Elektrika
376 témat v tomto fóru
-
felicia1,3 nedobija alternator, pri jazde vybilo baterku ale kontrolka dobijania nesvieti ani pri otoceni klucom ani pri nastartovani, tenky kablik z alternatora som vytiahol a prilozil na kostru a pri otoceni klucom kontrolka svieti takze kontrolka je ok.
-
- 14 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdravím odborníci... Potřebuji radu mám problém posledních 14 dní, jednou mi cvakal startér, podruhé startoval bez problémů a teď se vůbec netočí a ani necvaká kde je vada?
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Neměl by jste někdo, nebo alespoň typ kde sehnat..... Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám takový problém se zásuvkou u Felicie (zapalovač). Když do ní něco připojím, tak z ní neustále konektor vypadává. Někde jsem se dočetl, že je to tím, že felicie má mělkou zásuvku. Chtěl bych se zeptat zda jste někdo tento problém řešili. Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
vsimol som si to asi pred pol rokom, ked som isiel autom vecer. ked mi klesli otacky pod 2000 (je jedno ci bol zaradeny stupen, alebo volnobeh) tak sa mi zacala rozsvecovat kontrolka dobijania, teda cim mensie otacky tym viac svietila (ale nikdy nebola uplne zasvietena na 100%) . a dalo sa to pocut aj na vetraku, ked som pridal plyn, tak ako by sa zvysila rychlost vrtule. a najviac to vidiet na svetlach, lebo ked su nizke otacky tak sa stlmia a potom ked pridam na otackach je krasne vidiet ako sa zvysi intezita svietenia. baterku som dobil na full a so startovanim nemam ziadne problemy . len jak som s autom asi 1 a pol mesiaca nejazdil v zime, tak bola baterka na cucky, …
-
- 19 odpovědí
- 15tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Prosím o radu. V mrazech jsem jednoho dne nenastartoval. Po týdnu, když jsem pak sehnal nabíječku jsem vyjmul baterii a plně nabil. Tu jsem vrátil zpět po dalším týdnu, když polevily mrazy. Auto (Škoda Felicia Kombi 1,3 – 50kw, r.v. 96) nastartovalo napoprvé. Jenže po ujetí cca 2 km začalo strašně škubat a cukat, úplně vypádával výkon, jak kdyby jelo chvílemi na 2 – 3 válce a znovu se zase chytalo, ale to jen když jsem ho vytáčel do vysokých otáček. Pak mi chcíplo a nešlo nastartovat. Až cca na 4 pokus, když jsem fakt pořádně podržel startér tak se chytilo, ale zas jen v maximálních otáčkách a po pár sekundách opět na volnoběh zhaslo. Nechal jsem ho tedy od…
-
- 7 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
ahoj potrebovala bych radu, mam feldu 1.3 99rok na plyn. A ted mi to dela to, ze normalne nastartuju a po chvilce jizdy mi zacne klesat inetnzita svetel a podsviceni balubovky, treba uplne zhasnou a pak se naplno rozsvitej, nebo jen trochu setmi. Dneska mi to udelalo i to ze to uplne zhaslo a chcipnul i motor a nemohla sem znova nastartovat, svetla svitili vsechno, v baterce byl proud, ale kdyz sem startovala tak to jen cvaklo. A kdyz sem k autu prisla po 3hodinach normalne sem zas nastartovala. Nevite někdo prosííím čím by to mohlo byt? dekujuuuu
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím odborníci... Mám 2 otázky ta první zní, nedávno jsem měnil zásuvku tažného zařízení vše jsem zapojil tak jak má být, jede bez problému ale mám tam navíc jeden kablík zeleno-černý co s ním?A ta druha otázka zní, není to kabel na ukazatel blinkrů přívěsu na budíkách, popřípadně kam ho zapojit?Díky ...
