Publikováno Listopad 9, 200618 r Zajímalo by mě, zda lze instalovat do Škody Octavia 1.8 Turbo 110 popřípadě 132 Kw plyn LPG, zda to funguje bez problémů a zda znáte někoho kdo to umí výborně nainstalovat a samozřejmě cena. Napadlo mě to v souvislosti, když jsem byl na Rallye Deutschland a tam jako předjezdec bylo Mitsubishi EVO VII a bylo na plyn a jěště jeden borec to měl na Subaru Sti. Všechny fundované odpovědi vítám a předem děkuji.
Listopad 10, 200618 r Ano, lze to, vim minimalne o jednom cloveku tady na foru, ktery ma 1.8T+LPG+chip a je s tim maximalne spokojeny. Jen ta cena za prestavbu je vyssi - nekde kolem 40-50 tis. Kc, ale vydrz, urcite se tu ozve nekdo s konkretnejsi informaci... Vlada
Listopad 10, 200618 r To nemyslíš vážně 1.8T a LPG A co je na tom spatnyho? Mit vykonne auto a jezdit lacino... Dnes pouzivane kvalitni sekvencni vstrikovani netrpi temi neduhy, jako Skoda 120 predelana na LPG... btw je to trochu OT, jelikoz Vladimir chtel slyset nejake uzitecne informace od lidi, co to maji...
Listopad 10, 200618 r koupit si 1,8T a jezdit na LPG to je jak krasnou babu strkat do pytle to je dobrý příměr
Listopad 10, 200618 r koupit si 1,8T a jezdit na LPG to je jak krasnou babu strkat do pytle Hmm, asi si koupím ereso 132 kw, ale bych do ní nemusel lít 98 oktanů, tak tam naseru LPG...
Listopad 10, 200618 r Blbost s tou babou, mít 1.8T na LPG znamená jezdit levněji než s 1.9TDi s mnohem lepší dynamikou provozu - taky jsem o tom dost uvažoval, ale nenajezdím tolik, aby se mi to zatím vyplatilo a pak nevím, jak by se na LPG tvářil upravený SW řídící jednotky (150KW) a co by na to řeklo turbo, který je poháněný výf. plyny a ty asi budou v jiným složení při spalování benzínu a nebo LPG...
Listopad 10, 200618 r LPG never more... Někde tady je diskuse o 1,8 92kW, tak si pohledejte a počtěte. Já už s plynem nechcu mít nic společného. Jezdí to sice levněji, ale rozhodně ne levněji než nafta, ale každopádně jsou to problémy. Nafta jezdí levně a nejsou trable. Tak proč se vysírat s LPG? LPG má určitý omezení, nepohodlí a je to zdroj technických problémů. Stačí si projít na netu nebo tady na fóru projet do historie a fakt je, že problémy jsou. Naprosto zbytečně. Nafta jezdí za cca stejný love, v našem případě já jezdím s TDI levněji. Ale za ty "problémy" i přemýšlím o vymontování LPG. Tímto u mně asi benzín definitivně skončil.
Listopad 10, 200618 r Jo to tu má FOX http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=15130 Škoda Community - Diskusní fórum o vozech Škoda Auto -> 1.8 20V 92kw - LPG
Listopad 10, 200618 r koupit si 1,8T a jezdit na LPG to je jak krasnou babu strkat do pytle :-D Myslím, že jsi to vystihl přesně. Je to však věc názoru každého jedince, stejně jako benzin vs. nafta, spoilery, křídla, kola a další věci. Ať si každý do auta nacpe co chce.
Listopad 10, 200618 r Osobne nejsem zastance LPG ale svez jsme se Audi A6 1.8T predelanou na LPG. Prestavba stala asi 35-40tis a je to tusim 4bodovej vstrik. Auto jelo pekne, prepinani plyn a benzin naprosto bez problemu. Majitel maximalne spokojenej.
