Motor 1.6
145 témat v tomto fóru
-
Dobry den borci, chcel by som sa Vas opytat ci mi neviete poradit ci potrebujem vymenit rozvodovy remen este pred tym ako by som znicil motor ak by sa mi pretrhol. Rozvod + kladka boli menene na 76 000km. Teraz mam nalietane 123 000km a v mudrych knihach pisu kontrolu rozvodu na 30 000km a vymenu na kazdych 60 000km. Jedna sa mi o to ci mam rozvod vymenit az na tych 136 000km alebo ho mam uz vymenit radsej teraz aby sa mi nahodou niekde neroztrhol. Mesacne najazdim cca 1600km . Motor ide ako hodinky vykon je velmi dobry, zatial vsetko "facha". Ak by som ho chcel vymenit v servise aby som mal na to zaruku co by to asi stalo?? Meni to niekto spolahlivo v…
-
- 16 odpovědí
- 25,8tis zobrazení
-
-
-
Prosím o radu,u feldy 1.6 mpi ,98 r.v. 135tis, mi volnoběh kolísá mezi 300 až 400 otáčkami.Problém byl původně větší.Motor se dusil v nízkých otáčkách a pak i sporadicky tak ve 2tisících úplně vypnul a pak se zase rozjel.To jsem musel ale s plynem až na podlahu.Tuto závadu jsem odstranil výměnou prasklých výfukových parohů(lambda zřejmě dostávala zkreslené údaje),ale volnoběh je stále dost nízko.Studený motor zhasne okamžitě,teplý se jakž takž udrží ale často zhasne taky(strašně se to klepe a něco mi říká že to asi motoru dobře nedělá).Vyměnil jsem škrtíci klapku,svíčky,rozdělovač,palivový filtr u nádrže,váhu vzduchu(ano skutečně tam je),vstřiky, diagnostika bez závad,ale…
-
-
- 99 odpovědí
- 70,1tis zobrazení
-
-
Nikde jsem to nenašel, ale kdyby se to tady už někde rozebíralo, tak mě prosím nasměrujte. Chystám se měnit olej na Felicii 1,6 MPI. Moc (no vlastně vůbec) tomu nerozumím, tak potřebuji poradit jaký. Jezdím skoro pořád, trasy dlouhé 50 km absolvuji dvakrát denně. Jezdím celoročně, najeto téměř 150 000 km. A ještě prosím, jaké množství ho bude třeba. Dík.
-
- 17 odpovědí
- 27,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, neměl by někdo srovnávací tabulky svíček?? Díky
-
- 2 odpovědi
- 6,9tis zobrazení
-
-
Koupil jsem ojetou felicii kombi rv.97.Po několika kilometrech my chcípla a už jsem nenatočil.Všichni říkali,že to je snímač otáček,tak jsem ho zakoupil a hle,snímač ve voze prostě není.Poradí mi někdo,kde ho najít?Měl by být u těchto modelů na vrchní straně převodovky,ale tam je jen ucpaná díra a kabel ke snímači žádný.Dík
-
- 11 odpovědí
- 25,2tis zobrazení
-
-
Ahoj mám problém když jedu tak mi cuka motor a padají otáčky nebo zasne motor když nevytocim otáčky a netáhne . A děje se to jen za studena než se motor ohřeje . Měnění svíčky rozdělovač a kabely. Felicia 1.6 jinak startuje na poprvé
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, řešim teď spínání větráku... mám sice manuální spínač v palubě, ale čidlo na chladiči by mělo spínat taky a nespíná. Koupil jsem nový (radši dvě).. a problém to neodstranilo. Když spojim kabeláž, sahara jede. Pojistka OK. Můžu ty čidla nějak proměřit? Nebo je zakopanej pes někde jinde? Nic jinýho, než teplotní spínač tu saharu neovlivňuje? Díky za tipy...
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj jak je to s těsněním příruby gufera kliky na 1.6 Felicii? Trochu mi brečelo tak jsem ho s výměnou spojky chtěl vzít taky. Ve všech dílenských příručkách jsem našel že se tam má klasicky vrazit těsnění. Když jsem ho ale sundal tak pod ním nic nebylo a samotná příruba na sobě měla gumový rantl, který zjevně moc netěsnil. Nová ho má také. Mám tam k tomu vrazit i klasické těsnění/silikon nebo věřit tomu gumovému šmejdu?
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Potreboval bych zjistit jake srouby tam mate? Ty dva vedle sebe asi budou stejne jako ty co drzi trubku sání pod nima, ale ten třeti stranou je prychycen k nejakymu platovýmu drzacku a asu bude jinej? Neudelal by nekdo foto, pripadne omerit delku, idealne vsech 3 origo sroubu. Vzdy kdyz nekam prijedu, tak uz maji dekl sundanej a srouby vyhozeny, nebo neni dekl vubec....Moc by mi to pichlo.