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám feldu rv95 1.3 43kw (favorit). Po zapnutí topení začne foukat jenom na 4ku a za chvíli se vypne. V jiných topikách sem se dočetl, že by měl být špatný regulátor odporu. Chtěl bych se zeptat, jestli je ten regulátor u všech felícií stejný, abych nekoupil nějakou blbost, a jestli jde ta výměna udělat doma, jenom se šroubovákem a kladivem:-) už mám na okně aspoň 2mm ledu děkuji za odpovědi
-
- 7 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím,měl bych na feldě problém,při montáži autoalarmu daní zpět přístrojovky a zkontrolování zda vše jede mi nejdou potkávací světla pouze parkovačky.Než jsem se do toho úkolu pustil vše mi jelo tak jak má. Kontrolovaná pojistka i relátko stav OK tlačítko na potkávací světla snad taky OK,světelná houkačka jede. Kde může být chyba.Poraďte - spěchá... Díky moc všem za každý nápad.
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
chtěl bych se zeptat co všechno mám napsat za čísla do texťáku autoscan.txt, pokus si tam chci přidat felicii (mám tam jen oktávii), aby to neprojíždělo zbytečně věci, který v tom autě nejsou.... je to 1.3 BMM laurin a klement, elektrický zrcátka, vyhřejvaný sedačky, imobilizér, alarm, mlhovky, airbagy, rádio, ABS,... poradí někdo, nebo jsem to napsat mov nesrozumitelně?
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Jak se prohloubila zima, začal jsem přemýšlet o vyhřívaných sedačkách do moji 1.6ky. Chtěl bych se vás proto zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s instalací "tepelných deček" do sedaček pod potahy. Našel jsem si postup jejich výměny, ale u Octavie (odkaz na stránky je adminem zakázán) a tak by mě zajímalo, jestli se dá něco podobného namontovat i do feldy - popř jak (věci kolem sedaček a čalounění jsou jasné, spíš co se týká zapojení). Předem díky za vaše postřehy.
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, Mám jen drobný dotaz. Dostal jsem univerzální modul pro automatické rozsvícení světel Chci ho zapojit do feldy 1,3 - 95 rok http://www.aunika.com/Elektronicke-systemy-do-automobilu/Moduly-denniho-sviceni/AS-01-modul-denniho-sviceni Z toho relátka vedou tři dráty: HNĚDÁ - kostra, ŽLUTÁ - +12v po zapnutí zapalování (svorka 15), MODRÁ - Výstup pro ovládání světel (negativní uroveň) Hnědý a modrý je jasné kam zapojit ale co ten MODRÝ DRÁT?! Popř. na jakou barvu kabelu Díky moc za každou radu
-
- 6 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Koupil jsem použité dálkové ovládání do Felicie origo od Škoda ale nevím jak namontovat schéma zapojení jsme nedostal. Na bedně je číslo typu asi BKA 093 015. Scháním zapojení nebo náky manuál jak si s tím poradit. Díky
-
- 11 odpovědí
- 24,8tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám menší problém. Když sešlápnu brzdu tak se mi rozsvítí přední světla (a to je nemám zapnuté). Nevěděl by někdo čím to je? Měnil jsem zadní žárovku od světel. Předem díky.
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám následující problém: občas se mi stane, že po otočením klíčku do startovací polohy startér netočí. Mám podezření že nevyjiždí kotva. Po otočení nic necvakne, ani žádné relé, ani nic v motoru. Než koupím nový startér, potřebuji potvrdit zda je to tím? Mělo by při zaseklé kotvě něco cvakat při otočení do 3. polohy? Případně je nějaký postup (kromě měření elekriky, nemám voltmetr) jak to ověřit? Všechno ostatní funguje, při úspěšném startu chytne hned. Je to Felicia 1.3 mpi 40kw rok1999 Díky
-
- 6 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám Felicii Magic s el. stahováním oken a s origo alarmem LaserLine 989SK. Chtěl bych, aby mi po aktivování alarmu (tzn. zamčení dveří) vyjela automaticky přední okna. Na netu jsem našel pár modulů, ale nebyly k tomuto alarmu. Co mám koupit? Nebo jak mám co zapojit?
