Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
Zdravim, neviem si rady. pred mesiacom aj nejake drobne bolo auto v oprave, vymena tesnenia pod hlavou (prasknute mojou vinou) a od tej nehody mam nasledovny problem. nastartujem auto, a obcas, nie vzdy, zvysi otacky, niekedy malicko niekedy viac. ale je tu aj druhy problem. ked uz vystartujem, pridem niekam na krizovatku a ja vyhodim rychlost tak sa obcas stane ze tie otacky zacnu stupat, a dost vysoko, odhadujem ze keby som to nechal tak aj do maxima. jedine riesenie doteraz, ze som vypol a znova nastartoval. viete poradit kde je chyba? vopred dakujem
-
- 15 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
-
Hledám nějakého machra z Plzeňska na Felicie speciálně s motorem 1.3MPI který by byl konečně schopen přijít na to proč je 50kW auto línější než 40kW.Víc než 120 nedá. Děkuju všem za tipy
-
- 11 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Potrebujem poradit. Chcem menit sviecky, lenze neviem ktore su dobre, pretoze som nasiel od 40sk/ks az po 190 sk/ks a neviem aky je v nich rozdiel. Nechcem nic extra, len aby bolo vsetko v poriadku. Dakujem za rady
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím.. mám menší problém... mám teda felicii 1,3 ale ten motor mám v rapidovi a misto stříkačky tam je karbec... no a když jedu na benzín tak v klidu ale jak přepnu na plyn tak to začne cukat.. ne teda hned ale až když ujedu tak 20 km - takže když to je pořádně ohřáté... je možné že to je svíčkama? štelovat jsem to zkoušel už všelijak a pořát nic... díky za rady....
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Feldu rok 99 1,3 Mpi s Lpg a jezdím s ní výhradně po městě tak kolem 150 km denně. Jedná se mi o to, že to během těch 150 km, takže zhruba každý den jedenkrát střelí, ale nikoliv do sání (filtru), ale přímo do motoru, a někdy to vystřelí i víčko, kterým se nalévá olej do motoru. V servisu na lpg mi řekli. ať si nechám seštelovat za studena ventily, ale po seřízení ventilů to střílí dál, nechal jsem (už to bylo nutné, protože občas padaly otáčky nebo to zdechlo)vyměnit membrány+filtry+seřízení motoru+výměna svíček,ale střílí to dál. Navíc po výměně těch svíček to hůře startuje na benzín. Svíčky jsou prý nějaké japonské Denza nebo tak nějak.Pán v servisu mi dop…
-
- 4 odpovědi
- 9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mam problem s felinou, obcas se mi stane ze ZA STUDENA nechce nastartovat. Treba vcera jsem prisel, zapnu zapalovani, cerpadlo natlaci a motor naskoci ale hned zdechne a pak uz muzu tocit jak chci a nic. Az po chvili teprve cerpadlo natlaci znovu a pak motor zase chytne ale hned zdechne a tak porad dokola. Podarilo se mi nastartovat az asi na podesate kdyz natlacilo cerpadlo tak sem drzel starter hodne dlouho a chytlo to. Nevite cim by to mohlo byt? Diagnostika nic nehlasi. Cidlo teploty je vporadku.
-
- 7 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, mám problém s motorem. Když motoru zvýším otačky na 3000 (auto stojí), tak po chvilce začne sebou sekat (vynechávat) a klesají otačky až po 15s zdechne. Pokud se otačky drží okolo 2000 nic to nedělá a s autem se da i jet, ale pokud chci akcelerovat, začne vynechávat. Připadá mi to jak kdyby se na chvilku vyplo vstřikování. Vag nic nepíše. Základní věci jsem prošel. Jen jedna věc mi nesedí a to je korekce směsi, tu mám 0.3%. Nevíte někdo v jakém rozmezí by se měla pohybovat?
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den,prosím o radu.Táta má felicii 1,3 50kw a stále mu kolísá teplota.Nejdřive vyleze asi ke 100°C a pak klesá na 70°C.Toto se neustále opakuje.Termostat jsme vyměnily a stále to dělá.Děkuji za rady.
