak s ní jezdit. Za studena řadím podle doporučení takže při 2100 ot. přeřazuju výš .. spadne to na nějakých 1300 ot. a od 1500 zabírá turbo.. Když je zahřátej tak to točím do 2500 někdy i do 3000.. Turbo dochlazuju vždy aspoň 30s někdy i déle.. Hlavně mě zajímá kdy ten motor dusím.. Můžu při jízdě po městě kdy nepotřebuju výkon a jedu na tempomat točit třeba těch 1300 ot.? tak mě to radí ten ukazatel ale mě se zdá že motor podtáčím. A kolik je u toho motoru teplota oleje abych si mohl říci že je prohřátý a můžu ho toč…
-
-
- 10 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Ahoj zda se mě ze motor nějak moc vibruje na volnoběh. Jde to cítit v podlaze i ve volantu, palubní desce a v sedačce. Nevíte čim to? Zda se mě ze to dela od koupě ale porovnával jsem to s VW CRAFTER a ten takove vibrace nemá ikdyz je to 2.0 tdi bluemotion. Dela to ale jen na volnobězne otáčky tj. Asi 800. Jak zapnu topení a ot. Se zvysi na 980 tak vibrace jsou v pohodě. Téměř nepostrehnutelne. Auto jsem kupoval s 90 000 a mam 107 000. Servis jen škodovka tak snad by na valnou závadu už přišli.. nebo jde urvat silentblok na motoru za 107 000 km? Taky často jako by něco cvaknutí při přeřazení a pouštění spojky. Není to třeba silentblok převodovky? Děkuji za rady
-
-
- 20 odpovědí
- 11,6tis zobrazení
-
-
Nevie mi niekto poradit v com je problem? Mam 3 rocneho Roomstra 1.6 TDi a v poslednych mesiacoch mavam problem s volnobeznymi otackami. Skusim popisat co sa deje. V prvom pripade sa to stava ked motor pri podradeni mierne vytocim (pri predbiehani a je to vzdy len okolo 3000rpm) ostanu nasledne volnobezne otacky "vysiet" mierne nad 1000 rpm a pri pomalsej jazde po meste sa zacne prehrievat motor (ventilator chladenia ide nonstop). Po par dnoch sa to samo dostane do normalu. Pisem po par dnoch, pretoze zvycajne nepomoze ani vypnutie motora a jeho uplne vychladnutie. Zvysene otacky mam niekolko dni. V druhom pripade sa to iste stava teraz pocas zimy, ked teplota klesne pod …
-
- 6 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
-
- 28 odpovědí
- 22,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat, kdo tedy využívá v autě motor 1,6 tdi cr 66kw, jestli se to někomu již nestalo. Při studeném motoru se mi stává, že při dojezdu třeba na křižovatku na neutrál mi motor zhasne (nemám systém start-stop).Není to pravidlem a někdy zhasne i když je motor zahřátý.Někdy třeba vůbec při celodenním provozu. Roomster je rok výroby 2010 a má filtr pevných částic. Bohužel v servisu nezhasl ani jednou(jak naschvál). Nemá někdo podobné zkušenosti popř. kdyby jo, co s tím.Díky,
-
- 10 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-