Motor 1.0 TSI
Nová motorizace od roku 2017
57 témat v tomto fóru
-
Ahojte, pořídil jsem si nyní Fabii¨, což je má první Škodovka, pedál plynu jde plynule, ale na konci dráhy - když jdu s plynem úplně na podlahu, jakoby něco "cvaklo" či se něco seplo, o co jde prosím? Ještě mě napadlo, zda to nemá spojitost s omezovačem rychlosti nebo tempomatem. Díky!
-
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, ve Světě motorů ve srovnávacím testu 3-válců jesm se dočetl že motor 1.0TSi má propracované rozjezdové adaptace. Jakmile začnete pouštět spojku při rozjezdu, tak si motor zvýší otáčky na 1300 ot/min a rozjede se i v kopci zcela bez plynu. Tím se šetří spojka Tak jsem to vyzkoušel a otáčky mi vylezly pouze na 1100 ot/min. Rozjet se na to dá ale pouze po rovině a s citem a pomalu. Na rychlejší rozjezd na křižovatce to nestačí. Kde je tedy chyba? A jakou máte zkušenost? Fabia III, 1.0TSi 81kW, manual, MR2017, volnoběžné otáčky v tomto počasí cca 1000 ot/min. Za reakce děkuji
-
-
- 12 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj všichni, nyní má Fabie najeto 36000km a při přidání plynu a nebo popojíždění na volnoběh se ozývá jakési chrastění nebo drnčeni od motoru. V servisu nic nezjistili a prý to mám dál pozorovat. Přirovnal bych to k chrastění klapky turba u první 1.2 tsi, ale tohle je ve větším měřítku a v nižších otáčkách. Má někdo obdobný problém? Díky
-
-
- 10 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
V co najblizsej dobe idem kupovat fabiu combi. Ale este stale nie som rozhodnuty ohladom motorov. V 80% jazdim do prace 8km trasu rychlostou 50/60km/h. 2-3 krat do roka dialnica a 2-3 do mesiaca cca 50km trasu okresky. Ktory motor by bol lepsi? Chcel som 81, aby sa tak "netrapil" a aj kvoli 6q. Lenze ako pozeram oficialne parametre 70kW ma krutak 160NM od 1500 do 3500ot/min a 81kW ma 200NM od 2000 do 3500ot/min. Nie je neake graficke porovnanie priebehu krutiaceho momentu a vykonu? Resp. co by bolo lepsie vybrat? Ja som viac nakloneny za 81. Vase nazory a odporucania?
-
-
- 25 odpovědí
- 43,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
http://autobible.euro.cz/udela-vic-oktanu-vykonem-trivalce-1-0-tsi-nase-dlouhodoba-skoda-fabia-vam-ukaze/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
-
-
- 60 odpovědí
- 32tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, Čtu na různých místech, na téma dojezd bez paliva, dle palubního počítače, který ukazuje 0 km. Jsem celkem překvapenej, že některý auta dokážou dojet klidně i přes 100km, ale je to asi logický, daný výrobcem. Nicméně můj dotaz zní, zda má někdo zkušenost s konfigurací TSI 1.0, 81 kW, MAN, combi a s nulou na palubce (nebo alespoň F3 všeobecně). Nikde jsem se o F3 nedočetl. Já měl dojezd ještě 15km, ale raději jsem natankoval. Do budoucna, pro extrémní případy, by se odpověď hodila. Díky.
-
-
- 29 odpovědí
- 30,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím pánové Jaký celokryt spodku motoru by jste mi doporučili na tento motor Mám kombi a chtěl bych jsi dát celokryt Už jste to někdo řešil Děkuji za jakoukoliv radu
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
- 2 sledující
-