Motor 2.8
83 témat v tomto fóru
-
Čus V6, nechci tu zakládat nové téma, tak se vtírnu sem, je to přece jenom taky úprava, ne 2.8i mám chvilku a "zatím" uvažuju o lpg, mám pár dotazů nebo vašich zkušeností : - jaký je systém lpg je na V6 nejvhodnější(BRC,LOVATO,STAG,LANDI RENZO,PRINS,MAGIC,atd....) ? - jak je to s komunikací s nádrží, existuje nějaký ukazatel, kdy tankovat(pár lidí, co mají starší lpg tankují odhadem podle ujetých km) ? - máte v kufru rezervu nebo tu sadu na lepení - co přimazávání, zbytečnost ? - umístění hrdla pro plnění a přepínač, kde je máte ?
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravíčko klubáci nenašel jsem nikde že by měl někdo stejný problém jako já tak proto vytvořím nové téma tak k problému ubývala mi chladící kapalina měl jsem podezření že je to pumpa jelikož se stejně blížila výměna rozvodů tak se rovnou vyměnili rozvody i s pumpou samozřejmě stejně louže pod autem tak jsem šli auto natlakovat a zjistili jsme že za motorem byla prasklá hadička která se ihned vyměnila dva dny byl klid přijdu k autu a pod autem zas louže ale tentokrát neubylo nic z nádobky jinak ta louže je fridex není to čistá voda auto to dělá jen když je studený a stojí nikoliv když je zahřátý a během jízdy a taky jak se tomu zachce třeba dva dny klid a pak zas a takhle …
-
- 0 odpovědí
- 895 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, nevíte někdo jakej vlnovec patří na tu 2.8ku? Fouka mi to na strane spolujezdce a zere to jako tank. Mechanik mi to vymeni o vikendu, potrebuju tedy zitra koupit dil. Na VW foru u passatu (stejnej motor) psali 50x100, jakej typ vlnovce koupit?
-
- 16 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi, mám pár problémů kolem diagnostiky, můžete mi poradit? Jedná se o 2.8 AMX v Superbovi r.v. 2005/6 Setkal se někdo s problémem, že diagnostika funguje pouze po nastartování? Stálé napětí tam je. Když už se připojím tak zjistím pár problémů: po cca 100km vždy vyskočí 17544 - řada 1: přizpůsobení směsi (add.) systém příliš chudý 17546 - řada 2: přizpůsobení směsi (add.) systém příliš chudý zkusil jsem: vyměnit pal. filtr, kontrola sacího potrubí, výměna podtlaků, výměna hadic ke klik. hřídeli (byly prasklé) - bezezměny po vymazání závad je motor velmi neklidný a běží nepravidelně.. 16891 - regulace volnoběhu otáčky nad požadovanou mez …
-
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám na svojej 2.8 s manuálom problém s vibráciami. Na voľnobehu nevibruje, začne to okolo 2tis otáčok a prestane okolo 2,5tis. Nad tou to hranicou je motor tichý a nevibruje. Robí to aj za jazdy, aj na mieste. Aj na benzín aj LPG. Aj keď za jazdy uberiem plyn a klesnú otácky pod 2,5tis tak vibruje. Pod 2tis nie. Vizuálne na motore nevidno aby sa nejak trepal. Môže toto robiť dvojhmota? Žiadne iné príznaky nepozorujem. Ani cvakanie, ani klepanie ani trhanie autom. Pekne drží voľnobeh a všetky rychlosti idú zaradiť bez problémov. Diag je čistá
-
- 0 odpovědí
- 592 zobrazení
-
-
Zdravím. Chcem sa opytať ako máte na 2.8 vyriešený prívod studeného vzduchu k športovému filtru a jeho odelenie do motora. Máte vyrobenú prepážku z plechu?