-
- 10 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Mám Felicii 1.3 jednobodové vstřikování rok výroby 1996 a jezdím na systém BRC mono. Již dva roky mám problémy, když je motor studený po nastartování se přepne na plyn a po ujetí zhruba 100 metrů motor zhasne a nelze jej nastarovat až po delší době, ale není to pravidelné. Dále když je motor zahřátý nelze jej nastartovat až po delší době, když je studený. Měl jsem to v několika servusech, ale nevědí si s tím rady.
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Feldu combi, 1.3 MPi, 50 kW, r.v. 1999. Mám s ní zvláštní příhodu, kamkoliv dojedu na jakoukoliv křížovatku a jakmile se úplně zastavím, tak z přední masky mřížky chladiče vyletí pára. Jakoby mi někdo WAPkou chrstl vodu na chladič. Dělá mi to asi poslední rok, tak jednou měsíčně. V prostoru motoru není nic, kde by to unikalo, ani v okolí nádržky i víka chl. kapaliny nejsou známky po stopě úniku kapaliny. Mám kapalinu v půlce mezi min a max., takže to bude v pořádku. A chladič je jen odřenej od montážních klíčů ze servisu, ale je neporušenej, nevíte, kde by to mohlo unikat?
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Omlouvám se jestli to tady už je,ale nenašel jsem. Měl jsem filcku 1.3mpi v servisu,kde mě mimo jiné čistili i škrtící klapku.To jsem však nevěděl,že to bude horší než lepší.Klapku vyčistili,ale nezvládli už udělat reset řídící jednotky a volnoběh zůstává viset na 2000ot/min a když už ho protůrovánim dostanu dolů,tak se houpe na 1000ot/min.Jsem tam znova objednanej,tak trnu jestli pak ještě auto bude jezdit a jestli mi za mé peníze nebudou dávat novou klapku a třeba ještě řídící jednotku,když to před tim jejich zásahem fungovalo v pohodě.Nevíte případně kde by na tohle mohl být někdo šikovnej?Nejlépe na plzeňsku
-
- 5 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím,nevíte šlo by snížit startovací dávku při studeném motoru u 1.3MPI přes VAG?Při startu mi to zaječí na dva tisíce ot.,samozřejmě bez plynu.Díky.
-
- 13 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
nevíte čím by to mohlo být? Občas mi vynechává motor v levotočivé zatáčce, dělá to jak v provozu na beneli tak i na LPG
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojky Mam Feldusku 1.3MPi 50kW... vsade sa sa pise v chladiacom systeme motora je cca 6 litrov nemrznucej zmesi, ale pri vymene mi stale pri vypustani vytielko len cca 4 litre a to som mal dole aj vyko z nadrzky aj vybraty snimat teploty aby nic nezostalo zavdusnene a pekne vsetko vytieklo. Teraz chcem nemrznucu zmes komplet vsetku vymenit a sprta mi hlavou kolko jej tam vlastne je? mate stym nejake skusenosti...? na bloku motora by mala byt este dalsia vypustacia skrutka (okrem tej na spodne trubke pod remenicou motora) ale ja ju tam vobec nemam je tam len slepy naliatok so zavitom...
-
- 2 odpovědi
- 13,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mám problém s Feldou combi, r.v. 1999, 1.3 MPi, 50 kW, přes 137 000 km. Bylo mi vyměněno vadné těsnění hlavy válce motoru, ptz se mi tam dostávala voda (všiml sem si rychlého úbytku kapaliny v nádrže chl. kapaliny a následné kontrole pod víko oleje, kde jsem měl pěnu). Museli mi ještě tu hlavu vybrousit, aby byla pěkně rovná pro nové těsnění. Dodávám, že mi tam byl nechán olej (Shell Super, W40 nebo kolik, nevzpomenu si), ptz byl prý ještě dost dobrý. Vymění se až ujedu přes zbývající 3000 km do intervalu pravidelné výměny oleje po 15 000 km a celkové prohlídky auta. Ještě mi tam doplnili zelenou chl. kapalinu G11. Dodávám, že auto je pravidelně servisováno ve zna…
-