Listopad 11, 200618 r Osobne nejsem zastance LPG ale svez jsme se Audi A6 1.8T predelanou na LPG. Prestavba stala asi 35-40tis a je to tusim 4bodovej vstrik. Auto jelo pekne, prepinani plyn a benzin naprosto bez problemu. Majitel maximalne spokojenej. otázka jak dlouho bude spokojenej. neříkám, LPG uspoří, ale přece jenom, už nejsem nejmladší a tudíž pohodlnější, a řešit problémy a nepohodlí s LPG mně prostě sere. Nafta jezdí nastejno +/- a o kopec problémů méně. Takže tak. Upraveno Listopad 11, 200618 r od TomasB
Listopad 12, 200618 r Nafta jezdí nastejno +/- a o kopec problémů méně. Takže tak. S TDi jezdíš nastejno s 1.8T na LPG možná co se týká nákladů na PHM, rozhodně ne co se týká jízdní dynamiky a zážitku z jízdy. Pokud se chceš ploužit s očima přilepenejma na palubním počítači na ukazateli okamžitý spotřeby, je to tvoje volba, hlavně nejezdi 130 v levým jízdním pruhu na dálnici s rozsvícenejma mlhovkama s pocitem, že máš superdeluxe výkonný automobil konce 20tého století a nikdo tě nemůže předjet, protože máš TDi co jezdí za 4 Vyjma toho, nechápu tyhlecty debaty, proč se do fóra kde se někdo ptá na zkušenosti s 1.8T na LPG píšou nesmysle o tom, že je 1.9TDi nejbáječnější motor na světě??? BTW: Včera jsem jel se svojí 1.8T 4x4 na zimních gumách HK - Praha Ruzyně - HK, spotřeba 6.9 - rozhodně jsem se s tím necoural. Nevím co by kdo chtěl víc od 200 koňovýho auta...
Listopad 12, 200618 r Nafta jezdí nastejno +/- a o kopec problémů méně. Takže tak. S TDi jezdíš nastejno s 1.8T na LPG možná co se týká nákladů na PHM, rozhodně ne co se týká jízdní dynamiky a zážitku z jízdy. Pokud se chceš ploužit s očima přilepenejma na palubním počítači na ukazateli okamžitý spotřeby, je to tvoje volba, hlavně nejezdi 130 v levým jízdním pruhu na dálnici s rozsvícenejma mlhovkama s pocitem, že máš superdeluxe výkonný automobil konce 20tého století a nikdo tě nemůže předjet, protože máš TDi co jezdí za 4 Vyjma toho, nechápu tyhlecty debaty, proč se do fóra kde se někdo ptá na zkušenosti s 1.8T na LPG píšou nesmysle o tom, že je 1.9TDi nejbáječnější motor na světě??? BTW: Včera jsem jel se svojí 1.8T 4x4 na zimních gumách HK - Praha Ruzyně - HK, spotřeba 6.9 - rozhodně jsem se s tím necoural. Nevím co by kdo chtěl víc od 200 koňovýho auta... evidentně jsi nepochopil, co jsem napsal.
Listopad 12, 200618 r Už jsem to tu někde psal, ale kamarád má Octu 1,8T 20V combi, denně najede 500km. Kupoval ji starší, plyn má téměř od začátku asi 4 roky. 500.000km bez problémů a to i na Long Life olej, což zrovna není podle mně úplně to pravé pro motor. Turbo původní, myslím, že váha vzduch měněná. Jinak fakt OK. Předtím měl naftu a podle jeho propočtů je tato varianta levnější. Na dynamice to ztratilo jen nepatrně. Má to na práci a náklady jsou pro něj sakra důležité a to měl již několik druhů motorizací. Upraveno Listopad 13, 200618 r od Peterer
Listopad 12, 200618 r Už jsem to tu někde psal, ale kamarád má Octu 1,8T 20V combi, denně najede 500km. Kupoval ji starší, plyn má téměř od začátku asi 4 roky. 5000.000km bez problémů a to i na Long Life olej, což zrovna není podle mně úplně to pravé pro motor. Turbo původní, myslím, že váha vzduch měněná. Jinak fakt OK.Předtím měl naftu a podle jeho propočtů je tato varianta levnější. Na dynamice to ztratilo jen nepatrně. Má to na práci a náklady jsou pro něj sakra důležité a to měl již několik druhů motorizací. To jsem nepochopil najel 5000km??? nebo 5 000 000km?
