Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Dobrý den mám malý dotaz mám Octavii 2 před face. 1.9 TDI 77 KW 2005 typ motoru BKC. Problém je takový vždy když s autem jedu například z kopce a mám zařazený rychlostní stupeň a jedu bez plynu tak je slyšet pískání od motoru přibližně od 2000 otáček když poklesne pod 1600 otáček pískání přestane to samé když člověk s autem stojí a prošlápne plyn tak když otáčky klesají dolů tak si to pískne jinak auto na volnoběh běží v pořádku a po oddělani řemene příslušenství to dělá pořád. Je pravda že auto občas spadne do nouzového režimu Diagnostika hlásí chybu měření hodnot nasávaného vzduchu a regulace plnícího tlaku překročena. Ale myslím že to bude váha vzduchu. Jin…
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všem, prosím o radu zkušenější. Tchán má 1.9 a ZA MOKRA auto špatně startuje. Buď jen točí a ani nenastartuje a nebo nastartuje s oridanym plynem ale objeví se vrtulník a zase chcipne. Když drží plyn, tak to jede, ale když třeba jede z kopce a pustí plyn tak má zase auto tendenci chcipa. Tohle vše jen za deště. Mechoš až v pondělí. Nápady? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, pořídil jsem Octavii 2 1.9 TDI 77kw, najeto 230XXX Km. Auto jsem koupil, jezdil jsem, vyměnil jsem všechny náplně až na olej v převodovce. Po čase se při jízdě v rozmezí 1500 až 2100 otáček ozývalo divné hučení (něco jako od ložiska ale vyšší tón). Proto jsem svolil i k výměně oleje. S hrůzou jsem zjistil že oleje tam bylo jenom půl litru místo dvou. Olej jsem doplnil ale onen zvuk nezmizel. Zejména je to slyšet, když jedu z konce a nepřidávám plyn. Jakmile se otáčky dostanou do této hranice tak začne onen zvuk. Když jedu rychle, nic to nedělá. Když zmáčknu spojku, zvuk přestane. Setkal jste se s tím někdo? Mám se nějak obávat, že…
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj. Mám problém Octavia 2 1.9 77kw BJB. Při otočení klíčku nesvítí kontrolka motoru, žhavení ani nesepne čerpadlo, rosvítí se ASR, startér se roztočí ale nechytne. Třeba za chvíli vše dobré a pak se to zase opakuje. Už mi motor vypnul i za chodu a rozsvítilo se ASR. Slyšel jsem, že to může být ŘJ, prý byly poruchové ale snad může byt závada i jinde. Nevím moc po čem jít. Díky za radu
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, vsiml jsem si dnes podivného klepání u mé octávky, rv 2009, typ BXE, přikládám video: https://youtu.be/Gcix2pNH55k Najeto 202xxx, kupoval jsem ji při 174xxx, s tím, že majitele znám a měnil na ní šrouby i šály kvůli nevalné pověsti BXE. Nevíte, co by ten zvuk mohl způsobovat? Zdali nějaký šroubek hlavy, špatná dvouhmota, klikovka? Děkuji za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni. Občas se na mojí OII vyskytne problém při startování. Při prvním natočení u studeného motoru sice chytne, ale vypadá to, že běží jen na dva válce a po chvilce zhasne. Při druhém startování musím točit 10-15sekund než motor naskočí a pak už běží normálně v pořádku. Čím by to mohlo být? P.S. Pokud už to tu někde v tématech je, tak se omlouvám, nepodařilo se mi to vyhledat. Díky
-
- 5 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. Moja oktavka 1,9 tdi mi na studeno natočí a hneď zhasne. Potom startujem a po čase chytí. Vie mi niekto poradiť ako odstrániť tento problém?
-
-
- 4 odpovědi
- 15,7tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas, uz delsi dobu mi spatne startuje auto. Pokazde jsem zatim nastartoval napoprve ale hrozne dlouho trva nez naskoci (5-10s). Cim by to mohlo byt? Nemate s tim nekdo zkusenosti? Predem dekuji.