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
Dobry den prosim o radu zkusene zavodniky na feliciich, koupil jsem si starsi Felicii 1.6 GLX, dovoz z Nemecka, najeto 73 000 km. Dle ruznych recenzi by mela mit spotrebu na dalku kolem 6-7 litru. Minuly vikend jsem absolvoval cestu do Prahy po dalnici, prumernou rychlosti 120-130 km/h, po spocitani natankovanych pohonych hmot/poctem km, my vysla spotreba kolem 8,5 litru. Mate nejake tipy jak jezdit ekonomicteji? Predtim jsem mel Mitsubishi 2.0 a u nej se vyplatilo treba pri dojezdu , nebo z kopce nevyrazovat. Plati to same i u Felicie? Dalsi dotaz se tyka xenonovach svetel. Lze je pouzit do tohoto typu? Predem dekuji vsem za odpoved Spozdravem Jirka
-
- 8 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, to si takhle jedu městem a semaforu koukám, ručička oleje na červený a kouř z motora. Zastavím, otvírám kapotu a v nádobce se vaří, téměř vystřikuje, ze spodní tlusté hadice začalo prosakovat a kapat na kabeláž a převodovku. Kouř šel jak z víčka od oleje tak z nádobky. V tu chvíli jsem nevěnoval pozornost zdali se točila sahara ale mám tušení že ne. Musel jsem nouzově dojet zpátky domů a zde nádoba praskla. Nicméně, před mým servisem, to jest výměna svíček a cívky, byla chladicí kapalina cca 1cm pod minimální ryskou. Čím mě potěšíte? Termostatem nebo těsněním pod hlavou?
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, pořídil jsem na opravu Feldu 1.6 mpi (já vím špatný nápad pořizovat 1.6 :D) každopádně, problém je, že jede na tři válce. Svíčky to nejsou a běží stabilně takže jsme s kamarádem usoudili že komprese tam taky je. Rozhodli jsme se pro výměnu vstřiku. Potřeboval bych vědět jak se k němu dostat. Díky za odpovědi.
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, teče mi chladící kapalina, zřejmě kolem vodní trubky, která vede od vodní pumpy do skříně termostatu a to na straně vodní pumpy. Chci vyměnit těsnící kroužek. Je ta trubka nějak aretovaná na straně vodní pumpy? (Na straně termostatu je plastová závlačka). Dá se to vyměnit, aniž bych musel odstrojit komplet sání? Máte s výměnou zkušenosti? Popř. na co si dát pozor? Díky.
-
- 0 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím Potřeboval bych poradit kam sáhnout do feldy protože už si nevím rady. Mám feldu 1.6 a v listopadu minulého roku sem si ji přivez a uz po hodině co sem ji měl dělala problémy (volnoběh cca po 15 min začal skákat jak nahoru tak dolů a po 15 minutách chcípla, za jízdy to cukalo a když se vyřadilo tak chcíplya)a cca po týdnu sem srazil prase. Jelikož měla novou technickou tak sem se rozhodl že ji ještě opravím. Vse se opravilo a když už sem ji dával do kupy tak sem vyčistil škrtící klapku a hle ono to fungovalo (asi na týden)pak začala dělat to samý a praskl pro změnu klinak tak sem ho vyměnil a zase cca 4-5 dní bez problémů a pak zase ty samý problémy tak …
-
- 3 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Felicia 1.6 MPi 1996 ma na zohriatom motore volnobežné otáčky 600 ot/min. Klapka bola prehliadnutá a vyčistená v značkovom servise, kedze motor na volnobeh obcas zhasol. Ani po ubehnutí 2000 km sa to nezmenilo. Motor uz nezhasina, ale otáčky su na hranici, ked motor zacina byt "nekludny" 600/min. Na studeno su otacky 1200 a motor bezi pekne. Motor je zivy, ide svizne do otacok, ma pekny zvuk. Ako dosiahnut volnobeh okolo 800 ot/min. Da sa to vobec?. Dakujem za kazdu radu.
