Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.9 D

1. Zahájeno uživatelem Pinďa15,

Dobrý den chtěl jsem se zeptat zda se vejde motor z Octavie 1,9 TDI do kastle z felicie. Dík za odpovědi.

• 1 odpověď
    • 5,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem mcz,

Zdravím, feldu 1.9D mam pul roku, když jsem ji koupil jezdila do 6l/100km, ted postupem casu se spotreba cim dal vice zvětsuje až to není unosné. dal jsem novy olej i filtry a stale stejna spotreba. motor jde jak hodinky nekourí, v zimě v pohode žhaví a startuje. poradte nekdo co stím mam delat diky kamarad mel tento motor v toledu a jezdil do 5l/100km...

• 1 odpověď
    • 4,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem zajda00,

chtela bych se zeptat mam skoda felicie a nechce startovat.. rano kdyz je zima tak nechce nenastartuju.. ale jak je venku teplo teplo tak chytne hned... co by stim mohlo byt? zhavici svicky jsou vymeneni .. dekuji za vsechny mozny rady

• 2 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem mcz,

Koupil jsem feldu 207k km najeto cca při 200k Km dělaný servis (olej, filtry ol. vz. i palivový) ale minulý majitel do auta nalil mineralní olej 15W40... chci přejít na polosyteticky 10W40 WV 505.00 co je potřeba udelat navic při této vymene. našel jsem na netu připravek Wynns Oil System Cleaner který naliju do stávajícího oleje necham 10 min bezet na volnobeh a vypustím, dam novy ol. filtr a najiju 10W40tku a hotovo... mne seto moc nezda. poradí nekdo více co presne udelat

• 3 odpovědi
    • 8,7tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Slunilenko,

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Na felicii 1.9 D se mi stále zapíná chladič motoru (větráky motoru). I když třeba vypnu auto, tak se větráky po dvou minutách stále spouští a to tak dělá třeba i hodinu. Motor bývá zahžátý max. na 90 °C - optimální teplota. Dnes jsem chtěla nastartovat a nešlo mi to, mám uplně vybitou baterii. Chtěla bych se zeptat, zda ta bterie může být vybitá kvůli těm větrákům a co vyměnit?

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Ivanek007,

ahoj. za tepla mi nejede felda. pokud je motor studeny tak je vse ok.... ale jak se zahreje tak to zacne strilet do vyfuku, a a po chvilce to chcipne, a pri pokusu o nastartovani nechytne... chytne az po cca pul hodine as vystydne... kdyz sem menil spojku tak mi potom chcipla a nechtela chytat. bylo to u mechanika a ten prej ma tajemstvi co s tim udelal, a felda pul roku fungovala. ale nyni o5 nic. na vagu chyby zadne. vag mam. co mam treba kontrolovat v urcitych kanalech abych poznal co je v haji??? jo a este dys mi to umrelo, tak sem zapl klice, a bzucela palivova pumpa, a nechitlo to, pak sem odpojil cidlo na setrvaku, znovu pripojil, otocil klicem a pote pumpa tlacila…

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Juro M,

Ahojte,chcel by som sa poradit.Mam feliciu 1,9 D v poslednej dobe mi coraz viac zacalo pri volnobehu ,akoby isiel motor nepravidelne.Nerobi to ale vzdy.Dnes som sa rozpraval s kamaratom,a dospeli sme k tomu ako keby bola uz zodrata spojka alebo opotrebovane spojkove lozisko.Ked vytlacim spojku robi to trochu menej alebo vobec,akoby tam nieco ostalo visiet potom sa to zas napravi.Chvilu to ide dobre ale potom sa to zas pokazi.Spojkovy pedal ide dost lahko,spojka ale nesmyka.Robilo to aj ked som isiel na 1-ke bez plynu,teda na male otacky.Moznoze je nejaky problem v prevodovke.Rychlosti sa radia pomerne dobre.

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem johnyss,

Zdravim, potrebujem poradit otec omylom (lebo neciti) nalial do nadrze aceton a isiel cca 4 km do roboty. ked isiel z roboty nemohol nastartovat a casom jeho kolega zistil ze to nebola nafta. Tak vypustil celu nadrz nalial naftu a zacal roztahovat. Ked to neslo tak som auto dal do garaze vymenil palivovy filter ale nejde to natocit. Palivova sustava je odvzdusnena aj tlaci naftu na dyzy a aj dyzy mam funkcne tak uz asi preskoceny remen a tu potrebujem poradit ako skontrolovat polohu kluky a rozvodov. A polohu casovania cerpadla asi bude nemozne. VIETE PORADIT ?

• 3 odpovědi
    • 4tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Missso,

CHcem sa spitat nevie dakto z coho sa sklada štarter 1,9D alebo dajaky nakres

• 1 odpověď
    • 2,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem dany-morti,

Klimatizácia tu bola už toľkokrát spomínaná, ale chcel by som sa spýtať, či by sa dala narvať do feldy 1,9D nejaká z iného auta, napr vw, fiat, atd. Mám na mysli manuálnu, funkcia by mala byť tá istá u všetkých nie? Ak sa jedná o držiaky a remenice, v tom nevidím problém, také veci sa dajú vyriešiť, len ma trápi, ako to všetko zapojiť. Videl som tu také niečo ako fúkar pod autorádiom, to stačí len doviesť vzduch pred ventilátor, alebo to je komplikovanejšie. Za každý odkaz a foto, schému vopred vďaka. Auto používam na podnikanie, je v top stave, a neuvažujem o jej predaji,, nakoľko tá spotreba a ceny náhradných dielov mi celkom vyhovujú.

• 10 odpovědí
    • 12,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem bobsy,

Vlastním celkem krátce felinu 1,9D. Výkonově jsem celkem spokojený, avšak neškodila by menší rezervička výkonu. Má někdo ponětí, jestli reálné do tohoto modelu napasovat motor wv 1,9D s prímým vstřikem? Díky za rady.

• 13 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.