Motor 1.9 D
36 témat v tomto fóru
-
chtěl bych se zeptat čím vyřešim : při zahřátém moturu mi nechce už nestartovat mam 1,9D.. slyšel jsem že je to prý nějaká vada naftových felicií a že se to opravit nedá.. poraďte. děkuji
-
-
- 48 odpovědí
- 67,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Nazdárek, jsem docela nováček co se týká hrabání ve felicii. Chtěl jsem si vyměnit ventilátor, dle známého mechanika věc na 5 minut a nepodařilo se mi ho dostat ven. Odšrouboval jsem kryt včetně ventilátoru a nějak to nešlo ven. Může někdo poradit postup? Musím hodit ven i chladič? Díky
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Nemá tu někdo na své 1.9D čerpadlo Bosch místo Lucase? Je mezi tím nějaký znatelný rozdíl? Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
dobrý deň, menil som motor na felicii 1,9D aj s čerpadlom, potrebujem spárovať čerpadlo s IMO, ale nenašiel som postup na internete mám Vag ďakujem za pomoc
-
- 0 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Mám prozbu na jakoukoliv dobrou duši! Mám feldu 1.9 D kde se mi sekla šponovací kladka rozvodů. Klika byla, že to rozvoďák přežil a tak se motor nepotkal. Problém je, že spodní kryt rozvodů to má zasebou a nemůžu ho nikde sehnat. S koncernových aut tam nepasuje, nebo alespoň vše na co jsem se byl podívat je jiné. číslo dílu (spodního krytu) který potřebuji je 028 109 127 K. Nenajde se někdo, kdo by měl nějaký na víc? Popřípadě nevěděl kde sehnat? přijde mi škoda zlikvidovat auto kvůli jednomu blbýmu plastu... Za každou pomoc předem děkuji! Rozik Případný kontakt na mě: limor@seznam.cz tel. dám případně přes mail..
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Nazdar všichni chtěl bych se zeptat jak je přidělán vlnovec výfuku u 1.9 jestli je tam svařen jen u části kde je katalyzátor nebo i tam kde je motor když tak nějaké schéma předem díky za odpověď.
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
měl bych malý dotaz a to jestly by šlo vymenit čerpadlo Lucas zs čerpadlo Golf 1.9 D?bez uprav?
-
- 0 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, sundaval jsem ted hlavu motoru u Felicie 1.9D, r.v.2001. Ted bych ji tam chtel vratit a nevim jake jsou utahovaci momenty sroubu. Nekde na netu jsem cetl ze 28 Nm a ze se ma postupovat od stredu ke okraji. Je to tak? No zadruhe to horsi je ze potrebuji nasadit a nastavit novy rozvodovy remen a tou demontazi mam samozdrejme vse rozhozene. Potreboval bych trochu detailnejsi postup jak se to dela a co je k tomu treba? No nejlip postup bez pouziti nejakych spec. prostredku... Opet na netu jsem cosi nasel, takove obecne, hodne obecne navody, ale to neni pro cloveka ktery to jeste na tomhle motoru nikdy nedelal. Dik za pomoc
-
- 0 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Ahojte everybody, potrebujem jednu radu, alebo ma už porazí. Keď je vonku okolo 5-20 stupnov a naštartujem motor začne mi nechutne niečo pískať. Mam Feliciu 1,9D. Keď zhodím remeň a naštartujem, motor ide krásne, bez pískania. Vymenil som remeň(Bosch), napínaciu kladku, vodné čerpadlo, stále to isté. Keď je vonku chladno, tak to nepíska, až po určitom čase, ako keby sa niečo zohrialo. Keď mi stiahne po chvíli otáčky na volnobeh, prestane to. Rozvodový remeň+kladka majú asi 5000km. Ešte mi zostáva čerpadlo serva, žeby ložisko, poradte please.
-
- 4 odpovědi
- 7tis zobrazení
-
-
Nemáte někdo nějaký manuál k nastavení vstřik. čerpadla Lucas ve Felicii ? Po výměně rozvodů hlučně chrochtá, nebo nechrochtá a to zase nejede vůbec. je to v nějaké zde stahovatelné příručce ?
-
- 19 odpovědí
- 42,8tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mám feldu 1,9D rok 98 a při jízdě stejnou rychlostí najednou ubere na výkonu a po přidání plynu najednou zase akceleruje dělá to kolem cca 2000 otáček,také ten motor někdy jede tiše a jindy výrazněji chrochtá,dále jsem tu četl,že studený motor jede s nějakýma 1100ot. a po zahřátí cca 800ot.,řekl bych že ten můj má pořád něco přes 1000ot na budíku.Pokud někdo budete vědět čím to je ,děkuji za rady.
