Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.0 TSI

Nová motorizace od roku 2017

1. Zahájeno uživatelem kvantum.nuly,

Ahojte, pořídil jsem si nyní Fabii¨, což je má první Škodovka, pedál plynu jde plynule, ale na konci dráhy - když jdu s plynem úplně na podlahu, jakoby něco "cvaklo" či se něco seplo, o co jde prosím? Ještě mě napadlo, zda to nemá spojitost s omezovačem rychlosti nebo tempomatem. Díky!

• Líbí se mi
    • 3 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Maaca13,

Ahoj, ve Světě motorů ve srovnávacím testu 3-válců jesm se dočetl že motor 1.0TSi má propracované rozjezdové adaptace. Jakmile začnete pouštět spojku při rozjezdu, tak si motor zvýší otáčky na 1300 ot/min a rozjede se i v kopci zcela bez plynu. Tím se šetří spojka Tak jsem to vyzkoušel a otáčky mi vylezly pouze na 1100 ot/min. Rozjet se na to dá ale pouze po rovině a s citem a pomalu. Na rychlejší rozjezd na křižovatce to nestačí. Kde je tedy chyba? A jakou máte zkušenost? Fabia III, 1.0TSi 81kW, manual, MR2017, volnoběžné otáčky v tomto počasí cca 1000 ot/min. Za reakce děkuji

3. Zahájeno uživatelem bunicek,

Ahoj všichni, nyní má Fabie najeto 36000km a při přidání plynu a nebo popojíždění na volnoběh se ozývá jakési chrastění nebo drnčeni od motoru. V servisu nic nezjistili a prý to mám dál pozorovat. Přirovnal bych to k chrastění klapky turba u první 1.2 tsi, ale tohle je ve větším měřítku a v nižších otáčkách. Má někdo obdobný problém? Díky

4. Zahájeno uživatelem ronskispeed,

V co najblizsej dobe idem kupovat fabiu combi. Ale este stale nie som rozhodnuty ohladom motorov. V 80% jazdim do prace 8km trasu rychlostou 50/60km/h. 2-3 krat do roka dialnica a 2-3 do mesiaca cca 50km trasu okresky. Ktory motor by bol lepsi? Chcel som 81, aby sa tak "netrapil" a aj kvoli 6q. Lenze ako pozeram oficialne parametre 70kW ma krutak 160NM od 1500 do 3500ot/min a 81kW ma 200NM od 2000 do 3500ot/min. Nie je neake graficke porovnanie priebehu krutiaceho momentu a vykonu? Resp. co by bolo lepsie vybrat? Ja som viac nakloneny za 81. Vase nazory a odporucania?

5. Zahájeno uživatelem Pawouk,

http://autobible.euro.cz/udela-vic-oktanu-vykonem-trivalce-1-0-tsi-nase-dlouhodoba-skoda-fabia-vam-ukaze/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

6. Ahoj, Čtu na různých místech, na téma dojezd bez paliva, dle palubního počítače, který ukazuje 0 km. Jsem celkem překvapenej, že některý auta dokážou dojet klidně i přes 100km, ale je to asi logický, daný výrobcem. Nicméně můj dotaz zní, zda má někdo zkušenost s konfigurací TSI 1.0, 81 kW, MAN, combi a s nulou na palubce (nebo alespoň F3 všeobecně). Nikde jsem se o F3 nedočetl. Já měl dojezd ještě 15km, ale raději jsem natankoval. Do budoucna, pro extrémní případy, by se odpověď hodila. Díky.

7. Zahájeno uživatelem Mira28,

Zdravím pánové Jaký celokryt spodku motoru by jste mi doporučili na tento motor Mám kombi a chtěl bych jsi dát celokryt Už jste to někdo řešil Děkuji za jakoukoliv radu

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.