Motor 1.4 TSI
12 témat v tomto fóru
-
-
-
Zdravím, mám Škodu Superb 2 combi, motor 1,4 TSI rok 2010. Mám dotaz ohledně blikající červené kontrolky oleje. Vždy po prvním stratu dne a ujetí pár metrů se rozbliká a zapípá červená kontrolka oleje a po pár sekundách se opět zhasne a ten den už se nerozsvítí. Auto jsem měl v neatutorizovanem servisu, tam mě prohlédli vše co by s tím mohlo souviset, olej. čerpadlo, čidla, síťky na nečistoty, ...., vše bylo v pořádku, vyměnili olejový filtr a olej a chvíli to přestalo, pak vyměnili čidlo tlaku oleje, zase chvíli klid a ted pořád stále stejná chyba. Neví někdo co by to mohlo být, než to dám do Škodovky na servis? Díky L.
-
- 9 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Superba 1,4 TSI a auto začalo škubat. Po připojení na PC -závada na zapalování 3 válec. Ve škodovce ,,výměna nové,, zapalovací cívky Po dvou dnech ukazuje chybu zapálení na válci 3
-
-
- 23 odpovědí
- 19tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Od 2500 ot/min do 3000 ot/min pri vsech rychlostech se o hodne zvisi zvuk motoru po presahnuti 3000 ot/min se zvuk motoru vrati do normalu prosim o radu
-
- 9 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Zdravím, pravdepodobne mám prasknutý zberač za turbom a auto mi teraz hučí ako tank. Mechanik mi povedal, že sa dá kupiť len ten zberač priamo s turbom? Nemáte s tým skúsenosť? Vyhodiť zbytočne 650€ za turbo sa mi veru nechce. Ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Motorový olej jsme vyměnili jelikož byl přes horní rysku a taky byl jeho čas. Nový olej byl dolitý na max, po třech týdnech od výměny asi cca 500 km je opět měrka oleje asi 5mm nad max. Na víčku nejsou stopy po srážení vody ani nejde z oleje cítit benzín, na měrce nepění. Nevíte někdo co to může způsobovat ? Díky
-
- 4 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny řidiče! Jsem čerstvým majitelem staršího Supa 2010 1.4 TSI (130 000km), nejdříve jsem tankoval klasiku - Natural 95. Poté jste začal pravidelně přidávat VIF. Pár dní dozadu, když jsem si pročítal manuál k autu, jsem zjistil, že podle výrobce je nejvhodnější benzín Natural 98. I když se to na našich benzínkách nehledá lehce, začal jsem tankovat právě devadesát-osmičku + VIF. Co jsem zatím zpozoroval, tak jsou nižší otáčky na volnoběh. Případný lepší výkon, snadnější vytáčení motoru nebo nižší spotřebu jsem zatím nezaregistroval (ale třeba jsem jen méně všímavý a mám toho se Supem málo naježděného). Chtěl jsem tímto oslov…
-
-
- 4 odpovědi
- 19,4tis zobrazení
-
-
Chcem sa opýtať či už niekto menil chladiacu kvapalinu G12/13 v Superbe. Kúpil som jazdeného Supa r.v. 2012 a čo som čítal životnosť chlad. kvapaliny je 5 rokov. V dielenskej príručke je výmena popísaná veľmi jednoducho - sú tam 2 okruhy, ktoré treba vypustiť a naliať novú kvapalinu. Skôr ma zaujíma z praktického hľadiska, či sa vám podarilo vypustiť celý obsah (7,7 litra pre 1.4 TSI), ako postupovať pri napúšťaní, aby som nezavzdušnil systém a všetky dobré rady, ktoré by pomohli vyhnúť sa nejakému prekvapeniu Diky
-
- 3 odpovědi
- 6tis zobrazení
-
-
-
pánové, poslední dobou se mi téměř při každé jízdě vždy tak na půl minuty rozsvítí oranžově kontrolka EPC, v návodu jsou jen obecné řeči že je závada v ENGINE POWER SYSTEM (řídící jednotka motoru). Nevíte někdo co by to mohlo být? K prodejci určitě brzy zajedu, auto je v záruce, ale nečekám od nich nějaké řešení.
-
- 18 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
-
-
-
Vyskytl se mi zajimavy problem u motoru 1.4 TSI 92kw. (rok vyrobky 10/2009), najeto nyni cca 11000km: Priblizne kazdy treti start motoru za studena, motor zustane v otackach cca 1300-1400 a ma nepravidelny chod. Projevuje se nepravidelnym třesem (skoro jako by vynechaval jeden valec) - neni to vubec prirozeny zvuk. Pokud pridam pomalu plyn, slysim v cca 1800 otackach z motorove casti nejake lupnuti, motor se jeste vice zatrese, po prekroceni 1900 otacek je to az do 2500 otacek v pohode, ve 2500 otackach jako by se neco seplo a v motorove casti neco zretelne hlasite lupne.. Pokud stojim na volnobeh, otacky klesnou na normalni hodnotu (cca 700-800) zhruba po 30 sekundach.…
-
-
- 23 odpovědí
- 26,9tis zobrazení
-
-
ahoj chcel by som sa spytat ci tiez mate problem ako ja. Mam skodu superb 03/2009 1,4 tsi a po 20000km mi sviet kontrolka ze skontrolovat olej. Zda sa mi to nejak skoro ze tak skoro treba dolievat olej.
-
- 4 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-