Listopad 12, 200618 r Kdo nemá zkušenosti z plynem tak nemůže nic říkat. Já mám už třetí auto na lpg a pohoda. Ted jezdím v OI 1.8 92kw na LPG už 2 roky bez problému. A příší rok uvažuji o OI 2.0 85kw nebo 1.8T 110kw a taky to prásknu na LPG. Je to spíš pro ty co hodně najedou za rok.
Listopad 12, 200618 r Kdo nemá zkušenosti z plynem tak nemůže nic říkat. Já mám už třetí auto na lpg a pohoda. Ted jezdím v OI 1.8 92kw na LPG už 2 roky bez problému. A příší rok uvažuji o OI 2.0 85kw nebo 1.8T 110kw a taky to prásknu na LPG. Je to spíš pro ty co hodně najedou za rok. no, tohle je 3 auto, co provozuju na LPG. A jak už jsem psal, vyplatí se to, ale je tady ale... to už bych se ale zase opakoval...
Listopad 13, 200618 r Už jsem to tu někde psal, ale kamarád má Octu 1,8T 20V combi, denně najede 500km. Kupoval ji starší, plyn má téměř od začátku asi 4 roky. 5000.000km bez problémů a to i na Long Life olej, což zrovna není podle mně úplně to pravé pro motor. Turbo původní, myslím, že váha vzduch měněná. Jinak fakt OK.Předtím měl naftu a podle jeho propočtů je tato varianta levnější. Na dynamice to ztratilo jen nepatrně. Má to na práci a náklady jsou pro něj sakra důležité a to měl již několik druhů motorizací. To jsem nepochopil najel 5000km??? nebo 5 000 000km? Už jsem to opravil samo, že má zasebou 500.000km
Listopad 13, 200618 r Už jsem to tu někde psal, ale kamarád má Octu 1,8T 20V combi, denně najede 500km. Kupoval ji starší, plyn má téměř od začátku asi 4 roky. 500.000km bez problémů a to i na Long Life olej, což zrovna není podle mně úplně to pravé pro motor. Turbo původní, myslím, že váha vzduch měněná. Jinak fakt OK.Předtím měl naftu a podle jeho propočtů je tato varianta levnější. Na dynamice to ztratilo jen nepatrně. Má to na práci a náklady jsou pro něj sakra důležité a to měl již několik druhů motorizací. Zdravím, chci se tě jen zeptat, když už si se zde zmínil i o tom oleji-Long Life, proč si myslíš že není moc dobrý? Děkuji za objasnění
Listopad 22, 200618 r Montujeme lpg asi 10 let.Nebudu to tady vychvalovat-každýho názor. Ale já sem za rok a půl provozu na lpg ani nešah....Jen názor uživatele
Listopad 22, 200618 r Už jsem to tu někde psal, ale kamarád má Octu 1,8T 20V combi, denně najede 500km. Kupoval ji starší, plyn má téměř od začátku asi 4 roky. 500.000km bez problémů a to i na Long Life olej, což zrovna není podle mně úplně to pravé pro motor. Turbo původní, myslím, že váha vzduch měněná. Jinak fakt OK.Předtím měl naftu a podle jeho propočtů je tato varianta levnější. Na dynamice to ztratilo jen nepatrně. Má to na práci a náklady jsou pro něj sakra důležité a to měl již několik druhů motorizací. Zdravím, chci se tě jen zeptat, když už si se zde zmínil i o tom oleji-Long Life, proč si myslíš že není moc dobrý? Děkuji za objasnění Myslel jsem to tak, že u nás jsou cesty zasviněný, plno prachu a filtr vše nezvládne. Tak se časem stává z oleje brusná pasta. Nemám to ze své hlavy, ale ztotožňuji se s tímto názorem. LongLife ano - olej je to kvalitní, ale měnil bych ho dříve, nemáme na něj tady podmínky - špína.... Upraveno Listopad 22, 200618 r od Peterer
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.