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Zdravim , mam na vás dotaz zda vás napadne co by za tím mohlo být. Stala se mi taková věc .. před 3 dny ráno nasednu do auta nastartuju všechno v pohode, jedu do práce a tak cca 1 km od cíle začala být divná odezva plynu , sešlápnul jsem a chvíli to "jako by čekalo" než motor zatáhnul po dalších několika set metrech už to začalo škubat.Při příjezdu jsem začal cítit smrad spáleného oleje a dívam se na kapotu a pomalu se valil kouř. Otevřel sem ji hulilo se ze zadní části motoru(levá strana) díval jsem se co,ale nebylo tam videt. Cekal jsem po chvíli to přestalo.Po cca 2 hodinách sem nastartoval opet okamzite kour. Auto jsem raději nechal odtáhnout,protože sem se domní…
-
- 15 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
-
-
Zdravím dnes ráno , jsem nasedl do auta odel do obchodu asi 2km tam i z5. Po příjezdu na parkoviště kousek od domu kde jsem to nechal stát a vypl už poté nenastartovalo. Jen při delším točení mi vyskočila hláška zastavte , tlak motorového oleje (otáčky se při točení držely na 300-400 než vyskočila hláška tak jsem přestal raději) Oleje je dostatek , chtěl bych se zeptat jestli nevíte čím by to mohlo být nebo co by to mohlo způsobovat. Na netu lidí píšou čidlo,olejové čerpadlo nebo sací koš. Ale nechci se pouštět do toho bezhlavě. Díky za jakékoliv rady a připomínky. Jedná se o motor AMX a asi 3 dny zpátky se mi rozsvítilo abs a ESP s motorem 😂 podezření máme na čidlo kliko…
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím chci se zeptat jestli to zde už někdo neřešil popř klidně i u jiného auta. Zničeho nic asi po 7 měsících se potýkam opět s problémem že když seslapnu spojku tak vystřelí otáčky o 500-1000 (někdy i o víc , záleží jak ho vytočím) měnil sem čidlo na spojkovem pedálu , škrtící klapku , váhu vzduchu , plynový pedál atd.. cca od konce listopadu jsem měl klid ale před pár dny problém začal na novo. Předtím to dělalo jen na zahřátém motoru , ale teď již i na studeném. Sám už si nevím rady , myslíte že by chyba mohla být v řízení motoru nebo v něčem jiném ? Závadu co hlásí diag je snímač rychlosti , ale na převodovce a na zadních kolech již vyměněny. Ve předu udělám za měs…
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, přečetl jsem nějaká témata, která by se výše uvedené chyby mohly týkat, ale chtěl jsem se zeptat na následující. Nastartuji motor a rachot jako když u diesel motoru, při zahřátí to již nedělá, ale auto nemá takový výkon, jako normálně. Diagnostika hlásí výše uvedenou chybu a to hned 2x. Chtěl jsem se tedy zeptat. 1. motor V6 2.8 má dva snímače polohy vačkového hřídele? 2. kde je prosím najdu můžete sem hodit foto? 3. tady se tyto snímače nějak proměřit zda je problém u nich nebo ne? V servise mi řekli, že to může být cokoliv, výše uvedené snímače, nebo vytahaný napínací řetěz, nebo hydroštely, nebo v ne…
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
-
Mám dotaz, mám Superb 2.8 V6, motor mi nejde o otáček, auto se dusí nad 3tis. otáček, auto se klepe. Diagnostika ukázala, že vynechává 4,5 a 6 válec, proto měněny cívky. Svíčky a zapalovací modul jsem vyměnil. Nemáte nějakou radu?
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Rad bych se zeptal, zda nekdo nevi kde tenhle sroub idealne s tesnenim koupit. Kdyztak pro osvětlení sroub je na motoru 2.8 V6 u prevodovky nad napravnici. Ja ho mam totiz strzeny a obcas mi kolem nej ukapava voda, tak bych ho rad vymenil. Jen neni zcela jiste v jakem stavu ho nakonec vyndam. Diky za odpovedi:)
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
chtěl bych se zeptat, s jakýma sadama máte zkušenosti? Především myslím, kdyby jste mi poradily stránky odkud nakupujete atd .. nebo které máte a spokojenost :-)
-
- 15 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
zdravím pánové, mám otázku odešli mi na superbu 2,8 v6 i vlnovce na výfuku a než sem stačil to udělat rozsvítila se mi kontrolka motru a psalo to předehřátí katalizátoru řada válců 1 účinek příliš malý. když mi je ve speii udělali (jen vlnovce nechtěl sem dávat 40 za origo výfuk s katama druhovýrobu sem nesehnal) tak sem to smazal a nějakou dobu to bylo ok. Pak se to zas rozsvítilo a psalo to to samé. Tak se to zas smazal a vydrželo to docela dlouho. Pak se to zas rozsvítilo tak sem se na to kouknul a psalo to zas to samé tak sem to neřešil. Po nějaké době to samo zhaslo čož sem se divil myslel sem že je to načtený že to samo nezmizí. Ted se mi to zas rozsvílo. Tak se chc…
-
-
- 38 odpovědí
