Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

1. Zahájeno uživatelem JirikHL,

Pro procházení Briskoda fóra jsem narazil na zajímavou věc. V poslední verzi návodu pro Octavii je v sekci "Travel Assist" kromě adaptivního vedení v pruhu je navíc i Asistovaná změna jízdního pruhu. Viz obrázek Jako podmínky pro tuto funkci jsou automatické parkování a side assist. Celkem by mě zajímalo, jestli to půjde retrofitnout/nakódovat do současných Octavií, které splňují podmínky. A nebo, jestli to třeba Škoda poskytne v rámci nějakého updatu (tak naivní ale asi nebudu :D ) Původní téma, ze kterého jsem čerpal zde: https://www.briskoda.net/forums/topic/505647-assisted-lane-change-making-its-way-into-octavia-mk-iv/ …

2. Zahájeno uživatelem Patík,

Zdravím, Mám Octavii 12/2020 výbava style s paketem style plus. Nesvítí mi osvětlení nástupního prostoru respektive nápis škoda ze spodu dveří. Dle katalogu vozidla je osvětlení ve voze namontovano, pohledem ve voze je taky ale nesvítí . Nemáte nějaký tip čím by to mohlo být? V servisu jsem domluvený že se na to podívají při prohlídce (auto mám teď chvíli) teď mi jen v rychlosti přehráli soft v infotainmentu. Přiložené foto jen pro info o jaké světlo se jedná.

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Peppin,

Zjistil jsem, že mi O4 nesignalizuje nízkou hladinu kapaliny v ostřikovačích. Nejdřív přestanou ostřikovat světla a pak i sklo. Že by se šetřilo i tady?

4. Zahájeno uživatelem royal198,

Zdravím pánové a dámy ;-) Instaluji do vozidel Škoda Octavia 4th Gen rok výroby 2021 & 2022 blíže nespecifikovanou technologii. V jednoduchosti se jedná o odemykání a zamykání mobilním telefonem, kdy klíček je neustále nainstalován ve vozidle a já pomocí technologie řídím napájení klíčku (na PCB klíčku není 3V baterka), odemykání, zamykání a imobilizér. Mám nainstalované tři Octavie z roku 2021 a nemám problém. Ovšem u Octavií 4th Gen mám problém s PCB klíče, která mi po cca 72 hodinách bez fyzického pohybu usne a po odemčení se klíček neprobudí a vozidlo ho tedy nevidí, tak aby nastartovalo. Od člověka, co ve Škodovce pracuje přímo na security, j…

• 5 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  5. Dnes se mi rozsvítila oranžová kontrolka ,hledal jsem v kontrolkách na webu Skody ,ale tenhle obrázek jsem tam nenašel a ani mě nenapadá ,co by to mohlo být.Nesetkal jste se s tím někdo? Myslím tím vlevo 🙂

6. Dobrý den, poslední dobou cca 3 měsíce se mi stává, že při nastartování nefunguje pomoc při parkování. Musím tak 2x až i 6x znovu nastartovat, aby senzory byly funkční. Reset SW nepomůže. Vždy to hlásí " porucha: pomoc při parkování " Bohužel při vyjíždění od baráku jedu na centimetry a zadní " pípáky" prostě potřebuji, jinak by mě to netrápilo. Vypozoroval jsem, že je to horší při teplotách okolo nuly. Odpoledne při odjezdu z práce, když je tepleji, to někdy dám na první nastartování. Také při zahřátém motoru s tím není problém. V servisu to již 3x řešili přeinstalací SW ale je to stále stejné. U O3 jsem nikdy neměl tento problém. Měl…

• 4 odpovědi
    • 7,1tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Jindřich Knoulich,

Ahoj, mám Octavii 4 ve výbavě Ambition Plus a u Nastavení světel checkbox Light Assist. Dle návodu má fungovat pro automatické řízení dálkových světel. Funguje Vám prosím někomu ve stejné výbavě? Mně se to chová beze změny, ať je zaškrtnuto, nebo ne. Díky

8. Zahájeno uživatelem Delet,

Zdravim, chcem sa opytat ci aj vam reaguju predne senzory strasne neskoro. Uz som takmer v "prekazke" a zvukova + vizualna informacia je znacne oneskorena. Je mozne niekde v Menu nastavit odozvu pripadne vzdialenost kedy maju byt aktivne? Pripadne ci to vie nastavit servis. Dakujem

• 9 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem kieresblant,

Ahojte hosi, mam octaviu 4 RS, 12/2020 - raz za mesiac mi huka bez dovodu alarm (v aplikacii hlasi "pohyb na vnejsim plasti") - podla navodu sa hukajuci alarm deaktivuje odomknutim vozidla alebo nastartovanim. Absolutne nic nefunguje, auto huka dalej, aj ked sa s nim rozbehnem po ulici - no nemusim hovorit, ze vyzeram ako blazon co to ukradol. Mate nejaky tip ako riesit - alebo fakt musim kvoli tomu do servisu :)

10. Zahájeno uživatelem Filip1996,

Ahoj, koupil jsem nově Octavii a po týdnu si všímám, že si ta elektronika dělá sama co chce. Když nastartuji, většinou je vše ok. Stává se ale, že mám například nefunkční tempomat nebo proaktivní ochranu cestujících. Jednou mi nenačetl zase front assist ale během jizdy se zapnul. Předchozí 2 se nečetly až po opětovném nastartování. Máte s tím někdo zkušenosti?

11. Zahájeno uživatelem Drincek,

Vypol som kessy centralne zamikanie,vadili my rozsvietene budiky po zamknuti(dost dlho trva kym zhasnu),co bolo najhorsie ked bol kluc mimo dosahu(prestal ovladac blikat)a skusil otvorit vsetko sa v nutry rozsvietilo a zacalo bzucat bri motory (dost dlho) a ked som isiel okolo auta s ovladacom tak ties auto reagovalo.Chcem sa spitat ked je to takto vypnute ci ovladac stale vysiela sygnal(uz neblika ovladac ked je zamknute) a ci nezacne vysielat az po odomknuti.

12. Zahájeno uživatelem Ondřej89,

Zdravím, kolega dostal za odměnu novou octavii v edici 125 let škoda. Bohužel při konfiguraci nikou nedošlo, že popis ,,klimatizace¨ znamená u auta za 560 tis pouze klimatizace manuální. Nevíte zda jde předělat na automatickou. díky za info

13. Zahájeno uživatelem kenanab,

Všimnul jsem si na 2 Octaviích rozdílné grafiky na virtuálních budíků. Na čem záleží, která grafika tam je? Rád bych tam přepnul tu první verzi, přijde mi mnohem lépe čitelnější. Nebo to záleží na výbavě nebo je to nějaký update? Děkuji za objasnění

14. Zahájeno uživatelem David Lê,

Ahoj, nevíte někdo jestli je možné a popř. kolik by stálo dodělat Kessy? Mám startování tlačítkem i Kessy kliky, ale jelikož to bylo jedno z prvních aut, tak to nemá jednotku a asi i kabely.

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.