-
- 6 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Stále mi kolísá teplota motoru. Když byly mrazy, motor jsem ani nezahřál na 90°C. Je to vadným termostatem? Měl jsem ho venku. Otvíral a zavíral, ale asi otvírá moc brzo. Je tam ještě původní. Teplotu vody jsem při zkoušce neměřil. Bude stačit výměna za nový, nebo je ještě někde jinde zrada
-
- 2 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Mám prosbu, mám 1.9Diesel a chci, aby to trochu jelo, mám tam čerpadlo Lucas. jde to nějak poštelovat? máte zkušenosti? dík
-
- 5 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
Nesetkla jste se st ím již někdo? žhavičky jsou nové, za studena bez problému, ale když je motor teplý, tak nic.... díky z arady
-
- 10 odpovědí
- 16,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak sundat olejovou vanu u felicie 1.9D 47kw r.v.1997 ? Když vyšroubuju všechny šrouby, tak vana nejde dolů, připečeným těsněním to není. Máte nějaký fígl? Vyřešeno, vyselo to na tom koši.
-
- 1 odpověď
- 10,1tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás - pardon, mam špatně nadpis. Byla myšlena Felicie Nedávno jsem na internetu četl, že lze používat místo nafty přefiltrovaný fritovací olej nebo řepkový olej. Chtěl bych se Vás zeptat na váš názor, já osobně se v autech moc nevyznám. Je mi jasné, že motoru to asi moc dobře dělat nebude. Olej má větší hustotu, takže asi i delší nebo vetší hořlavost než nafta, teda aspoň podle mě No teďka k těm otázečkám. Jak moc a hlavně co by se dalo takhle v motoru zničit, když by se místo nafty používal olej. Dal by se nějak motor poupravit aby se nato dalo jezdit? Nebo by to motor od Felície nějak dokázal schroustat i bez úprav motoru? Na internetu sem našel nějakou f…
-
- 2 odpovědi
- 13,9tis zobrazení
-
-
Felicia 1.9D RV1997 Špatně mně startovala, vytahl jsem žhaviče a jeden je KO, dal jsem ty 3 zpět, přidělám ten měděný pasek a jak na potvoru mi spadla 5tka maticka (přitahuje se sní to proklemování ke svíčce) do motoru u prvního válce nad altíkem, bojím se nejhoršího ze ji nenajdu co s tím? mohla by tam zapadnout nekde mezi klinak to bylo nadělení...
-
- 8 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Dodnes sem se nikde nedočetl po kolůika kilometrech se mění rozvodák u naftový felicie já ho ted vymenil ale nevím kdy příště
-
- 3 odpovědi
- 7,9tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat když na felině 1.9d oddělám katalyzátor bude to něčemu vadit např: (jestli to nebude blbnout, emise atd.. ) díky
-
- 2 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Ráno přijdu do auta a na první nažhavení chytne bez jaký koliv problémů a chod motoru je normální.Asi po 10 až 20 sekundách vyskočí otáčky motoru na asi tak 1400 otáček a okamžitě chcípne motor.Pak nejde i po nažhavení nastartovat.Musím dát plný plyn a tak dlouho točit startérem až nastartuju.Za tepla chytá bez problému.Děkuji moc za radu a pomoc
-
- 4 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Mám Feldu 1,9D, rok 2001, najeto přes 111000. Motor při určitých rychlostech škube. Celkem to odpovídá popisu v tomto článku: http://felicia-diesel.ic.cz/?p=21 Startuje celkem dobře, nemám to s čím porovnat a auto nemám moc dlouho, takže nevím jestli to může být lepší. To škubání je každopádně hodně nepříjemný. Stačí sice jak přidat tak ubrat na plynu, ale tím se zas mění rychlost auta, takže to neumožňuje jet tak, jak by člověk chtěl. Poraďte kdo v Brně by s tímto mohl mít dostatek zkušeností aby mi problémy vyřešil (nastavení potenciometru, nastavení čerpadla na rozvodech...). Za kvalitní a spolehlivou práci si rád zaplatím...
-
- 3 odpovědi
- 8,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, po dlouhe dobe jsem se konecne dobral zavady na diiiizlovce. Vypadlo mi Signal zatizeni TPS, zkrat atd atd. Co resim, kde jej najdu, mate nekdo fotku nebo primo radu??? Dekuji.
-
- 0 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, mohl by mi někdo poradit, jaké jsou gufera na straně rozvodů, resp. pod rozvody. Někde mi tam teče olej, tak když už to bude sundané, tak udělám obě. Nevím, jestli to správně popisuju, mají tam být dvě, jedno spodní a jedno nahore. Snad na rozvodech MOTORU. Někde jsem našel ,,těsnící kroužek hřídele,, může to být ono? děkuji!!
-
- 0 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
ahoj skodovaci poradi mi nekdo ??? mam felicii v 1.9 Nafte a slisel sem ze kdyz zaslepim EGR ventyl ze to bude pak jezdit lip vi o tom nekdo neco?? diky
-
- 2 odpovědi
- 9,4tis zobrazení
-
-
Nazdárek chci se zeptat mám feldu 1.9D a začali mi kolísat na volnoběh otáčky někdy to dělá a někdy ne lítá to od 600 do cca 1000
-
- 0 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-