- 29,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Prosím o radu. Před dvěma dny se mi začalo v motorovém prostoru dymyt od pravého kola jako by od svodu. Smrad je to poradny jako bych pálil gumu. Měl někdo nějakou stejnou zkušenost? Díky moc za rady
-
- 3 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, v nedávné době jsem si koupil superba 2.8 v6, vše v pořádku, ale včera mi po natankování auto 3x cuklo a rozsvítila se kontrolka ESP (což bych zase až tak neřešil) ale návazně na to, se za 3 minuty rožl motor. Auto jelo normálně, možná v nižšich otáčkách divně reagovalo na plyn ale nic závratnýho. Bohužel na křižovatce když jsem si vyřadil (manual) tak to zdechlo a není si to schopný udržet volnoběh, takže to zdechá a nebo to lítá mezi 300-1500. zjistil jsem, že když manipuluju s těmahle podtlakovýma hadičkama volnoběh se ustálí jakmile to je odpojený, když to připojím zdechá to, ale zase jen když to je zahřátý. A tyhle 2 ventily jsem měl od koupě od…
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj. Svého Superba jsem koupil v dost ubohém stavu (koroze, škrábance, chybějící maska, problémy s elektrikou, chybí kus výfuku atd.), nicméně jsem díky tomu usmlouval cenu pod úroveň stejně staré fábie a vzhledem k bohaté (i když polofunkční) výbavě a rok staré LPG přestavbě ho koupil. Už od začátku mám problém s tím, že se mi výkon na 142kW zdá dost uškrcený. Do teď jsem to přisuzoval dlouhé automatické převodovce v kombinaci s vysokou váhou auta. Včera jsem si ale prověřil VIN cebií a spousta věcí se tím vysvětluje 7/2012 stočeno z 397.000 km na 330.000 km 9/2014 najednou 227.000 km a nyní má vůz cca 270.000km - reálně tedy ko…
-
-
- 19 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, riešil niekto vstrekovacie ventily, ich repas, alebo výmenu? Dočítal som sa, aj mechanik mi to potvrdil, že by sa mali kontrolovať každých 100 - 120 tisíc vo všeobecnosti, ale nikde som nenašiel, že by niekto robil repas/výmenu u motoru 2.8 V6 30v. Jedná sa o nepravidelný chod motora na volnobeh - jemné trhanie - čo môže spôsobovať chybne fungujúci/e vstrek/y.
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj Kluci, nevi nekdo jaky olej patri do Tiptroniku a koli, ma nekde zkusenost s vymenou. Diky za info
-
- 15 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Tak se stalo to čeho jsem se bál, přijedete na emise a již se s vámi nikdo nebaví, pokud máte v readiness kódu jakoukoliv 1. Nutno podotknout, že toto platí pouze pro Škodovky, jak mi technik vysvětlil, u ostatních aut normálně naměří emise a neřeší se... Každopádně jsem několikrát přes VAG zkoušel najet nový readiness kód a stále se mi objevují chyby, které bych potřeboval odstranit. Prosím o radu, jak to co nejrychleji vyřešit, příští týden mi končí STK, pokud je tu prosím někdo ke komu mohu dojet a ví, jak je co nejrychleji odstranit dejte prosím kontakt, potřebuji to ideálně vyřešit do pondělí... 16825 - EVAP Emission Control Sys P0441 - 35-…
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Všetkých zdravím, rozvody boli menené min. rok a majú nabehané do 10 tis km, na fotke je predný remen. Zdá sa Vám OK??
-
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dobry den, chtel bych vas poprosit o radu, pripadne jak postupovat, v cem hledat problem kdyz mi klesl vykon motoru. Superb 2.8, 200tis najeto, benzin/plyn, vykon je stejny kdyz jedu na plyn i benzin Z obd v mobilu jsem vycetl tyto chyby P0171 (System too lean)a P0492(Secondary injection system Bank 2) Zatim jsem jen zkousel vymenit vzduch. filtr a nasel a opravil jednu skriplou vzduch. hadicku, ale vykon beze zmeny Nevim jestli ty chyby spolu muzou souviset a cim zacit jako prvni, tak budu rad za jakoukoliv radu.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím.Dávám 2.8 do kupi.Nejdřím mi nešla nastartovat a pak chytla na 4 válce tak jsem koukl na svíčky a byli plné oleje,tak sem udělal nové těsnění.A je další problém jel jsem to projet a začalo se mi s motoru kouřit a po chvílí pátrání sem zjisti že se mi oběvuje olej na výfuku jak jsou svody a je příruba na další část výfuku.Nemužu přít na to odkud mi jde na ten výfuk-Nesetkal ste se stým někdo????
-
-
- 55 odpovědí
- 19,5tis zobrazení
-
-
Dobry den, koupil jsem superba 2.8, 03, 190 najeto, a mam problem s plynem. Za jizdy kdyz pustim nohu z plynu tak zustane jeste asi vterinu v otackach nez spadne dolu. Pritom kdyz stojim na miste vraci se normalne. Nevedel by jste nekdo cim to muze byt? Predem dekuji za jakoukoliv radu
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-