- 10 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Ahojky feldomani Mam problemik so svojov felduskou v celku jedinecny tak by ma zaujimal Vas nazor Taze ide o 50kW feliciu 1.3MPi rok vyroby 1998 najazdene 80 tis. km. Po vypnuti motora mi v priebehu nejakej hodinky stecie vsetok olej z mazacich kanalikov spat do olejovej vane, takze pri dalsom startovani trva niekolko sekund kym znova natlaci cerpadlo olej a zhasne kontrolka mazania. Pocas tejto doby sa ozyva z motora klepanie ako by bola niekde vola. Akonahle natlaci olej klepanie prestane a vsetko je potom OK. Jazdim dlhe trasi cca 200km a nieje ziadny problem len ako som uz pisal po nastartovani klepe kym natlaci olej. Trva to uz par rokov a mam taky pocit ze cim…
-
- 4 odpovědi
- 13,2tis zobrazení
-
-
Takze co stím??? mam felici 97, 60000km najeto, a stava se mi ze kdyz jedu treba pres mesto tak jak se popojizdi a sundam nohu z plynu a vyradim tak otacky zacnou padat az klesnou tak ze problikne olej a baterka a bud se otackomer vrati na 700-1000 otacek nebo klesne a bmotor zhasne, takze musim opetovne nastartovat a jet dal. nekdy se stane ze to bnastartovani musim provect treba 3x. ale je divne ze se to stava nekdy a posledni dobou casto, jinak skrtici klapka menena za novou pred 10000km, nove svicky, filtry, olej, baterka sem vymenil ted a furt nic... vymenil jsem i klic jestli to nedela imobilizer... jinak nevim poradte nech ci to dat hned do servisu kde mi vymeni pu…
-
- 8 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Dobrý deň všetkým! Prosím o pomoc pri riešení závady: Pri studenom motore veľmi ťažko štartuje - naštartuje síce takmer okamžite, ale hneď otáčky klesnú a motor zdochne. Keď potom po cca piatom štartovaní sa motor udrží v chode, po jemnom pridaní plynu motor tiež zdochýna. Problémy zmiznú keď sa motor zohreje. Vopred vďaka za pomoc!
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Mám problém. Mé auto(r.v. 2000) krásně jezdilo (živé, rychlé reakce- odezvy). Pak se vš změnilo. Po připojení na počítač hlásilo chybu klepacího čidla(u motoru). Bylo vyměněno za nové. Auto opět jezdilo bezvadně, ale pak se vše vrátilo k původnímu stavu před opravou(výměnou). Čidlo je nové, kabely v pořádku(proměřeny). Když je pomocí počítače vymazána chyba čidla a vše nastaveno. Auto jezdí opět bezvadně. Ale po několika málo rozjezdech a jízdách je vše zpátky. Co s tím? Máte prosím někdo radu, či zkušenost s tímto problémem? Díky, Barča.
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni. Mam problém s otáčkami motoru u felicie 1,3 mpi 50 kw r.v.98. Začalo mi to škubat a po té se auto samo rozjelo a drželo si otáčky na 5000 nešli stáhnout a při zastavení na semaforu na mě civělo celé město ,tak jsem vypl klíček a poté jsem již nenastartoval.Nastartovat se mi pdařilo až po vychladnutí motoru a jakmile se motor trošku zahřál tak opět vylítly ot. na doraz a s tím se jezdit nedá. Doma jsem pak vyčistil klapku ,dal nové svíčky,vzduchový filtr a nic nepomohlo.Tak jsem jel na diagnostiku a tam mi řekli že si musím koupit novou klapku. To jsem udělal ,ale zbytečně. Po výměně jsem nastartoval a po zahřátí opět vyskočily na 5000 a více. Prosím pora…
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravim. Pomohla by mi fotka zaslepky rozdelovaca. Menil som tesnenie a nevsimol som si ze nieje symetricka. Na boku su 2 vystupky dal som ich smerom von od motora. dik
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
zdravim, nemůžete mi někdo poradit čim to je že mi to při jízdě začne škubat??? jestli je to filtrem, nebo něčim jinym??? díky
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jaké máte zkušenosti s přestavbou na LPG? A co provoz poruchy? Ve značkovém servise mi řekli, že rychle odchází řídící klapa, katalyzátor s lamba sondou a sací potrubí. Jaké jsou vaše zkušenosti? Podělte se s nimi s ostatními. Zajímá nás hlavně motor MPI
-
- 6 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte,v poslednom čase mi v hlave vŕta myšlienka..... mám si dať namontovať do Feldy 1.3 Bmm plyn alebo nie? Nezničím si tým nejako motor? Nie žeby to bol super motor má za sebou už 280 000 km,ale je po GO a je spoľahlivý. Ďakujem za rady
-
- 18 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
- 1 sledující
-