-
-
- 3 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím ve spolek, povedlo se mi ulomit snímač tlaku oleje 1,9Tdi PD 77kw, koupil jsem jinej barva hnedá a nefunguje. Vzal jsem ze šuplíku jiný, ale mělo opačnou charakteristiku než to nové objednané, bylo rozpínací a to fungovalo. Vysvetlí mi někdo jaká čidla tam vlastně mají být? Díky aleš
-
- 0 odpovědí
- 993 zobrazení
-
-
Zdravím, mám Škodu Octavii II 1.9 TDI, rok výroby 2008 najeto cca 250 000. Mám problém s DPF. Asi před 2 měsíci se mi poprvé rozsvítil, hned jsem jel auto projet a normálně zhasnul. Po několika týdnech se rozsvítil znovu ale už během jízdy začala blikat kontrolka žhavení a motor se hodil do nouzového režimu. Po konzultaci s několika servisy jsem nechal filtr vyčistit a hodnota klesla na nějakých 20%. Cca za 14 dni se ale opět rozsvítil takže jsem to opět začal řešit s tím ze mi bylo řečeno ze na vině po čištění muže být ještě senzor tlaku DPF. Po výměně jsem doufal že už bude všechno v pořádku ale po cca týdnu znovu. Zase jsem volal do servisu ale bylo mi řečeno ze na dia…
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mám1,9 TDI 77kW, mám jí krátce, tak se chci zeptat copak to může být za závadu, mám při jízdě takovej pocit když lehonce šlápnu na plyn otáčky vyletí neúměrně oproti sešlápnutému plynu a děá to občas, tak se se chci zeptat jestli jste někdo neřešili podobnej problém. Díky za jakoukoliv radu
-
- 11 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, potreboval bych poradit, co by mohlo byt nasledujici chovani. Volnobezne otacky jsou cca 800-900ot./min. Kdyz nastartuji studeny motor, tak jsou okolo 1000ot./min. To je vsechno ok. Ale posledni dobou se mi stava, ze klasicky jedu, standartne plynule zahreji motor, jedu klidnou dalnicni jizdou cca 20km a pak kdyz sjedu z dalnice, tak pred krizovatkou vyradim a mam znacne zvysene otacky cca 1100-1200. Kdyz v tu chvili motor chcipnu a ihnad nastartuji, tak jsou otacky zase v normalu. Zkousel jsem i treba motor vice vytocit a pak i otacky zase klesly na 800-900, ale treba za chvili zase stouply a neni to pravidlo, ze by po vyturovani klesly. Stava se to vzdy a…
-
- 7 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj Našel by se zde někdo kdo by mi dokázal odpovědět či upřesnit . Jde o to že bych předělal auto na 6Q s motorem 1.9 TDI PD BXE (JCR převodovka) . Po dlouhém sezení ,počítaní a hledaní údajů jsem na šel asi 5 typu převodovek které by tam pasovali.(JXY,KBL,GQM,HDV,MYP, jsou tam i 5Q mezi nimi ) Nejadekvátnější rychlostka je MYP z passatu 1.6 TDI CAYC . Rychlostka je velikostně+- i vzhledově stejná jako 5Q JCR (origo) Spojka stejná 228mm , příruby poloos 100mm a poloosy taky stejné rozteč startéru ,výkon apod. údaje taky stejné . (při nejhorším jiný startér) Co se týče převod. poměru s minimálním rozdílem podobné jako u JCR možná i lépe odstupňované. …
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám takový větší problém =o) Když je chladněji cca 13°C padá motor do nouzového režimu (začne blikat žhavení a píše motor do dílny, někdy vyskočí i kontrola emisí). Když je tepleji je všechno v pořádku. Většinou se problém projevuje když jde motor mírně do tahu nad 1 900ot/min (například : skoro rovná silnice na tempomatu 95 až 100km/h nějaká teréní vlnka a motor spadne). Když motor chcípnu a nasrtatuju vše OK (nečekaně =o)). A jede zase dál. Na diagnostice píše nedosažení plnícího tlaku turba. Jenže turbo už bylo změřeno a vše ok, pro jistotu vyměněn ventil N 75 který to nedělal, dále vyčištěno ultrazvukem, a veškeré vedení je těsné. DPF podle servisu …
-
-
- 9 odpovědí
- 94,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, na RJ motoru my vyskocila chyba 001138 - signal prilis nizky a 001137 - neverohodny signal. Zkusil jsem vymenit cidlo g450, jen v pameti zavad zustala chyba 001138 a nejde vymazat. Pred vymenou cidla chyby aspon vymazat sly, jen po kratke jizde zase naskocily. Netusim, jakou roli na to hraje adaptace, protoze ta byla jednotkou po vymene prijata, ale offset mam neustale 22,5 a -22,5 bez ohledu na chod motoru nebo na otacky. Predem dekuji za podnety.
-
- 3 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, octavia 2 1.9tdi bkc 255t Pri otáčkách 1600 a poté 3000+ je v kabině slyšet strašně dunění a vibrace v kabině dělá to v akceleraci i deceleraci. Spojka nová, poloosy v pořádku i silentblok motoru a převodovky. Kde by mohl být problém?