-
- 17 odpovědí
- 17,4tis zobrazení
-
-
Zdarec, borci uvažuji o koupi feldy 1.6, jaké máte průmerné spotřeby? A mám vůbec jít do 1.6?? díky moc
-
- 19 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám takovýto problém s Felicií 1,6. Když startuju, motor naskočí jen na 1 až 2 vteřiny a chcípne. Když vydělám svíčku jiskru háže ale jak motor po 2 vteřinách chcípne a já nepustím klíček a motor točí tak už nejde jiskra. Byl v ni imobilizer ale ten je už několik roků odpojený. Má někdo nápad čím by to mohlo být?¨Děkuju
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
Felicie 1.6 při jízdě začne škubat a náhle na to chcípne a pak po chvilce nastartuje a jede normálně a teď se začíná stávat že nastartuju vyjedu a třeba po dvaceti metrech chcípne a nechce nastartovat a asi po 15 minutách nastartuje a jede normálně
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, asi před rokem jsem si koupil felicii 1,6, po prohlídce bylo vidět že motor není úplně v kondici ale po slevě jsem ji vzal, říkal jsem si že to budou svíčky nebo podobná blbost, bohužel jsem se těžce mýlil. A teď k problému, motor sebou na volnoběh strašně škube, otáčky někdy drží na 700 pak spadnou na 300, celé auto se oklepe a vyletí na 1200 a zas spadnou na 700, při jízdě motor škube, hlavně při zrychlování, když tomu dám plnej plyn, ale nejhorší je chcípání na křižovatkách, když dojíždím před zastavením třeba na dvojku, zmáčknu spojku a otáčky spadnou tak nízko že motor chcípne, popojíždění v koloně je skoro nereálné. Měl jsem ji ve 4 servisech, tyto díly jso…
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
Felicie vydává hvízdavý zvuk až takové cvrdlikání. Řemen vyměněn za nový -nepomohlo. Napínák vyměněn za nový-nepomohlo a stále cvrdliká. Mohl by mi nękdo poradit čím by to mohlo být? Napada mě ještě alternátor, nevim? Děkuji všem za rady.
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, mám problém s jizdnimi vlastnostmi auta. Po vyměně, rozdělovače, cívky, nastavení rozvodů, výměně čerpadla mi auto chytne uplně v pohodě, dále budu věřit diagnostice VAG a postupu ve VIS podle kterého je auto správně nastavené. Ovšem pokaždé když se rozjedu, tak po zhruba 2km jizdy auto chcipne, tak ho nastartuju, jede uplně v pohodě ale zase jen kousek. Když auto nastartuju a nechám ho stát na místě tak může běžet klidně půl dne a nic, je to v pohodě, reaguje na plyn, chytne opakovaně. jsem už z toho zoufalý, někdo podobný problem a jak jste to řešili? | | Nastavováno Diagnostikou IHR304 verze kabelu 805.1, originál SW i kabel. |||Vy…
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím chtěl bych se poradit o víkendu jsem jel vše bylo v pořádku a zničehonic při zařazení trojky před vjezdem do zatáčky začalo klepat auto pak rámus z motoru a jakoby tam nebyla rychlost. Pri chciplim motoru jsem zkusil jestli když zařadím kvalt jestli auto zůstane stát ale ono jelo dal. Když jsem zase nastartoval a zařadil rychlost tak se to zas rozklepalo a nejelo to. Když jsme to odstavovali tak bylo slyšet cinkani jakoby byly vylámany zuby v převodovce. Tak jsem se zeptat chtěl optat jestli opravdu je to těma zubama a na kolik by tak vyšla oprava a kolik stojí nová převodovka a předem díky za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 6,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Prosím o radu, už jsem zoufalá. Když se motor ohřeje, v neutrálu chcípá. Škrtící klapku už mám třetí, měněná jsou i nějaká těsnění, bohužel nevím jaká, čidlo teploty prý také měněno. V servisu zkoušeli měnit postupně i jiné díly a na nic nepřisli. Zkoušeli měnit i řídící jednotku a rozdělovač a také nic. Poraďte mi prosím někdo, co s tím. Předem děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Mam mensi problem. Felicia 1,6 MPI 55kw r.v. 1995- s rozdelovacem. Nedava jiskru a tudiz nejede. Modul zapalovani i kabely a svicky jsou v poradku, rozdelovac taky. Pokud nasupluju + pol a privedu ho na zapalovaci civku na pozici 2, jiskra preskakuje)..Jenze z RI Motoru (24/45) ten plus proste nejde... Nevim, jak zmerit halluv snimac a jak r.j. motoru monomotronic (Magneti Marelli 032 906 030 C) Taky mi napada immo a alarm.. Ale nevim, jestli nektery z nich odpojuje zapalovani. Mam za to, ze immo odpojuje palivove cerpadlo... Alarm nevim. Alarm je tam original montovany s dalkou- nevim, jak se jmenuje, ale asi nejaky Jablotron s cernou obdelnikovou dal…
-
- 25 odpovědí
- 35,5tis zobrazení
-
-
Vyměnil jsem klapku za novou po základním nastavením VAGem jsem normálně nastartoval nechal jsem Feldu "zahřát",pro dosažení teploty(kolem 83st.),připojil na VAG,smazal chyby,dal přizpůsobení a základní nastavení. Na 2min vypl zapalování. Poté jsem chtěl nastartovat ale bohužel, startér točí a nic,prostě nenastartuji???? 'Prosim o radu,co může být špatně...
-
- 4 odpovědi
- 8,1tis zobrazení
-