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, nevedel by mi niekto poradit co može byt s otackomerom na felicii 1.6 lebo ked nastartujem tak otacky su 2000 a ani nepridam plyn ? ked trochu udrem do pristrojovky tak spadnu a funguju už normale ! A este nesvieti mi kontrolka na stretavacie svetlomety menil som aj diodu na pristrojovke ale aj tak nefunguje kde by mohol byt inde problem ? ked vsetky ostatne kontrolky funguju ? dakujem za odpovede
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Mám dosti velký problém, před 3 jsem jel a když jsem to podkopl ze 4->3 tak mi praska horní hadice od chladiče a G12 po celém motoru hlavně po zapalování a ŘJ, auto jsem hodil do dílny, vykoumal jsem co a jak. Hadici vyměnil. Pak jsem v pohodě nastartoval a jel jsem, po cca 5km jízdy začal motor občas cukat. Dojel jsem za svím automechanikem cca 10 km. Po pár hodinách sedám do auta a ta mrcha točí naprázdno. Tak jsem se podívali na rozdělovač a pod. Pak jsme dali ŘJ na topení a kontakty kapku očistili. Po chvili trápení chytla tak jsem si řekli OK a dali zase ŘJ na topení po 3 hodinách velký problém, ale nakonec chytla a já jel dom, zase občas cukla a doma před vratama…
-
- 5 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
ahoj vsem. Mam takovy problem. Vlastnim diagnosticky kabel nedavno jsem ho koupil a zatim jeste moc nepouzil.Ale uz jsem prez nej zkusil napichnout par aut jestli se spoji a vse funguje bez problemu. Jediny moje auto skoda felicia 1.3 mpi r.v.96 se nelze spojit.Netusim cim to je.OBD zastrcku jsem zkousel promerit a to je v pohode.Komunikacni pin tedy ne, to nevim jestli jde. Mam podezreni na imobilizer i kdyz si nedokazu vysvetlit jak je to mozny. Ale pri spusteni spojovani s jednotkou v imobilizeru cvaka rele. jinak auto jede bez problemu.diky za rady Jeste takovy dodatek.Pouzivany softwar vag.A jinak sel jsem po kabelu toho komunikacniho pinu a vede do toho imobilizeru
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
hned k veci : na prvu polohu sterace nereaguju az na druhej (pravidelnej ) a treti polohe idu . problem je v tom ze ked venku smokli tak sa bojim ze tu paticu poseru. . skusal sem menit relatka ale beze zmeny. tak si jezdim uz pravidelne ze zapnutou prvou polohou (nech nemam na druhu daleko) .. a obcas (zrovna ken to nepotrebujem ) sterac zacne jit ale zas jen 1 alebo 2X a zac nic tuhej. nechapem to..
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Čaute, chtěl bych se zeptat, jak se jmenuje patice pro žárovky, které slouží jako podsvětlení pro ovládání topení a zda-li by se dali vyměnit za tohle. Odkaz a ještě stropní světlo, jestli by se dalo nahradit tímto. Varianta 1 nebo Varianta 2 a ještě, jestli by se tam ta Varianta 2 vlezla. Diky moc.
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám ve Feldě rv. 1996 autorádio Sencor. Instaloval jsem ho asi před rokem, ale teď v chladném počasí jsem měl za poslední 2 měsíce již několikrát vypráskanou baterku (novou) musel nabíjet. Včera mě to naštvalo tak jsem proměřil odběr, ve vypnutém stavu ta potvora bere 0,08-0,11 A. Co s tím můžu udělat? Kromě opravy kladivem Díky.
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
včera se mi stalo že jsem jel natankovat vzal jsem natural95 do mé felicie 1.3 GLXI rv.1995 vše v pohodě.ale po cca 5 min mi zdechl motor zníčeho nic když jsem stál na místě. vypadalo to že se mi snížili otáčky a začlo to cukat .... nastartoval ,ale po přidání plynu to zas opakovalo asi 3x .kousek jsem popojel a začlo se to zas dusit až to zdechlo..... teď když jsem to tahnul na laně před servis tak už ani to nenaskočilo jen se to točilo při startování ale motor se nechytl.... teplotu motoru jsem měl normální. tak se prosím ptám jestly někdo nemá podobnej problém. nebo neví co to muže být. na pumpě jsem se byl dneska zeptat jestly to nemuže být benzínem ,ale nikdo si …
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám problém s autorádiem. Při vypnutých světlách hraje v pohodě, ale při zapnutých se ani nezapne. Děkuji za odpověď
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-