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj mám Octavii 2 rozvici se mi porucha motoru vrtulník, snímač vyměněn na diagnostice vymazáno a objevuje se vrtulník dál a pořád ta stejná chyba P0471 obvod snímače tlaku výfukových plynů, poraďte prosím díky.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ventylátor chladiča stále pracuje ai ked jestudeny motor, čo to spôsobuje?
-
- 8 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
problem. jednou pri jizde motor cuknul a ztratil vykon, diagnostika ukazala chybu snimace polohy vacky. zkousili jsme prehodit snimac z jine oktavky, ale vysledek byl porad stejny, halluv snimac by tim padem mel byt ok. nasledovalo nastaveni rozvodu podle pripravku a pak vse bylo pul dne ok, nez chyba zase vyskocila. kdyz je v pameti zavad chyba snimace polohy vacky, tak motor dlouho toci, nez nastartuje. kdyz se zavada vymaze, motor naskoci na brnknuti, ale po chvilce se zase objevi chyba. ma nekdo nejakou zkusenost, nebo napad, co muze byt spatne ? michal
-
- 8 odpovědí
- 62,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, hledam už týden, ale nikde jsem podobné téma nenašel a proto se obracím s prosbou. Před 3 týdny jsem měnil váhu vzduchu a od té doby mi někdy při akceleraci vibrovalo auto, teďnuž to dělá při akceleraci pokazde. Poloosy, kola, silentbloky vse ok, přetěsnené vstřiky a dělá stále, z výfuku jde černý kouř právě při akceleraci, na volnoběh auto drží otáčky, nevibruje a ani při klasické ,,udržovací” jízdě. Nemohla by být spuvislost v té nové váze nebo máte někdo zkušenosti? 1.9 tdi 77 kw pd, kod motoru BKC. děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, minulý rok, jak začala zima, tak mi párkrát cuklo v motoru pak jsem to trochu protočil a dobrý, dnes, také začátek zimy mi udělalo to samé ( cukání motoru až úplné chcípnutí motoru ) nastartuju bez problému, ale nechce to jet skoro vůbec... Díky za každou radu
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, Skoda octavia 2 2005 77kw Musim sa poradiť s vami lebo uz som zúfalý a mam pocit ze moje auto nemoze jazdiť ked prsi a nedaj boze je námraza alebo sneh. Moja oktavia je v podstate poskladana. Z dvoch buranych je jedna. Všetko je v poriadku, je cipnuta kedze ide ako krava a neviem ci to môže byt aj tým ale myslím ze problém bude inde. Ked sa pohynam naozaj veľmi pomaly tak mi aj na suchom povrchu presmykuju kolesa a dakedy aj ked idem do kopca a mam napríklad v trojke a pridam tak ma hned zacne presmykovat. Asr mi robili nedávno cize tým to nie je, gumy su nove uz zimne(robilo to aj na letných, absolutne ziadna zmen…
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Čaute řeším už druhým rokem problém. Máme O2 1.9tdi 2006. A v zimě se ručička málo kdy dostane na 90. Termostat je nový to mě napadlo jako první. Pro příklad viz foto. Dnes jedu z prace a auto po ujetí 50km v -15 se neohřálo za celou cestu na více jak 70°c. Když vypnu klimatronic na off tak se zahřeje na 90° ale pak začnu ja v autě mrznout tak že znovu zapnu na teplo v kabině a automaticky padá teplota motoru tak na 70°c. Jink auto topí celkem rychle ale musím říct že oproti fabie 1.4 tdi co máme tak tam po chvilce mám saunu. A v oktě je sice horký vzduch ale ne jak ve fabii. Je pravda že fabie má menší litráž chladící kapaliny v motoru. Díky za info zda jsou tyto …
-
-
- 80 odpovědí
- 51,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim,prosim o radu.Mám problemy s volnoběhem.Jednou jde krasně a jednou na tři.At uz je studenej,nebo teplej. přikladám diagnostiku když jde krasně a naopak
-
- 0 odpovědí
- 958 zobrazení
-
-
Zdravím, vlastnim Škodu octavia 2 1.9tdi už dlhšie si všímam že pri prechode cez 1600 a 1900 otáčok motor zľahka zvýši hlučnosť je to sotva počuť no pri prekročení hranice 3100otáčok motor výrazne zvýši hlučnosť volant riadiaca páka ani pedále sa neroztasú. Bude sa meniť spojka aj s dvojhmotou, chcem sa opýtať či to môže spôsobovať práve ten zotrvačník
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-